Reikės:
80g kokoso aliejaus;
1 apelsino žievelė;
20g cukraus;
50g kokoso miltų;
3 kiaušiniai;
100g grikių miltų;
150g kvietinių miltų;
1a.š. kepimo miltelių;
120g graikiško jogurto arba grietinės;
žiupsnelis druskos.
Cinamono įdarui:
2a.š. cinamono, 2-3v.š. cukraus, šiek tiek sirupo (aš naudojau datulių).
Gaminame tešlą:
kokoso aliejų išlydome, dedame cukrų, kiaušinius ir gerai išplakame. Įtarkuojame apelsino žievelę. Dedame kepimo miltelius ir kokoso miltus. Gerai išmaišome. Supilame grikių miltus ir išmaišome. Palengva pilame kvietinius miltus ir maišome. Tešla turi gautis šiek tiek lipni, bet minkoma. Tuomet tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Cinamono cukrui sumaišome cinamoną ir cukrų.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir iškočiojame. Kadangi tešla lipni, geriau ją kočioti pasitiesus kepimo popierių arba maistinę plėvelę. Iškočiojame tešlos lakštą. Ant viršaus šiek tiek užpilame datulių sirupo ir užbarstome cinamoninio cukraus. Šiek tiek dar jo pasiliekame. Tuomet susukame ritinėlį. Ritinėlį apibarstome likusiu cinamoniniu cukrumi ir supjaustome riekutėmis. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 10-15min 180C.
Labai skanūs, kvapnūs sausainukai.
Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2020 m. kovo 23 d., pirmadienis
2020 m. kovo 8 d., sekmadienis
Brokolių sriuba
Reikės:
Brokolių - 110g;
Svogūnas - 140g;
Bulvės - 530g;
Morkos - 130g;
Burnočio sėklos - 50g
Lydytas sūrelis - 100g
Sultinio kubelis
Burnočio sėklas užverdame puode su vandeniu.
Brokolį susmulkiname žiedynais nedideliais. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje. Kai burnočio sėklos pusiau išverda (po maždaug 15-20 min) sudedame bulves ir verdame kol bulvės beveik išvirs. Tuomet sudedame morkas su svogūnais ir paverdame keletą minučių (apie 5min). Tada sudedame brokolio gabaliukus ir paverdame pora minučių. Tuomet sudedame lydytą sūrelį ir dar užverdame minutei.
Skanaus.
Brokolių - 110g;
Svogūnas - 140g;
Bulvės - 530g;
Morkos - 130g;
Burnočio sėklos - 50g
Lydytas sūrelis - 100g
Sultinio kubelis
Burnočio sėklas užverdame puode su vandeniu.
Brokolį susmulkiname žiedynais nedideliais. Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje. Kai burnočio sėklos pusiau išverda (po maždaug 15-20 min) sudedame bulves ir verdame kol bulvės beveik išvirs. Tuomet sudedame morkas su svogūnais ir paverdame keletą minučių (apie 5min). Tada sudedame brokolio gabaliukus ir paverdame pora minučių. Tuomet sudedame lydytą sūrelį ir dar užverdame minutei.
Skanaus.
Avinžirnių sausainiai
Tokie sveikuoliški. Sveikesni negu paprasti.
Reikės:
konservuotų avinžirnių - 150g (nusunktų);
apie 50ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių;
migdolų riešutų sviesto (arba žemės riešutų sviesto) - 40g;
kokosinio kapučino miltelių - 10g
obuolių tyrė - 100g;
ryžių miltai - 50g;
kvietiniai rupūs miltai - 50g;
sėklų mišinys (aš perku iš sveikų prekių skyriaus maltų sėklų mišinį su luobelėmis) - 20g
Įdarui ko tik norite, aš šį kartą dėjau uogienės ir rikotos varškės, o ant viršaus užspaudžiau datulių sirupo lašelį.
Konservuotus avinžirnius su obuolių tyre ir skysčiu sutriname iki vienalytės masės. Dedame riešutų sviestą ir likusius produktus. Leidžiame "tešlai" subręsti - sukietėti. Tada formuojame iš tešlos rutuliukus ir sudedame juos į kepimo skardą. Aš kiekvieną rutuliuką dariau po 40g. Tada rutuliukus skardoje išformuojame, kad taptų kaip šulinėliai. Tam labai patogu buvo naudoti grūstuvę nuo kokteilinės. Suformuojame šulinėlius su aukštesniais krašteliais, kad neišbėgtų įdaras.
Į kiekvieną šulinėlį dedame po mažą šlakelį uogienės, ant jos dedame rikotos varškės šaukštą, paskirstome per visą "šulinėlį" ir ant viršaus šlakelį datulių sirupo. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 180C. Stebėti, kad nesukeptų per stipriai.
Skanaus.
Gavosi 10pyragėlių, kiekvienas po 125kcal.
Reikės:
konservuotų avinžirnių - 150g (nusunktų);
apie 50ml skysčio nuo konservuotų avinžirnių;
migdolų riešutų sviesto (arba žemės riešutų sviesto) - 40g;
kokosinio kapučino miltelių - 10g
obuolių tyrė - 100g;
ryžių miltai - 50g;
kvietiniai rupūs miltai - 50g;
sėklų mišinys (aš perku iš sveikų prekių skyriaus maltų sėklų mišinį su luobelėmis) - 20g
Įdarui ko tik norite, aš šį kartą dėjau uogienės ir rikotos varškės, o ant viršaus užspaudžiau datulių sirupo lašelį.
Konservuotus avinžirnius su obuolių tyre ir skysčiu sutriname iki vienalytės masės. Dedame riešutų sviestą ir likusius produktus. Leidžiame "tešlai" subręsti - sukietėti. Tada formuojame iš tešlos rutuliukus ir sudedame juos į kepimo skardą. Aš kiekvieną rutuliuką dariau po 40g. Tada rutuliukus skardoje išformuojame, kad taptų kaip šulinėliai. Tam labai patogu buvo naudoti grūstuvę nuo kokteilinės. Suformuojame šulinėlius su aukštesniais krašteliais, kad neišbėgtų įdaras.
Į kiekvieną šulinėlį dedame po mažą šlakelį uogienės, ant jos dedame rikotos varškės šaukštą, paskirstome per visą "šulinėlį" ir ant viršaus šlakelį datulių sirupo. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 180C. Stebėti, kad nesukeptų per stipriai.
Skanaus.
Gavosi 10pyragėlių, kiekvienas po 125kcal.
Brokolių salotos
Puikios. Skanios, gražios ir sveikos.
Reikės:
saliero kotai - 100g
vynuogės (mėlynosios, besėklės) - 160g
brokolis (išskirstytas žiedynais, pasmulkintas vieno kąsnio dydžio gabaliukais) - 100g
svogūnas - 45g
obuolys - 100g
Nat.jogurtas - 140g
migdolų plokštelės - 30g
žiupsnelis druskos
šlakelis citrinos sulčių.
Visus produktus supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Vynuoges aš pjausčiau į keturias dalis (nes buvo laaabai didelės). Migdolų plokšteles paskrudiname keptuvėje.
Daržoves sumaišome su natūraliu jogurtu, beriame žiupsnelį druskos, spaudžiame šlakelį citrinos sulčių ir gerai išmaišome. Ant viršaus pabarstome skrudintų migdolo drožlių.
Skanaus.
100g - 84kcal.
Reikės:
saliero kotai - 100g
vynuogės (mėlynosios, besėklės) - 160g
brokolis (išskirstytas žiedynais, pasmulkintas vieno kąsnio dydžio gabaliukais) - 100g
svogūnas - 45g
obuolys - 100g
Nat.jogurtas - 140g
migdolų plokštelės - 30g
žiupsnelis druskos
šlakelis citrinos sulčių.
Visus produktus supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Vynuoges aš pjausčiau į keturias dalis (nes buvo laaabai didelės). Migdolų plokšteles paskrudiname keptuvėje.
Daržoves sumaišome su natūraliu jogurtu, beriame žiupsnelį druskos, spaudžiame šlakelį citrinos sulčių ir gerai išmaišome. Ant viršaus pabarstome skrudintų migdolo drožlių.
Skanaus.
100g - 84kcal.
2020 m. kovo 7 d., šeštadienis
Sausainiai be miltų ir be cukraus
Labai sveiki. O kadangi valgė vaikai, tai vadinasi ir labai skanūs.
Reikės:
50g obuolių košės:
50g burnočio sėklų;
50g kokoso miltų;
50g grikių miltų;
šaukštelis kepimo miltelių;
100g razinų, goji uogų, moliūgo sėklų mišinio;
60g riešutų sviesto.
Burnočio sėklas išverdame. Sumaišome au riešutų sviestu, obuolių koše ir likusiais produktais. Razinas, goji uogas aš pamirkiau dešimt minučių vandenyje ir gerai nusunkiau.
Špinatiniai žalieji vafliai
Tai ne saldus kepinys. Valgėme su lydytu sūriu ir dešrelėmis. Ale pica. Labai skanu ir sotu.
Reikės:
100g špinatų;
70g kokoso aliejaus (sekantį kartą šį kiekį mažinsiu);
250g miltų (50g iš jų dėjau pilno grūdo);
žiupsnelis druskos;
4 kiaušiniai;
šaukštelis kepimo miltelių;
100g pieno;
100g vandens.
Trinta žirnelių sriuba
Kaip ilgai nerašiau įrašų. Laikas bėgte bėgo, gaminau, tačiau ne taip ir ne tiek, kad skelbčiau įrašus. Tačiau šiandien sugrįžtu su keletu receptų. Skanaus.
Taigi, šiai gražiai žaliai sriubai reikės:
2 bulvės;
1 svogūnas;
400g šaldytų arba šviežių žirnelių;
sultinio kubelis (arba du, pagal skonį).
Bulves supjaustome kubeliais ir užverdame. Po penkių minučių sudedame kubeliais smulkintą svogūną, sultinio kubelį ir verdame kol bulvės išvirs. Tada suberiame žirnelius ir paverdame pora minučių. Išjungiame viryklę. Sriubą sutriname iki vienalytės masės. Patiekiame su grietine, skrudučiais ar tiesiog duona. Mes valgėme su duonos skrudučiais.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)