Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Grikių lietiniai



Reikės:
50 g grikių miltų (aš grikių kruopas sumaliau iki miltų);
150 g kvietinių miltų;
1 kiaušinis;
400 ml vandens;
žiupsnelis druskos;
1 v.š. aliejaus;
pagal skonį cukraus.

Abiejų rūšių miltus beriame į dubenį, pilame vandenį, druską, cukrų, išmaišome. Mušame kiaušinį, supilame aliejų.
Kepame keptuvėje plonus blynelius per visą keptuvės dydį. Blynai mums patiko. Įdariau juos varške.


Receptas iš Beatos knygos.

2 komentarai:

  1. kaip as tokiu noreciau su pievagrybiu ir daugybes surio idaru, jamy :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai lengva pagaminti :-) Pirmyn, Jurga, ir pusryčiams turėsi tokių blynų.
    Aš iš vakaro išsikepu lietinius, o ryte juos įdarau ir kepu. Taip greičiau gaunasi.

    AtsakytiPanaikinti