2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Paprastas mėsos troškinys



Receptukas labai paprastas, bet vistiek pasidalinsiu kaip darau aš.
Reikės:
500 g kiaulienos kumpio;
šaldytų daržovių pakelis (pupelės, šparaginės pupelės, kukurūzai, žirneliai, morkos);
100 g moliūgo;
2-3 v.š. miltų;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.


Mėsą supjaustome kubeliais. Apibarstome druska, prieskoniais, dedame į keptuvę ir kartu su stambiais kubeliais pjaustytu svogūnu apkepiname.
Puode užviriname vandenį. Sudedame apkepintą mėsą su svogūnu. Vandens yra maždaug centimetras virš mėsos. Pavirus dešimt minučių sudedame pjaustytą kubeliais moliūgą. Kiek norisi - pasūdome. Paverdame penkias minutes, sudedame šaldytas daržoves. Verdame kol daržovės suminkštės (apie 5-10min).
Ant viršaus troškinio užbarstome tolygiai miltus, ir gerai išmaišome. Padažas tampa šiek tiek sutirštėjęs. Jei norite dar tirštesnio padažo - užberkite dar kartą miltų, jei norite skystesnio - miltų berkite mažiau.
Labai paprastai pagaminamas troškinukas, bet labai skanus.

2 komentarai:

  1. Begaalo mėgstu tokius paprastus troškinukus, dažnai, kai neapsisprendžiu kur sunaudoti mėsytę, gaminu tokius kaip sakoma 'vieno puodo' troškinukus, niam :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda, mums irgi tokie patiekalai patinka - nei daug laiko reikalauja pagaminti, nei labai sudėtingi. Sudėjai viską ir vuolia :-)

    AtsakytiPanaikinti