2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis
Kotletai su kukurūzų miltais
Reikės:
200 g kukurūzų miltų;
0,5 litro vandens;
25 g sviesto;
žiupsnelis druskos;
Įdarui: virtos maltos mėsos; svogūno; druskos, prieskonių.
Užviriname vandenį su druska. Po truputį beriame kukurūzų miltus, sviestą. Maišome kol tešla sutirštėja ir išsimaišo visi gumuliukai. Paliekame tešlą susistovėti išjungus viryklę. Tešla gaunasi minkoma, nelimpa prie rankų.
Iš tešlos formuojame rutuliukus, į jų vidų dedame įdarą. Kepame keptuvėje kol gražiai apskrus arba galime virti vandenyje (į verdantį vandenį dėti tokius kukuliukus, pavirti kelias minutes ir išimti - skoniu gaunasi panašiai į cepelinus). Išvirę atrodo štai taip:
Įdaro paruošimas: maltą mėsą sumaišome su maltu svogūnu, druska, prieskoniais. Gerai išmaišome ir įdaras paruoštas.
Pabandziau. Tesla beprotiskai lipo prie pirstu, o kai iskepe, nieko gero nesigavo ir buvo neskanu.
AtsakytiPanaikinti