2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Keksiukai su ryžių miltais



Reikės:
200 g kvietinių miltų;
150 g ryžių miltų;
230 g pieno;
100 g sviesto;
150 g cukraus;
100 g spalvotų saldainukų (dražė);
1,5 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
1 kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos.

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Mušame kiaušinį, dedame trynį ir gerai išsukame. Pilame pieną, išmaišome.
Pilame kepimo miltelius, kvietinius miltus ir išmaišome. Tada beriame ryžių miltus ir gerai išmaišome. Supilame saldainukus - dražė, išmaišome.
Keksiukų formeles patepame aliejumi ir pilame tešlą į juos. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20min.
Labai skanūs keksiukai. Visai nepasakytum, kad yra ryžių miltų. Ir man jie tokie neriebūs gavosi, tirpstantys burnoje. Patiko. Labai labai.

4 komentarai:

  1. Nesupratau kam tie ryziu miltai jei keksiukai gavosi ,,Visai nepasakytum, kad yra ryžių miltų", taupote paprastus miltus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nemanau, kad taupumo sumetimais kvietinius miltus verta keisti ryžių. Juk pastarieji daug brangesni.
    Gaminau šiuos keksiukus nes: norėjosi išbandyti kažką nauja, norėjosi įnešti šiek tiek sveikumo į kepinį.
    O kad nesijaučia specifinio ryžių miltų skonio, tas tiesa. Keksiukai gaunasi minkšti ir tokie lengvučiai. Gal receptas geras, gal ryžių miltų įtaka. Šito dar negaliu spręsti, nes per mažai keksiukų esu kepusi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kiek sveikumo "spalvoti draze" inesa? Fui. Chemija gryniausia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesileisiu į diskusijas apie sveiką - nesveiką maistą.
    Neseku dabar tos "ale" labai populiarios mados vaikytis sveiko maisto ir vien tik eko produktų.
    Mano manymu viskas sveika, jeigu su saiku.

    AtsakytiPanaikinti