2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis
Rududu saldainiai
Reikės:
200 g "Gaidelio" tipo sausainių;
100 g rududu;
Papuošimui: 100 g šokolado.
Sausainius sutrupinti labai smulkiai. Daug smulkiau negu tinginiui.
Jei Rududu sukietėjęs, tada pašildome. Rududu sumaišome su sausainiais ir gerai masę išminkome. Masė gaunasi kietoka, nelimpanti prie rankų, nėra labai elastinga, bet formuoti rutuliukus puikiausiai galima.
Taigi, iš šios masės formuojame rutuliukus, juos aptepame ištirpdytu šokoladu. Aš į kiekvieną rutuliuką smeigiau po smeigtuką, tada apglaisčiau rutuliuką šokoladu ir smeigiau kitą galą smeigtuko į obuolį. Kai šokoladas sukietėjo, saldainiukus surinkau nuo smeigtukų.
Štai taip atrodo šių saldainukų vidus:
Per naktį pastovėję jie pakietėja šiek tiek, todėl didelių saldainiukų nedarykite, nes bus sunku valgyti. Aš dariau kiekvieną saldainį po 25g.
Receptas neatitinka realybės. Sudėjau visko tiek, kiek parašyta, bet iš gautos masės formuoti rutuliukų tiesiog nebuvo įmanoma. Tiesiog sugadinau produktus...
AtsakytiPanaikinti