Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2020 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Burbuliukai meduje

Pavadinimą sugalvojo vaikai.
Gaminant buvo džiaugsmo abiems dukroms, nes darbo turėjo abi.

Reikės:
tešlai:
kiaušinių, šaukštelis kepimo miltelių ir miltų. Proporcijų nepasakysiu, nesvėriau, tačiau tešla turi gautis minkoma, vos vos limpanti prie rankų. Aš kepiau iš 4 kiaušinių ir miltų dėjau tiek, kad tešla vos vos liptų prie rankų.
Taigi, tešlą išminkome ir plėšome mažais gabaliukais. Va čia veiklos ir turėjo vaikai.
Kol tešlą plėšoma, į puodą pilame aliejaus ir jam užkaitus, beriame po kelis rutuliukus ir verdame aliejuje iš visų pusių, kol gražiai pagels. Tada juos išgriebiame ir beriame kitus.
Išvirus aliejuje visus rutuliukus, imame gaminti sirupą.
Dedame į keptuvę medųir cukrų. Aš vėl proporcijų neskaičiavau, bet maždaug dėjau tris šaukštus medaus ir tris šaukštus cukraus. Pakaitinau, medus suputojo, cukrus išsilydė ir užpyliau ant rutuliukų. Juos gerai maišiau, kad sirupas apsiveltų ant rutuliukų.
Skanu tiek pagaminti ką tik, tiek pastovėję sekančią dieną.
Skanaus.

Sveikieji "Rafaelo" be pieno produktų

Gaminau iš mažos normos, nes nežinojau ar neteks tik man vienai juos ir valgyti visą savaitę. Bet stebuklas, jie ypač patiko mano vyresniąjai dukrai, kuriai šiaip jau labai mažai kas patinka.
Rutuliukai tikrai pakankamai sveiki, maistingi ir dar lengvai pagaminami. Aš juos gaminau vakare po darbo, o ryte, priešpiečiams mes juos jau skanavome su arbata.

Reikės:

65g kokosų sviesto (tai ne tas pats kas aliejus);
35g kokosų aliejaus;
20g riešutų sviesto;
20g kokoso drožlių plius dar truputis apvoliojimui;
šaukštas sirupo (naudojau datulių sirupą);
15migdolų (blanširuotų, be odelės).

Kokoso sviestą, aliejų ir riešutų sviestą  pašildome iki vienalytės masės (aš pašildžiau mikrobangėje) ir viską sumaišome su sirupu ir kokosų drožlėmis. Dedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui, kad masė atvėstų, sukietėtų ir būtų galima formuoti rutuliukus. Tuomet formuojame rutuliukus, į jų vidų dedame po migdolų riešutą ir apvoliojame kokoso drožlėse.
Skanaus.

Grietiniečiai

Jei atvirai, tai esu bandžiusi juos kepti du kartus ir abu kartus man jie nepavyko. Pyragėliai prasižiojodavo, įdaras išbėgdavo, gaudavosi tokia makalynė... Nei grožio, nei skonio.
Tačiau akys užkliuvo už dar vieno recepto. Sukirbėjo viltis, o gal pabandyti dar kartą. Juolab, kad tos nesėkmės buvo jau keletas metų atgal. Tad gal pabandau dar kartą, jei vėl nepavyks, vėl galėsiu grietiniečius užmiršti porai metų kaip minimum.
Tad pabandžiau. Pavyko TOBULAI. Nežinau kas padėjo.. Ar receptas superinis. Ar gal įgūdžiai didesni? O gal tas slaptas ingridientas - meilė, su kuria gaminau kiekvieną pyragėlį?

Receptas:
tešlai:
260-280g miltų (miltų tiek, kad tešla minkytųsi, būtų minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų, bet miltų nepadauginkit, geriau visų iš karto nesudėkit);
15g cukraus (taip, aš cukraus labai mažinu, į tešlą dėti originale reikėjo 80g);
100g sviesto;
100g grietinės (dėjau 18proc riebumo);
1kaiušinis
1a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

Sviestą pašildome (aš šildžiau mikrobangėje) ir sumaišiau su cukrumi. Mušame kiaušinį, dedame grietinę ir labai gerai išmaišome. Sudedame kepimo miltelius, druską ir išmaišome. Tada supyliau 100g miltų, gerai išmaišiau, kad neliktų gumuliukų. Tada dar šimtą gramų miltų supyliau, vėl gerai išmaišiau, tešla gavosi tokia tirštoka, vos maišoma. Tada supyliau 60g miltų, išmaišiau, tešla lipo prie rankų, tad įpyliau dar 20g miltų ir gerai išminkiau. Tešla visiškai nelipo prie rankų.

Įdarui:
160g varškės (naudojau iš pokelio);
20g cukraus;
40g grietinės;
vanilinio cukraus žiupsnelis;
1kiaušinio baltymas (trynį paliekame pyragėlių aptepimui);
30g miltų.

Varškę gerai išsukame su cukrumi, grietine, vanile, kiaušinio baltymu ir miltais.

Gaminame:

Imame tešlą, ją iškočiojame, su plačia stikline (aš su sriubos dubenėliu nedideliu vaikišku) išspaudžiame skritulius. Į jų vidų dedame po šaukštą varškės ir gražiai lenkiame per pusę užspaudžiant pirštu kraštus. Bet nestipriai, kad pyragėliai galėtų "prasiverti" kepant. Viršų patepame kiaušinio tryniu. Aš dar viršų pabarsčiau kokoso žiedų cukrumi.
 Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15min kol gražiai pagels.

Skonis puikus, išvaizda PAVYKO. Dar man nėra taip buvę.
Skanaus.

Tortilijos apkepėle



Labai gražus. Drįsčiau pasakyti, kad atrodantis labai puošniai, tad tikrai papuoštų ne vieną stalą.
Reikės:
pakuotė tortilijos (arba maždaug 25vnt skrituliukų kad gautųsi);
400 maltos mėsos;
1 morka;
1 svogūnas;
mėgiami prieskoniai.

Užpilui:
1 kiaušinis;
250g grietinės;
150g tarkuoto sūrio;
žiupsnelis prieskonių;
žiupsnelis ciberžolės.

Tortilijas išspaudžiame platesniu puodeliu, padarome skrituliukus. Jų reikės apie 30vnt arba mažiau, priklausomai nuo jūsų kepimo formos dydžio ir turimų kitų produktų.

Maltą mėsą pakepiname keptuvėje su kubeliais pjaustytu svogūnu ir tarkuotomis morkomis bei prieskoniais. Dedame pora šaukštų grietinės, kad masė būtų sultingesnė.
 Paruoštą įdarą dedame į kiekvieną tortilijos rutuliuką ir jį šiek tiek sulenkus dedame į kepimo skardą. "laivelius" sudedame vieną šalia kito, kad jie neatsidarytų ir įdaras neištekėtų. Dedame kepti į orkaitę apie 10min 180C.
Kol apkepas kepa, pasiruošiame užpilą:
Į grietinę mušame kiaušinį, dedame tarkuotą sūrį, druską, ciberžolę ir gerai išmaišome. Išėmus apkepą, dedame įdaro į kiekvieną laivelį ir dar dedame į orkaitę apie 5min.
Gaunasi pasakiškai skanus apkepas. Kiekvienas laivelis sultingas, neperdžiuvęs.

Varškės sraigės

Reikės:
apie 200 g kvietinių miltų,
50g kukurūzų miltų;
200 gr. varškės,
2 kiaušinių,
2 v.š. aliejaus,
1 v.š. grietinės,
3 v.š. cukraus,
cinamoninio cukraus (pabarstymams)
1 a.š. vanilinio cukraus,
2 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišome varškę su kiaušiniais ir cukrumi, bei vaniliniu cukrumi.
Įdedame grietinę, aliejų, žiupsnelį druskos. Tuomet beriame kukurūzų bei paprastus miltus su kepimo milteliais ir išminkome tešlą. Tešla turi gautis minkoma, minkšta, elastinga. Jeigu gaunasi labai lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Iš tešlos darome juosteles ir jas susukame į bandeles. Mes darėme kaip sraigę.
Ant paruoštų riestainių užbarstome cinamoninio cukraus ir jas sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Bandeles kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 min.