2012 m. sausio 29 d., sekmadienis
Garinti kotletai su padažu
Reikės:
500 g maltos mėsos;
4 riekelės batono;
1 st. pieno;
kiaušinis;
druskos pagal skonį;
saujelė sėlenų;
prieskonių pagal skonį.
Įdarui: kokios nors virtos mėsos, sumaltos su svogūnu, įpilta šlakelis kefyro, druskos, prieskonų ir gerai išmaišyta (puikiai galima sunaudoti likusį įdarą nuo kokių pvz; koldūnų, lietinių).
Padažui: 300 ml pieno;
50 g sviesto;
1 v.š. miltų;
žiupsnelis krapų.
Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame druskos, prieskonių. Išmaišome.
Batoną užpilame pienu ir kelias minutes pabrinkiname. Tada nuspaudžiame pieno perteklių ir sumalame arba sugrūdžiame bulvių trintuve. Batoną sumaišome su malta mėsa, įberiame sėlenų. Gerai išminkome.
Imame faršo rutuliuką (teniso dydžio), dedame mėsos įdarą (nedaug, lazdyno riešuto dydžio), suformuojame kukuliuką. Visus padarytus kukuliukus dedame į garų puodą ir gariname pusvalandį.
Tuo tarpu kol garinasi rutuliukai, ruošiame padažą. Į keptuvę dedame sviestą, miltus, išmaišome kol sviestas su miltais taps košelė. Pilame pieną, gerai išmaišome, pasūdome, beriame krapų.
Išvirusius kukuliukus patiekiame apliedami padažu.
Skanaus.
Receptas pagal Beatą, tik daug pakeistas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą