Reikės:
50 g grikių miltų (aš grikių kruopas sumaliau iki miltų);
150 g kvietinių miltų;
1 kiaušinis;
400 ml vandens;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. aliejaus;
pagal skonį cukraus.
Abiejų rūšių miltus beriame į dubenį, pilame vandenį, druską, cukrų, išmaišome. Mušame kiaušinį, supilame aliejų.
Kepame keptuvėje plonus blynelius per visą keptuvės dydį. Blynai mums patiko. Įdariau juos varške.
Receptas iš Beatos knygos.
kaip as tokiu noreciau su pievagrybiu ir daugybes surio idaru, jamy :)
AtsakytiPanaikintiLabai lengva pagaminti :-) Pirmyn, Jurga, ir pusryčiams turėsi tokių blynų.
AtsakytiPanaikintiAš iš vakaro išsikepu lietinius, o ryte juos įdarau ir kepu. Taip greičiau gaunasi.