2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Morkų mėsainiai



Reikės:
200 g morkų;
v.š. cukraus;
1 mažesnis obuolys;
10 v.š. ryžių miltų;
150 ml pieno;
1 mažas kiaušinis.

Morkas ir obuolį sutarkuoti atskirai burokine tarka.
Pilti į puodą pieną, sudėti morkas, cukrų ir patroškinti kol pienas beveik nugaruos. Sudėti obuolius, išmaišyti ir išjungti viryklę. Muškite kiaušinį, išmaišykite gerai. Dėti ryžių miltus. Jei tešla skysta, įdėkite dar ryžių miltų. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo. Drėgnomis rankomis puikiai galima formuoti kotletukus.
Formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Labai skanūs, įdomaus skonio kotletukai.

4 komentarai:

  1. Sitas patiekalas nelbi galetu vadintis mesainiu. Ji paprasciausiai pavadinciau morkainiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomus receptas! Bet man vistik iškilo klausimėlis, kodėl vadinasi mėsainiai, jei be mėsos? :) bet turbūt galima įkombinuoti ir mėsytės?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reda, dėl šių "mėsainių" pavadinimo - radau savo senuose užrašuose šitą receptą. Net nežinau iš kur jis užrašytas, bet turbūt iš kažkokio žurnalo. Tai va, ten ir parašyta: Morkų mėsainiai. Pavadinimo nekeičiau. Nors, manau, jei nedėti cukraus, obuolio, o įdėti kokios virtos maltos mėsytės į visą masę, tai būtų puikūs "ale žemaičių" blynai.
    Viktorai, man "morkainiai" gal irgi tikslingiau skambėtų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skaniai atrodo :) Vis užsuku pasižiūrėt ir galvoju išbandyti...

    AtsakytiPanaikinti