2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Kiauliena su obuoliais ir salierais



Reikės:
1 kg kiaulienos kumpio;
2 obuoliai dideli;
2 svogūnai dideli;
kumščio dydžio saliero gabaliukas;
mėgiamų prieskonių;
druskos;
miltų keli šaukštai.

Mėsą supjaustome didesniais kubeliais. Beriame ant jos prieskonius, druską, įtriname. Dedame mėsą į maišelį, ant jos suberiame miltus ir gerai išpurtome maišelį, kad miltai pasiskirstytų.
Tada mėsą dedame į keptuvę ir šiek tiek apkepame.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais. Salierą - smulkiais kubeliais. Obuolį nulupame, pjauname per pusę, išimame sėklas ir padaliname tas puseles į šešias dalis.
Kai mėsa apkepa, ją sudedame į puodą. Tada į keptuvę beriame svogūną, salierą, obuolį ir šiek tiek apkepame. Pilame viska ant mėsos. Užpilame puodelį vandens (kad mėsa iki pusės būtų apsemta) ir statome ant ugnies. Verdame ant lėtos ugnies apie pusvalandį.
Labai labai skanu.
Recepto idėja iš Beatos pirmosios knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą