2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis
Kukurūzų keksas
Reikės:
320 g kukurūzų miltų;
130 g aliejaus;
180 g cukraus;
vanilinio cukraus žiupsnelis;
3 a.š. kepimo miltelių;
sauja razinų;
3 kiaušiniai;
400 ml pieno.
Į puodą pilame pieną, aliejų, cukrų, miltus ir išmaišome. Tada statome ant lėtos ugnies ir nuolat maišant kaitiname. Maišome labai intensyviai, kad nepritrauktų.
Kai masė tampa standi, sutirštėjusi, nukeliame puodą nuo viryklės. Ataušiname tešlą. Tešla atrodo taip:
Tada pilame vanilę, kepimo miltelius, kiaušinius, razinas. Gerai išplakame. Masė gaunasi maždaug grietinės tirštumo.
Dedame į riebalais pateptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 40min 180C.
sveiki, o pyrago koks skoniis?
AtsakytiPanaikintiŠiek tiek skiriasi nuo kvietinių miltų pyragų. Šitas toks drėgnokas, labai tiko razinos, jų galima ir daugiau įberti. O skonis... mums patiko. Bet kaip sakoma: skoniui draugo neieškok :-)
AtsakytiPanaikinti