2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis
Karštas mėsos vyniotinis su kopūstais
Reikės:
500g maltos kiaulienos;
apie dvi saujos burokine tarka tarkuoto kopūsto;
1 morka;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
100 ml avižinių dribsnių;
50 ml trintų konservuotų pomidorų;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.
Burokine tarka tarkuotą kopūstą, morką ir kubeliais pjaustytą svogūną pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad svogūnai suminkštėtų, pilame trintus konservuotus pomidorus, druską, prieskonių. Išmaišome. Dar šiek tiek patroškiname.
Į maltą kiaulieną mušame kiaušinį, dedame išbrinkintus dribsnius, druską, prieskonius ir išmaišome.
Kiaulienos faršą tiesiame ant stačiakampio folijos lakšto ir paskleidžiame plonu sluoksniu. Ant faršo sudedame patroškintų daržovių mišinį ir paskleidžiame per visą faršo dydį. Tada keliant foliją nuo krašto, atsargiai susukame vyniotinį. Atsargiai perdedame į kepimo indą ir dedame į įkaitintą orkaitę bei kepame apie 40min 180C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą