Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2014 m. balandžio 30 d., trečiadienis

Kotletai su ryžiais

Reikės:
600 g maltos kiaulienos;
1 didelė morka;
1 svogūnas;
150 ml ryžių;
1 kiaušinis;
trys saujos miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Padažui:
150 g grietinės;
5 v.š.pomidorų padažo;
druskos žiupsnelis;
350 ml vandens.

Maltą kiaulieną sumaišome su tarkuota morka, tarkuotu svogūnu, virtais ir nusunktais ryžiais, druska, prieskoniais, kiaušiniu. dedame po saują miltų ir išminkome. Masė gaunasi lipni, minkšta. Formuojame kotletus ir dedame į kepimo indą.
Padažui skirtus produktus sumaišome ir užpilame ant kotletukų. Kotletukai turi būti beveik apsmemti, tad jei tokie nėra, pilame dar truputį vandens.
Dedame viską į orkaitę ir kepame apie valandą 180C.

Cukinijų ir rikotos blynai

Reikės:
1 nedidelė cukinija;
250 g rikotos;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. cukraus;
3-5 v.š. miltų;
2 kiaušiniai.

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Dedame rikotos sūrį, cukrų, kepimo miltelius ir mušame kiaušinius. Išmaišome. Dedame tris šaukštus miltų ir išmaišome. Jei tešla skystoka, dedame dar pora šaukštų miltų. Tešla turi gautis grietinės tirštumo.
Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.

Vištienos kotletai su morkų padažu

Reikės:
2 vnt nemažų morkų;
2 vnt nemažų svogūnų;
800 g maltos vištienos;
1 kiaušinis;
trys saujos avižinių dribsnių;
300 ml liesos grietinėlės.

Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir viską apkepiname keptuvėje su žiupsneliu druskos.
Sudedame į kepimo indą, gražiai paskirstome šią masę po indo dugną.
Į maltą vištieną mušame kiaušinį, dedame prieskonius, druską, avižinius dribsnius ir išminkome masę. Darome kukulius, juos dedame ant morkų ir svogūnų.
Viską užpilame liesa grietinėle sumaišyta su 300 ml vandens ir truputį druskos. Pilame ant kukulių ir dedame į orkaitę. Kepame apie pusvalandį 180C.
Skanaus.

Makaronai su grietinėle

Reikės:
pokelis makaronų (naudojau lakštinius);
150 g pievagrybių;
250 g maltos vištienos;
1 svogūnas;
1 morka;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
3 v.š. pomidorų padažo;
200 ml liesos grietinėlės.

Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje. Dedame vištieną, pjaustytus pievagrybius, druską, prieskonius ir kepiname kol vištiena taps biri. Pilame puodelį vandens ir troškiname ant lėtos ugnies apie dešimt minučių. Tada dedame pomidorų padažą, grietinėlę ir dar pakaitiname.
Makaronus išverdame, nusunkiame ir ant jų supilame paruoštą padažą. Skanaus.

Kotletai su bulvių kepure

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
pora saujų džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Iš visų produktų paruošiame kotletų masę - viską sumaišome. Darome kotletukus didelius, suplotus, per delno maždaug dydį. Sudedame juos į kepimo skardą. Man gavosi penki kotletukai.

Įdarui:
penkios riekelės sūrio
5 vnt bulvių (vidutinio dydžio).

Ant kiekvieno kotletukos dedame po sūrio riekę. Bulves sutarkuojame burokine tarka, pilame šaukštą aliejaus, beriame žiupsnelį druskos ir išmaišome. Tada ant visų kotletukų viršaus uždedame bulvių masės, kad gražiai pasislėptų sūris. Kepame orkaitėje apie35 min. 175C.

Apelsininiai keksiukai

Reikės:
2 apelsinai;
2 kiaušiniai;
50 g cukraus;
65 g aliejaus;
25 0 g miltų;
60 g šokolado (naudojau šokoladinį zuikį, kurį sulaužiau gabaliukais);
1 a.š. kepimo miltelių.

Apelsinų žievelę nutarkuojame burokine tarka. Tada išspaudžiame jų sultis. Turi gautis apie 100-130ml. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Pilame aliejų, apelsinų sultis, žieveles ir gerai išplakame. Pilame miltus su kepimo milteliais. Išmaišome. Dedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir išmaišome. Tešlą pilame į keksiukų formeles (tešla gaunasi tiršta). Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min 175C.
Skanaus.

Šokoladiniai keksiukai

Reikės:
120 g šokolado (naudojau šokoladinius zuikius);
60 g cukraus;
2 kiaušiniai;
200 g miltų;
100 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame minkštą sviestą, beriame žiupsnelį druskos ir gerai išplakame. Pilame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Tešla gaunasi tirštoka. Dedame smulkintą šokoladą ir išmaišome. Dedame į keksiukų formeles ir kepame įkaitintoje orkaitėje 175C 15-20min.

Vištienos mišraine su avokadu

Reikės:
150 ml ryžių;
1 avokadas;
1 agurkas;
1 rūkytas vištienos ketvirtis;
1 obuolys;
1 svogūnas;
žiupsnelis druskos;
1-2 v.š. majonezo.

Ryžius išverdame, nusunkiame. Visus produktus supjaustome kubeliais ir sumaišome su ryžiais. Beriame žiupsnelį druskos, dedame majonezą. Išmaišome. Skanaus.

Kotletai su morkų kepure

Reikės:
g mmaltos kiaulienos;
kiaušinio;
v.š. majonezo;
trys saujos avižinių dribsnių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Visus produktus gerai sumaišome Formuojame delno dydžio kotletukus ir apkepame keptuvėje. SUdedame į kepimo skardą.

Viršui:
gabaliukas poro;
dvi morkos.

Porą supjaustome smulkiai. Morkas sutarkuojame. Viską pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir žiupsneliu druskos.  daržoves dedame ant kotletų viršaus ir užpilame užpilu.

Užpilui:
lygionis dalimis majonezo ir pomidorų padažo. Aš dėjau po penkis šaukštus. Viską išmaišome ir šžpilame ant kotletukų viršaus.

Kepame okaitėje apie 20 min 175C.

Drėgni keksiukai

Reikės:
2 puodeliai miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 puodelis vandens;
1/2 puodelio cukraus;
1 a.š. acto;
1/4puodelio aliejaus.

Visus produktus išmaišome. Dedame į keksiukų formeles. Aš į vidų dar įdėjau po saldainio "Karvutę" puselę. Kepame orkaitėje apie 15-20min 175C.
Skanaus.

Moldaviški kukurūzų keksiukai

Reikės:
250 g kukurūzų miltų;
3 kiaušinių;
2v.š. miltų;
2 v.š. manų kuopų;
6 v.š. cukraus;
200 g margarino;
2 a.š. kepimo miltelių;
200 g grietinės;
citrinos žievelės;
saldainių "Karvutė" įdarui.


Miltus, manų kruopas, kukurūzų kruopas, kepimo miltelius ir citrinų žievelę sumaišome dubenyje.
Trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standžių putų. Į trynius dedame cukrų, ištirpintą aliejų, grietinę ir išplakame. Supilame miltus ir išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir išmaišome. Dedame į keksiukų formeles tešlą, į vidų įspaudžiame po pusę saldainio ir dedame į orkaitę ir kepame 180C apie 20min.

2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Dešrelės tešloje


Reikės:
6 vnt pieniškų dešrelių;
3 vnt sluoksniotos tešlos lakštų.

Tešlos lakštus atšildome, supjaustome kiekvieną lakštą į dvi dalis išilgai. Kiekvieną dešrelę apsukame tešla ir dedame į įkaitintą orkaitę kepti apie 10 min.
Skanaus.

Faršo bombos


Reikės:
bulvių;
faršo;
šaldytų daržovių mišinio;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Bulves nuskutame ir supjaustome kubeliais. Sumaišome su malta mėsa, druska, prieskoniais, šaldytomis daržovėmis. Iš folijos priplėšome didelių kvadratų, dedame ant to kvadrato paruoštos masės ir gražiai užlankstome iš visų kraštų, kad gautųsi tarsi "bomba". Dedame į orkaitę ir kepame apie valandą 200C.
Iškepus antlankstant foliją atsargiai - karšta.
Skanaus.

Sausainiai

Reikės:
125 g minkšto sviesto;
žiupsnelis druskos; 
70 g cukraus;
1 kiaušinis;
270 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Sviestą išsukame su cukrumi. Mušame kiaušinį ir išmaišome. Dedame miltus, druską, kepimo miltelius ir išminkome tešlą.
Aš sausainius dariau per antgalį. Formas išspaudžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 10 min 180C.

Avižiniai sausainiai su bananais

Reikės:
1 bananas;
60 g cukraus;
60 g sviesto;
1 kiaušinis;
150 g miltų;
180 g avižinių dribsnių;
1 a.š. kepimo miltelių.

Bananą sutriname šakute ir sumaišome jį su ištirpintu sviestu, cukrumi. Mušame kiaušinį, išmaišome. Beriame miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišome. Supilame avižinius dribsnius. Rankomis išminkome tešlą. Formuojame paplotėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame apie 10-15min 180C

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Reikės:
500g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;

Įdarui:
200 g maltos kiaulienos;
200 g pievagrybių;
nedidelis gabaliukas poro;
50 g sūrio;
v.š. grietinės;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Maltą kiaulieną pakepiname keptuvėje kartu su porais, druska, prieskoniais kol taps biri.Dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir dar keletą minučių pakepiname. Atvėsiname. Įtarkuojame sūrį, dedame grietinę ir išmaišome.
Atšildome tešlą. Kiekvieną tešlos stačiakampį pjauname pusiau, dedame įdaro ir užlenkiame kraštus. Tešlos pakuotėje buvo šeši vnt tešlos lakštų, tad iš viso gavosi 12 pyragėlių.
Kepame orkaitėje apie 10-15min 175C.
Labai skanūs pyragėliai.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su paštetu

Reikės:
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;

Įdarui:
200 g pašteto;
1 morka;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį.

Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Dedame paštetą, išjungiame viryklę ir gerai išmaišome.
Tešlą atšildome. Imame vieną tešlos lakštą ir jį padaliname peiliu pusiau. Iš vieno lakšto gaunasi du pyragėliais. Dedame ant tešlos įdaro ir užspaudžiame kraštelius. Kepame orkaitėje apie 10-15 min 175C.
Skanaus.

Pyragėliai su vištiena ir žirneliais

Reikės:
470 g miltų;
150 g sviesto;
200 g grietinės;
1 kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
2 vnt vištienos ketvirčiai;
100 g šaldytų žirnelių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Aptepimui:
kiaušinio trynys.

Miltus sumaišome su gabaliukais pjaustytu sviestu kol gausis trupiniai. Dedame grietinę, kiaušinio trynį, druską ir užminkome tešlą. Ją dedame porai valandų į šaldytuvą.

Vištienos ketvirčius išverdame, nukauliname, supjaustome smulkiai ir sumaišome su žirneliais. Dedame prieskonių, druskos ir išmaišome.
Imame tešlą iš šaldytuvo, pjaustome kvadratėliais, dedame įdaro ir užlankstome kraštelius. Viršų patepame kiaušinio tryniu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25min 175C.

Snikers keksiukai

Reikės:
150bg miltų;
60 g cukraus;
100 g sviesto;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 bananas;
2 kiaušiniai;
Snikers šokoladukas.


Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Pilame ištirpintą sviestą ir išmaišome. Dedame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytą bananą ir išmaišome.
Į keksiukų formeles dedame popierėlius ir dedame tešlos. Į kiekvieną keksiuką dedame po šokolado gabaliuką, gražiai jį įspaudžiame į  tešlą.
Kepame orkaitėje apie 20min 180C.

2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Balto sokolado vyniotinis

Reikės:
tešlai:
340 g miltų;
30 g cukraus;
35 g sviesto;
2 a.š. sausų mielių;
1
kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
130 ml pieno.

Tešlą ruošiau duonkepėje, sudėjau visus kambario temperatūros produktus, miltų vis pridėjau po truputį, kol gavosi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų tešla. Tešlą pakildiname.

Įdarui:
50 g sviesto;
200 g konditerinio balto šokolado.

Tešlą iškočiojame stačiakampiu lakštu. Patepame visą lydytu sviestu. Lenkiame pusiau ir vėl patepame sviestu. Lenkiame dar kartą pusiau ir vėl iškočiojame stačiakampį lakštą, tik jau kiek mažesnį ir storesnį negu buvome iškočiojame pirmą kartą. Tada sutepame likusį lydytą sviestą, užbarstome smulkintą šokoladą ir susukame vyniotinį. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 25 - 30min 175C.
Vyniotinis iš tiesų labai skanus.

Kreminės varškės sraigės

Reikės:
500 g sluoksniuotos mielinės šaldytos tešlos;
1 indelis tepamo sūrelio pikantiško skonio (mano buvo philadelphia su česnaku, 125g ).

Tešlos lakštus lengvai pakočiojame, tepame ant kiekvieno lakšto sūrio masės ir susukame ritinėlius. Juos supjaustome riekelėmis ir kepame orkaitėje apie 10min.

Dešrelių pyragas

Reikės:
3 vnt mielinės sluoksniotos šaldytos tešlos lakštų;
5 vnt dešrelių;
2 kiaušiniai;
200 g grietinės;
druskos pagal skonį.

Atšildyta tešla išklojame kepimo formos dugną ir kraštelius. Dešreless supjaustome pusiau išilgai ir išdėliojame ant tešlos. Kiaušinius suplakame su grietine, žiupsneliu druskos ir užpilame ant dešrelių. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 25min.

Avižiniai krekeriai

Reikės:
200 g avižinių dribsnių;
130 g miltų;
100 g sviesto;
30 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
200 ml pieno.

Piene ištirpiname sviestą ir cukrų. Supilame ant avižinių dribsnių ir paliekame išbringti. Su trintuvu šiek tiek masę pasmulkiname. Į šią masę berti žiupsnelį druskos, kepimo miltelius ir išmaišyti. Tada supilti miltus. Turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų tešla. Miltų gali reikėti ir daugiau šiek tiek arba mažiau. Tešlą iškočiojame, spaudžiame su formelėmis sausainius ir kepame apie 10 min 200C.

Kriaušių keksiukai


Reikės:
2 vnt didelių kriaušių;
150 g sviesto;
80 g cukraus;
210 g miltų;
3 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių.

Minkštą sviestą išplakame su cukrmi. Mušame kiaušinius ir gerai išplakame. Pilame kepimo miltelius, druską, miltus ir gerai išplakame. Kriaušes nulupame, padaliname į keturias dalis, išpjauname sėklas ir supjaustome gabaliukais, kuriuos įmaišome į tešlą.
Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 15-20min 180C.

Vištienos filė blyneliai su krabų lazdelėmis

Reikės:
1 vnt vištienos filė (didesnė);
400 g krabų lazdelių;
3 v.š. majonezo;
3 v.š. miltų;
3 v.š. krakmolo;
1 svogūnas;
2 kiaušiniai;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Vištienos filė smulkiai supjaustome. Krabų lazdeles tai pat supjaustome smulkiai. Kubeliais supjaustome svogūną. Viską sumaišome - į vištienos masę mušame kiaušinius, dedame majonezą, miltus, krakmolą, druską ir prieskonius. Gaunasi tiršta tiršta masė. Šaukštu dedame blynelius į keptuvę ir kepame su trupučiu aliejaus ant lėtos ugnies iš abiejų pusių.
Skanaus.

Malaizietiški keksiukai

Reikės:
210 g cukraus;
200 ml vandens;
80 g sviesto;
4 kiaušiniai (kambario temperatūros);
150 g kondensuoto pieno (kambario temperatūros);
180 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių.

Cukrų beriame į keptuvę ir kaitiname ant lėtos ugnies, kol jis taps skystas. Tada supilame vandenį. Pilame atsargiai, nes galima nusideginti. Vandenį pilame palengva vis maišant. Supylus vandenį visą keptuvę statome vėl ant ugnies ir kaitiname kol sušokę karamelės gumulai ištirps. Tada sudedame sviestą ir dar pakaitiname kol jis ištirps. Išjungiame viryklę ir paliekame atvėsti.
Dubenyje išplakame gerai kiaušinius, pilame kondensuotą pieną ir dar plakame pora minučių. Pilame miltus, kepimo miltelius ir išplakame. Supilame pravėsusį sirupą ir plakame. Masė gaunasi skysta.
Tešlą pilame į keksiukų formeles (nepripilame iki pilnumo) ir dedame į orkaitės žemesnę lentyną. Kepame 180C apie 15 min.
Keksiukai yra pilni mažučių skylučių, skanūs, saldūs ir minktučiai.

2014 m. balandžio 4 d., penktadienis

Karamelinis pyragas


Reikės:
Tešlai:
100 g sviesto;
1 kiaušinio;
40 g cukraus;
200 g miltų;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.

Sviestą sudedame į miltų, cukraus, vanilinio cukraus ir druskos masę ir triname su pirštais kol taps birūs trupiniai. Tada mušame kiaušinį ir išminkome minkštą, nelimpančia prie rankų tešlą. Tada tešla padengiame kepimo formos dugną ir padarome iš tešlos kraštelius. Dedame į 180C orkaitę ir kepame kol tešla gražiai parus, apie 15 min.

Karamelinei masei:
200 g saldainių "Karvutė"
100 g sviesto;
1 st. žemės riešutų.

Saldainius ištirpiname kartu su sviestu, beriame  didžiąją dalį smulkintų riešutų. Karamelę supilame ant pyrago, viršų pabarstome riešutais ir paliekame atvėsti. Aš įdėjau į šaldytuvą.

Kokosiniai sausainiai

Reikės:
75 g sviesto;
50 g cukraus;
90 g miltų;
10 g krakmolo;
20 g kokoso drožlių.

Sviestą ištirpiname ir išsukame su cukrumi. Pilame milts, krakmolą, kokoso drožles ir išminkome tešlą. Dedame ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Tada formuojame nedidelius rutuliukus, suplojame šiek tiek juos ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame apie 15min 180C.
Skanaus.

Ritinėliai

Reikės:
pakelis sluoksniuotos mielinės tešlos;
100 ml cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus.

Tešlos lakštus išdėliojame ant stalo. Cukrų sumaišome su vaniliniu cukrumi. Dedame cukraus ant kiekvieno lakšto, paskleidžiame jį ir pakočiojame ant tešlos. Tada tešlos lakštus apverčiame ir vėl pilame likusį cukrų ant tešlos ir vėl pakočiojame lengvai.
Susukame tešlą į ritinėlius ir supjaustome juos nestorai griežinėliais (apie poros cm storio). Dedame į kepimo skardą ir kepame 180C  įkaitintoje orkaitėje apie 10-12min.
Labai labai skanu ir paprasta.

Karbonadai su abrikosais

Reikės:
1,2 kg kiaulienos nugarinės;
džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Įdarui:
150 ml džiovintų abrikosų;
2 v.š majonezo;
200 g sūrio.

Nugarinę supjaustome riekelėmis, įtriname prieskoniais, druska ir išmušame mėsos plaktuku. Dedame kiekvieną gabaliuką į džiuvesėlius ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Visus kepsniukus sudedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę. Kepame apie 20 min 180C.
Kai mėsa iškepa ant kiekvieno kepsniuko dedame po šakštą paruošto įdaro ir dar palaikome orkaitėje kol sūris išsilydys.

Įdaro ruošimas:
džiovintus abrikosus nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir valandą pamirkome, kad išbrinktų ir suminkštėtų. Tada juos nusunkiame ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Dedame ant jų majonezą, tarkuotą sūrį ir išmaišome.

Obuolių keksiukai su karamele

Reikės:
200 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
1 obuolys;
2 kiaušiniai;
130 g jogurto (naudojau braškinį);
60 g cukraus;
90 g aliejaus;
4 vnt saldainių "Karvutė".

Kiaušinius išplakame su jogurtu, druska, cukrumi ir aliejumi. Dedame kepimo miltelius, miltus ir išmaišome. Supjaustome gabaliukais obuolį į tešlą ir išmaišome. Į keksiukų formeles įdedame popieriukus. Dedame po šaukštą tešlos į kiekvieną popierėlį. Tada supjaustome saldainius, kiekvieną saldainį padaliname į tris dalis. Ant tešlos dedame po saldainio gabaliuką, o ant jo - vėl šaukštą tešlos. Gavosi lygiai 12 vnt keksiukų. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min 180C.
Keksiukai puikūs.