Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Pieno sriuba

Reikės:
300 ml pieno;
skardinė konservuotų persikų;
1 v.š. krakmolo (nubrauktas).

Pieną pilame į puodą ir užverdame. ml vandens ištirpiname krakmolą ir nuolat maišant supilame jį į verdantį pieną. Supilame konservuotų persikų skystį, kubeliais supjaustytus persikus (aš dėjau dvi persikų puseles). Paverdame kol sriuba sutirštėja.
Skanaus.

Makaronai su kamambero sūriu

Reikės:
pakelis kamambero sūrio (aš dėjau su žolelėmis, pakuotė 120 g);
makaronų kaspinėlių pakelis (400g);
250 g maltos kiaulienos;
tai pat dėjau gamintą namuose padažą pagal šį receptą http://neringosuzrasai.blogspot.com/2012/10/moliugu-salotos-ziemai.html:

Gaminimas labai paprastas. Maltą mėsą su druska ir prieskoniais kepiname keptuvėje nuolat maišant, kad būtų biri. Kepame apie penkias dešimt minučių, kol mėsa iškeps. Supilame į ją padažą, kubeliais pjaustytą sūrį ir pakaitiname šiek tiek.
Išvirtus makaronus nusunkiame, sumaišome su padažu.
Skanaus.
Labai aptiko.

Vištiena su persikais

Reikės:
1 vištienos krūtinėlės;
konservuotų persikų indelis (nedidels);
100 g moliūgo;
100 g mažyčių morkyčių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
200 ml liesos grietinėlės.

Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais, beriame druskos, prieskonių ir pakepiname keptuvėje. Puode užviriname vandenį ir perdedame vištieną. Moliūgą supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę, dedame ir morkytes. Viską trumpai pakepiname ir sudedame prie verdančios vištienos filė. Verdame apie dvidešimt minučių. Tada, jeigu vandens per daug, jį nupilame, paliekame, kad vos vos apsemtų vištieną, sudedame pjaustytus kubeliais konservuotus persikus, užpilame grietinėle ir užviriname. Jeigu reikia - dar pasūdome. Išjungiame viryklę.
Skanaus.

Morkų sriuba su kukuliais

Reikės:
2 morkos;
1 bulvė;
100 g moliūgo;
200 g vištienos faršo;
sultinio kubelis;
druskos pagal skonį.

Morkas nuskutame ir sutarkuojame. Bulvę supjaustome smulkiais kubeliais. Moliūgą - kubeliais tai pat. Vandeniui užvirus sudedame daržoves.
Į vištienos faršą mušame kiaušinį, beriame prieskonių, pora saujų miltų ir išmaišome. Rankomis formuojame kukulius ir dedame į verdančią sriubą. Verdame apie 20min. Jeigu reikia - dar pasūdome.
Skanaus.

Varškėčiukai

Reikės:
250 g varškės;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
3 v.š. manų kruopų;
1 kiaušinis;
miltų, kad tešlą eitų suminkyti.

Varškę, cukrų, kiaušinį ir žiupsnelį druskos išmaišome. Supilame manų kruopas ir pora šaukštų miltų. Paliekame dešimčiai minučių, kad kruopos išbrinktų. Tuomet palengva pilti po truputį miltus ir maišyti su šaukštu tešlą. Kai tešlą bus pakankamai tiršta, pilti pora saujų miltų ir minkyti tešlą rankomis. Tešlos labai kietos nedaryti. Man tešla prie rankų šiek tiek lipo, tačiau ant miltai pabarstyto stalo galėjau kuo lengviausiai suformuoti "dešrą" ir supjaustyti ją riekelėmis. Tuos gabaliukus sudėti į verdantį vandenį ir virti šešias minutes. Skanaus.

Obuolių - datulių pyragas

Reikės:
300 g pjaustytų kubeliais obuolių;
200 g datulių;
200 ml karšto vandens;
125 g sviesto;
100 g cukraus;
250 g miltų;
1 kiaušinis;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kubeliais pjaustytus obuolius, gabaliukais smulkintas džiovintas datules užpilame karštu vandeniu ir paliekame.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, kiaušiniu, kepimo milteliais. Pilame 100 g miltų. Gerai išmaišome. Supilame obuolių ir datulių masę su skysčiu. Suberiame likusius miltus ir gerai išmaišome. Pilame masę į kepimo indą ir kepame 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40min.

Žagarėliai

Reikės:
150 g miltų;
2,5 v.š. grietinės;
2 kiaušiniai;
aliejaus kepti;
cukraus pudros.

Grietinę išmaišome su kiaušiniais, pilame miltus ir išminkome kietoką tešlą. Ją iškočiojame, supjaustome juostelėmis. Juostelę įpjauname viduryje ir suformuojame žagarėlį. Kepame aliejuje.
Labai skanūs žagarėliai.

2012 m. lapkričio 21 d., trečiadienis

Kokosinis pyragas

Reikės:

tešlai:

70 g sviesto;
270 ml miltų;
50 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis.

Į dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius ir gabaliukais pjaustytą sviestą. Triname masę tarp pirštų, kad gautųsi biri, į šlapią smėlį panaši masė. Tada mušame kiaušinį ir išminkome prie pirštų nelimpančią masę. Dedame ją į šaldytuvą kol paruošime įdarą.

Įdarui:
100 g sviesto;
200 g kokoso drožlių;
50 g cukraus.
2 v.š. obuolių uogienės.

Sviestą išlydome, dedame į jį cukrų, obuolių uogienę ir išmaišome. Supilame kokoso drožles ir gerai išmaišome.

Imame tešlą, aš ją suplėšiau į skardą gabaliukais ir po to pirštais prispaudžiau prie kepimo formos pagrindo, kad neliktų tarpų (arba galima kočioti tešlos lakštą ir perkelti jį į skardą). Ant tešlos sudedame įdarą, jį paspaudžiame, kad neliktų birus.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.

Receptas iš žurnalo "Pyragai"

Kepsniukai vandenyje

Reikės:
400 g maltos mėsos;
4 vnt pomidorų;
1 paprika;
1 morka;
100 moliūgo;
150 ml liesos grietinėlės;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Ruošiame faršą: į mėsą supilame liesą grietinėlę, druską, prieskonius ir išminkome. Gaunasi tokia tiršta masė, iš kurios tikrai nesuformuosi jokio kotletuko. Bet ir nereikia :-)
Imame kepimo popieriaus keturis kvadratus. Į kiekvieną kvadratą dedame paruošto faršo. Ant faršo dedame paruoštų daržovių mišinio (stambiais gabalais pjaustyto pomidoro, burokine tarka tarkuotų morkų, kubeliais pjaustyto moliūgo ir paprikų). Mėsą su daržovėmis supakuojame, užrišame galus popieriaus, surišame su siūlu, kad neliktų tarpų ir iš mėsos neišbėgtų sultys. Padarytus tokius paketėlius sudedame į vandenį ir jį užverdame. Aš viriau apie pusvalandį. Po to iššimame iš puodo, dedame į lėkštę ir valgome kaip patinka (mes valgėme su bulvių koše). Labai patiko. Mėsa sultinga, daržovės skanios.

Vištienos obuoliniai sparneliai

Reikės:
1 kg vištienos sparnelių;
2 v.š. obuolių uogienės;
1 v.š. majonezo;
žiupsnelis druskos;
1 svogūnas.

Svogūną sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome su obuolių uogiene, majonezu, druska. Užpilame sparnelius, išmaišome, sudedame į kepimo rankovę ir paliekame porai valandų marinuotis. Pasimarinavusius sparnelius perdedame į orkaitę ir kepame apie pusvalandį. Po to praplešiame rankovės viršų ir paliekame dešimčiai minučių kepti, kad sparneliai apskrustų.
Skanaus.

Moliūgo ir dešrelių blynai

Reikės:
200 ml kefyro;
1 kiaušinis;
miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 vnt pieniškų dešrelių;
100 g moliūgo.

Į dubenį pilame kefyrą, mušame kiaušinį, dedame kepimo miltelius ir išmaišome. Pilame miltus. Išmaišome. Dešreles supjaustome kubeliais, moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome viską. Jeigu tešla per skystą, įdedame dar miltų. Kepame keptuvėje. Labai skanūs blynai. Miltų kiekio nematavau, dėjau iš akies, bet tešla turi gautis tokia blyninė, nei per skysta, nei per tiršta.

Lašiša su medumi

Reikkės
0,5 kg lašišos gabaliukų - riekelėmis pjaustytų;
1 v.š. medaus;
1 didelis rūgštus obuolys;
žiupsnelis druskos.

Medų sumaišome su smulkiai tarkuotu obuoliu ir druska. Lašišos gabaliukus ištriname marinatu ir paliekame porai valandų marinuotis. Po to dedame į kepimo indą ir kepame apie 25min 180C.

2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Keksas su chalva

Reikės:
150 g grietinės;
2 kiaušiniai;
50 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
pora saujų razinų;
1 v.š. kakavos miltelių;
3 v.š. trupintos riešutų chalvos;
130 g miltų.

Į dubenį mušame kiaušinius, pilame grietinę, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišome. Beriame kakavą, miltus, išmaišome. Pilame razinas, išmaišome. Į kekso formą pilame pusę tešlos, ant jos suberiame riešutų chalvą ir ant jos - vėl tešlą.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180C 30min.

Jogurtas su persimonais

Kadangi labiausiai mėgstami rudens - žiemos sezono vaisiai yra persimonai, bandom kažką skanaus gamintis iš jų.

Reikės:
50 g natūralaus jogurto;
vieno didelio persimono (gerai sunokusio);
cukraus pagal skonį (aš dėjau nubraukštą šaukštą).

Gaminti labai paprasta. Persimoną nulupame. Dedame į smulkintuvą ir sutriname į tyrę. Dedame cukrų, natūralų jogurtą ir dar truputį pajungiame smulkintuvą, kad masė susimaišytų ir taptų vienalytė bei tokia lengva, tarsi putėsiai.
Labai skanu, paprasta ir labai greita.

Sausainiai "Armonikėlės"

Reikės:
sluoksniuotos tešlos;
mėgiamos (arba turimos) uogienės.

Tešlą atšildome, ištepame uogiene plonai ir supjaustome ilgomis juostomis - per visą tešlos ilgį. Tada tas juostas padaliname į dvi arba tris dalis ir dedame po dvi arba tris vieną ant kitos.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15min.
Skanaus.

Mėsos ir daržovių margutis

Reikės:
400 g vištienos filė;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
50 g liesos grietinėlės;
110 g sūrio;
300 g smulkintų daržovių mišinio (aš dėjau daržovių mišinį: žirneliai ir morkos);
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.


Vištienos filė ir svogūną sumalti mėsmale. Mušti kiaušinį, įtarkuoti sūrį ir išminkyti. Pilti grietinėlę, išminkyti, sudėti druską, prieskonius, daržovių mišinį. Išminkyti. Sudėti į kepimo formą ir kepti apie 30min 180C.

Moliūgų duona

Reikės:
300 g moliūgo;
pakelis sausų mielių;
2 v.š. skysto medaus (jeigu medus jau sukietėjęs, pašildome jį mikrobangų krosnelėje);
žiupsnelis druskos;
80 g įvairių sėklų (dėjau saulėgrąžas ir linų sėmenis);
apie 400 g miltų.

Moliūgą išverdame vandenyje, nusunkiame ir sutriname į tyrę. Dedame viską į duonkepę: moliūgo tyrę, mieles išmaišytas su 50 ml šilto moliūgo nuoviro, medų, druską, sėklas ir miltus.
Aš miltų pyliau 350 g ir po to šiek tiek dar pridėjau, nes tešla buvo minkštoka.
Išminkytą tešlą pakildiname, formuojame duoną ir kepame orkaitėje apie 25-20min 180C.

Receptas iš žurnalo: Rudens gėrybės. Duona patiko labai.

Sriuba su imbieru ir mandarinais

Reikės:
400 g moliūgo;
1 vidutinio dydžio morka;
2 mandarinai;
gabaliukas imbiero;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
prieskonių mėgiamų;
200 g makaronų.

Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną ir moliūgą supjaustome gabaliukais. Dedame viską į keptuvę, beriame prieskonių, druskos, įtarkuojame imbiero ir šiek tiek pakepiname. Išspaudžiame vieno mandarino sultis ir dar šiek tiek pakepiname.
Puode užviriname vandenį ir sudedame į jį keptuvės turinį. Verdame apie dešimt minučių - kol daržovės išvirs. Įspaudžiame antro mandarino sultis.  Kai viskas išverda, sriubą sutriname į tyrę.
Kitame puode išverdame makaronus ir sudedame į sriubą. Išmaišome. Įpilame šlakelį liesos grietinėlės ir išmaišome.
Skanaus.

Trupininis pyragas su chalva ir obuoliais

Reikės:
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
50 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g žemės riešutų chalvos;
2 obuoliai.

Sviestą supjaustome kubeliais, mušame kiaušinį, cukrų, kepimo miltelius ir lengvai išmaišome. Pilame miltus. Rankomis minkome, kol sviesto gumuliukai susiminkys ir tešla nelips prie rankų. Tešlą dedame pusvalandžiui į šaldiklį.
Pusę tešlos sutarkuojame, ant jos supjaustome gabaliukais obuolius, o ant obuolių suberiame smulkintą chalvą. Ant viršaus sutarkuojame likusią tešlą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25min 180C.

Vištiena su moliūgu

Reikės:
1 vištienos filė;
400 g moliūgo;
250 ml liesos grietinėlės;
1 svogūnas;
1 morka;
druska;
mėgiami prieskoniai.

Filė supjaustome kubeliais, užberiame prieskonių, druskos ir apkepiname keptuvėje. Puode užviriname vandenį. Dedame ten apkepintą vištieną, apkepintą svogūną, morką. Moliūgą supjaustome kubeliais ir tai pat suberiame į puodą su vištiena. Verdame apie 20 min. Po to supilame grietinėlę (jeigu skysčio per daug, prieš supilant grietinėlę, galima skystį iš puodo tiesiog nupilti). Supylus grietinėlę išmaišome, užverdame ir išjungiame viryklę.
Skanaus.

Žaliosios salotos

Reikės:
2 vnt kivi (kietesnių);
1 obuolys (didelis);
1 nedidelis svogūnas;
1 nedidelis saliero stiebas;
pusė avokado;
200 g agurkų;

padažui:
2 v.š. aliejaus;
1-2 v.š. citrinos sulčių (spaudžiau žaliosos citrinos sultis);
pagal skonį druskos.

Kivi, obuolį, svogūną, avokadą ir agurką supjaustome kubeliais. Saliero stiebą supjaustome smulkiomis riekelėmis, po to jas dar su peiliu pasmulkinau ant lentutės. Viską beriame į dubenį. Užpilame aliejų, citrinos sultis, druską ir išmaišome.
Labai skanios salotos. Patiko labai labai.

Receptas iš žurnalo "Obuoliai"

Bananų - moliūgų saldainiai

Reikės:
300 g nuluptų bananų;
200 g moliūgo;
400 g cukraus;
100 g uogienių tirštiklio su pektinu;
4 vnt vaflių lakštų.

Bananą ir moliūgą sutriname iki tyrės. Dedame į puodą, užverdame, dedame cukrų ir verdame apie 25 min. Po to sudedame uogienių tirštiklį ir dar apie 10 min paverdame.
Atvėsiname.
Dedame kokoso drožles, išmaišome (nors maišosi jau sunkiai, kadangi masė yra pakankamai tiršta). Imame vaflius, dedame ant jų atvėsusią masę, maždaug pusės centimetro storiu, uždengiame kitu vafliu, gerai paspaudome ir paliekame, geriausia nakčiai, šaldytuve.
Supjaustome gabaliukais. Skanaus.

Abrikosiniai saldainiai

Reikės:
100 g džiovintų abrikosų;
100 g kokoso drožlių;
35 g sviesto;
40 g cukraus pudros;
100 g pieniško šokolado.

Džiovintus abrikosus užpilame kokiu nors mėgiamu sirupu (aš užpyliau citrinos sultimis su cukrumi ir šiek tiek vandens, bet galima pilti ir likerį). Paliekame abrikosus brinkti bent porai valandų. Po to juos nusunkiame ir sumalame mikseriu arba mėsmale.
Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra. Dedame maltus abrikosus, kokoso drožles ir gerai išmaišome. Dedame 20 min į šaldytuvą. Šokoladą išsilydome. Aš išlydžiau mikrobangų krosnelėje. Imame abrikosų masės (aš dariau kiekvieną rutuliuką po 20g), gražiai suformuojame rutuliuką, dedame į lydytą šokoladą ir šaukšteliu išgriebiame. Dedame į riebalais pateptą skardą sustingti. Visus rutuliukus sudėjusi į skardą įdėjau į šaldytuvą. Ten šokoladas greit sustingo.
Saldainiukai patiko. Intensyvaus abrikosų ir kokoso skonio, labai saldūs, tad daug suvalgyti nepavyks :-)

Skanaus.

Morkų sausainiai

Reikės:
100 g tarkuotų smulkia tarka morkų;
50 g sviesto;
40 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
100 g miltų;
50 g razinų.

Sviestą išlydome ir sumaišome su tarkuotomis morkomis, cukrumi, razinomis. Beriame kepimo miltelius, išmaišome. Beriame miltus ir gerai išmaišome. Šaukštu į skardą dedame nedidelius sausainukus ir kepame apie 20min 180C.

Keptas kamambero sūris su obuoliais

Reikės:
120 g kamambero sūrio;
du nedideli lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 obuolys;
1 v.š. cukraus.

Obuolį nulupame, supjaustome stambiomis riekelėmis ir pakepiname keptuvėje pabarstę cukrumi.
Ant vieno tešlos lakšto dedame pusę obuolio riekelių, ant jų - sūrį, ant sūrio - likusius obuolius. Uždengiame kitu tešlos lakštu, apspaudome šonus, kad neliktų tarpų.

Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20min.

Galiu pasakyti tik tiek, kad laaabai patiko. Nors šiaip esu ne mėgėja pelėsinių sūrių, bet šitas derinys buvo super. Obuoliai labai labai tiko. Sekantį kartą gal dėčiau šiek tiek daugiau obuolių. 

Bananų duona

Reikės:
200 g miltų;
120 g sviesto;
80 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
350 - 400 g nuluptų bananų.

Sviestą išlydome, mušame kiaušinius, dedame cukrų ir lengvai išmaišome. Beriame kepimo miltelius, miltus ir išmaišome. Bananą sutrinkite šakute (aš tryniau bulvių grūstuve), įmaišykite į tešlą. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite apie pusvalandį 180C įkaitintoje orkaitėje.

Receptas iš Beatos trečiosios knygos "Bananų duona"

Bulvių ir dešrelių troškinys

Receptas tiems, kas skuba ir reikia greitai pagaminti kažką valgomo ir skanaus.

Reikės:
parūkytų dešrelių (dėjau keturias);
bulvių (aš ėmiau po dvi nedideles bulves vienai dešrelei, tad kiek dešrelių bus, bulvių bus dvigubai daugiau);
paprika;
nedidelis svogūnas;
pomidorai (aš dėjau du).

Bulves nuskutame ir supjaustome dvigubai stambiau negu sriubai. Užkaičiame, pasūdome ir verdame.
Papriką, svogūną, pomidorą supjaustome kubeliais, dešreles - riekelėmis. Viską sudedame prie bulvių, kai šios bus pusiau išvirusios. Verdame kol viskas išvirs. Vandens truputį nupilame, paliekame kad vos vos semtų viršutinį sluoksnį ir uždedame pora šauktų pomidorų padažo. Išmaišome.
Skanaus.
Toks pusiau troškinys. Pastovėjęs tampa dar skanesnis, kadangi padažas labiau susigeria.

2012 m. lapkričio 2 d., penktadienis

Vilkžuvės kepsniai grietinėlės padaže

Reikės:
3 vnt vilkžuvės kepsniukų;
druskos;
prieskonių žuviai;
400 ml liesos grietinėlės;
žiupsnelis karpų.

Žuvį įtriname prieskoniais ir paliekame porai valandų marinuotis.
Dedame žuvį į troškintuvą ir kepame apie 20 min, išsiskirs žuvies sultys, jas nupilame. Užpilame grietinėle, pabarstome krapais ir dar kepame apie 10-15 min.
Skanaus.

Receptas iš Gustavo knygos.

Sūrelių sriuba

Reikės:
2 vnt lydytų sūrelių (manieji buvo po 100 g su pievagrybiais);
1 bulvė;
1 morka;
1 saujelė pjaustyto žiedeliais poro;
druskos pagal skonį;
žiupsnelio mėgiamų prieskonių.


Bulvė supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu, sudedame sūrelius ir užverdame. Maišome, sūreliai turi palengva ištirpti.
Morką sutarkuojame burokine tarka, į keptuvę dedame morką, žiedeliais pjaustytą porą, beriame žiupsnelį druskos, prieskonių ir trumpai pakepiname. Supilame keptuvės turinį į sriubą ir verdame apie25 min., kol bulvės suvirs bent šiek tiek. Jei reikia, dar pasūdome. Nepamirštame vis pamaišyti sriubos, kad neprisviltų. Skanaus.