Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis
Kiaulienos suktinukai su rojaus obuoliukais
Reikės:
kiaulienos sprandinės pjaustytos kaip karbonadui (8 vnt);
8 vnt džiovintų rojaus obuoliukų;
druskos pagal skonį;
prieskonių mėgiamų;
džiuvėsių;
poros kiaušinių.
Mėsą išmušame su prieskoniais, druska.
Rojaus obuoliukus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome bent dešimt minučių. Tada juos išimame, jei yra sėklyčių, išrankiojame, bet pačių obuoliukų nesusmulkiname.
Į išmuštos mėsos gabaliuką, dedame rojaus obuoliuką, susukame. Taip padarome su visa mėsa.
Į lėkštę pilame džiuvėsius, į kitą mušąme du kiaušinius. Kiaušinius išplakame.
Imame vieną mėsos suktinuką, pamirkome į kiaušinį, į džiuvėsius, vėl į kiaušinį ir vėl į džiūvėsius. Ir dedame į įkaitintą keptuvę. Sudedame visus taip paruoštus suktinukus ir apkepame ant lėtos ugnies apie penkias minutes vis pavartant. Po to užpilame vandens, kad suktinukus apsemtų šiek tiek (kokį centimetrą arba šiek tiek mažiau). Beriame pagal skonį druskos, pomidorų padažo. Ir troškiname apie 10-15min. Vis pamaišome, kad padažas nepridegtų.
Patiekiant dedame į lėkštę suktinuką ir užpilame padažu.
Skanaus.
Labai skanu.
Džiovinti ananasai su tešla
Reikės:
sluoksniuotos mielinės tešlos;
konservuotų ananasų lazdelių.
Tešlą supjaustome juostelėmis (apie pusantro centimetro pločio ir per sprindį ilgio). Tada imama ananaso lazdelę ir ant jos apsukame tešlą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180C 10-15min.
Užsukus tešlą, žiūrėti, kad ananasų galai pasislėptų bent kiek po tešla, nes jie mėgsta apdegti.
Skanaus.
Šprotai su tešla
Reikės:
sluoksniuotos mielinės tešlos lakštų;
šprotų aliejuje (konservuotų).
Tešlą atšildome ir supjaustome juostelėmis (maždaug pusantro cm pločio). Imame šprotą, jį apsukame tešla. Geriausia būtų, kad šprotus naudotumėte didžiuosius, tada gražiau atrodo iškepę ir jie nėra tokie sulūžę, perlūžę skardinėje, todėl juos papraščiau apsukti tešla.
Apsukus tešla šprotus, dedame į įkaitintą skardą ir kepame apie 10-15min 180C.
Tikrai skanus, nors ir pirmą kartą mano bandytas toks derinys.
Varškės apkepas su makaronais
Turbūt jau daugelis išbandė šį apkepą iš Beatos knygos. Atėjo eilė jį iškepti ir man. Labai patiko. Labai labai. O pats skaniausias dalykas gavosi ta plutelė iš džiuvėsių ir rudojo cukraus. Receptas truputį pakeistas (dėjau mažiau makaronų negu nurodo Beata, nedėjau sviesto ant džiūvėsių - norėjosi liesesnio varianto).
Reikės:
150g vermišelių (ar kitokių smulkių makaronų);
400g varškės;
3 kiaušiniai;
3 v. š. grietinės;
2 v. š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
sauja razinų;
po porą šaukštų maltų džiūvėsėlių ir rudojo cukraus pabarstyti ant viršaus (kad kepant susidarytų traški plutelė).
Vermišelius išvirti pasūdytame vandenyje. Kol verda makaronai, gerai sumaišyti varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų ir druską. Suversti nuvarvintus makaronus, išmirkytas razinas ir viską permaišyti. Masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą. Inde sumaišyti džiuvėsius ir rudąjį cukrų. Šį mišinį užbaerti ant apkepo viršaus. Kepti 180C apie 40min.
2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis
Džiovintų abrikosų kisielius
Reikės:
150g g džiovintų abrikosų;
3 stiklinės vandens;
ketvirtadalis stiklinės cukraus;
0,5 (pusės citrinos) sultys;
1 v.š. krakmolo.
Vandenį supilti į puodą ir užvirinti. Kol vanduo užvirs, nuplauname abrikosus, padaliname juos į dvi arba keturias dalis su peiliu. Užvirus vandeniui sudedame abrikosus, cukrų ir min verdame. Tada supilame citrinos sultis, išmaišome. Jei per rūgštu, įdedame dar cukraus. Išgriebiame abrikosus. Supilame pusėje stiklinės vandens ištirpintą krakmolą ir užverdame.
Skanaus.
Labai skanu, mano mažoji vos ne visą šitą normą ir išgėrė.
Receptas rastas internetiniame receptų žurnale.
Kalėdinis aguonų pyragas
Reikės:
2 kiaušiniai;
60 margarino;
50 g cukraus;
80g aguonų;
150g obuolių;
3 v.š. manų kruopų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 sauja razinų.
Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Išlydytą margariną išplakti su cukrumi, dėti vieną po kito trynį ir plakti kol cukrus ištirps. Dėti po truputį aguonas, tarkuotus obuolius ir gerai išmaišyti. Sudėti kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
Atskirame inde kiaušinių baltymus išplakti iki standumo. Sudėti į trynių masę. Dėti manų kruopas, razinas, lengvai išmaišyti.
Kepimo formą patepti riebalais, pabarstyti miltais ir kepti 180C 25min ir 170C dar apie 15-20min.
Zefyrų tortas
Reikės:
300 g sausainių (paprasčiausių tešlainių);
70 g sviesto;
60 g cukraus.
lazdyno riešutų (skrudintų ir sumaltų).
Kremui:
500 g zefyrų;
500 g grietinėlės;
mažas žiupsniukas citrinų rūgšties;
13 g želatinos.
Sausainius smulkiai smulkiai sulaužome, po to su grūstuve dar pagriūdžiame. Sausainiai atrodo štai taip:
Sumaišome su tirpintu sviestu, cukrumi, maltais riešutais ir gerai prispausdami, išklojame šiais trupiniais torto formos dugną:
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15min. 180C.
50ml grietinėlės atsidedame ir ją pašildę, supilame želatiną bei ištirpiname.
Likusią grietinėlę užpilame ant smulkiai trintų zefyrų (aš tryniau tarp pirštų, kol pasidarė štai tokie:
Užpilame zefyrus grietinėle ir paliekame pusvalandžiui. Po to statome ant mažos ugnies ir maišome kol viskas ištirps ir mase taps vientisa. Man viskas neištirpo, liko šiek tiek gumuliukų zefyrų.
Nukeliame nuo ugnies, įmaišome želatiną ir atvėsiname.
Pilame ant atvėsusių trupinių. Dedame į šaldytuvą, geriausiai nakčiai.
Puošiame pagal norą.
Šaltinis:http://forum.say7.inf
Kučių mišrainė su medumi
Reikės:
300g burokėlių;
100g morkų;
400 g bulvių;
nedidelis svogūnas;
1/2 stiklinės šaldytų arba konservuotų žirnelių;
1 v. š. medaus;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
1/2 a. š. druskos;
župsnelis aitriosios paprikos miltelių;
Padažui reikės:
2 a. š. obuolių acto;
1 a. š. medaus;
1 a. š. vandens;
žiupsnelis druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C.
Burokėlius, morkas ir bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Medų sumaišykite su alyvuogių aliejumi (jei medus kietas, pašildykite jį, kol ištirps), paprikos milteliais, druska. Užpilkite padažą ant daržovių ir gerai išmaišykite.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo tolygiai paskirstykite daržoves ir kepkite apie 50 minučių.
Jei naudojate šaldytus žirnelius, trumpai juos apvirkite.
Sumaišykite padažui skirtus actą, medų ir vandenį. Iškepusias daržoves sudėkite į dubenį, suberkite žirnelius, svogūną, supilkite padažą, pasūdykite pagal skonį ir išmaišykite.
Receptas rastas viename iš blog'ų, tik dabar neatrandu kuriame, nes receptą nusirašiau, o iš kur jis - nepasižymėjau.
Geltonasis varškės apkepas
Skubu pasidalinti varškės apkepu. Gražiai gražiai orandžinės spalvos ir labai skaniu. Labai patiko visai mūsų šeimynai. Morkų visai nesijaučia, o apkepas toks skanus skanus...
Reikės:
750 g varškės;
300 g tarkuotų morkų (tarkuoti pačia smulkiausia tarka, kur kugeliui tarkuojame bulves);
6 kiaušinių;
100 g cukraus;
140g g tirpinto sviesto;
8 v.š. manų kruopų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
3 saujos razinų.
Varškę sumaišyti su morkų tarkiais ir rankomis išminyti. Kiaušinius atskirame inde suplakti su cukrumi ir druska, kepimo milteliais ir įmaišyti į varškės masę.
Pilti tirpintą sviestą. Išmaišyti. Sudėti manų kruopas,išmaišyti, dėti razinas ir vėl gerai išmaišyti.
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30-40min 180C.
Receptas paimtas iš čia: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2011/12/varskes-ir-morku-apkepas.html
Tik aš dvigubinau normą.
2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis
Grietinėlės sausainiai
Reikės:
280-290 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
1 a.š. cinamono;
0,5 a.š. imbiero;
60 ml 35 proc. grietinėlės;
55 g sviesto;
100 g cukraus;
60 ml skysto medaus.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius. Išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Sviestą su cukrumi išplakame iki purios masės ir į jį sudedame medų bei grietinėlę.
Beriame miltų masę ir gerai išminkome.
Tešlą dedame į šaldytuvą ne mažiau 2 valandoms.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą daliname į keturias dalis, iš jų padarome dešreles, jas supjaustome vienodo dydžio riekelėmis. Imama kiekvieną riekelę, ja tarp delnų patriname ir formuojame lazdeles.
Lazdeles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame tarpelius, nes sausainukai pasipūs kepdami.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min.
Kvadratiniai sausainukai
Reikės:
65 g sviesto;
30 g medaus;
60 g cukraus;
50 g lazdyno riešutų
50 g džiovintų alavijų, susmulkintų;
0,5 v. š. cinamono
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelis malto kardamono
žiupsnelis malto imbiero
120- 130 g kvietinių miltų
Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, medų ir cukrų. Šiek tiek atvėsiname. Suberiame prieskonius, riešutus ir cukatas. Viską gerai išmaišome. Mišinį visiškai atvėsiname.
Miltus įmaišome į mišinį. Išminkome ir suformuojame 3-4 cm diametro dešrą. Įsukam į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą dviem valandom.
Aštriu peiliu "dešrą" supjaustykite plonomis riekelėmis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 8-10min.
Biskočiai su migdolais
Migdolų masei:
2 a.š. sviesto;
3 a.š. cukraus;
100 g migdolinių plokštelių.
Sviestą dėti kartu su cukrumi į mažą keptuvėlę ir leisti maišant užvirti. Kai pradės įgauti lengvai rudą spalvą, suberti plokšteles ir toliau maišant dar pora min pakepinti. Atsidėti į šoną.
Tešlai:
115 g sviesto;
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
260 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.
Sviestą išsukti kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios masės. Tada įmušti kiaušinius ir toliau paplakti. Susimaišyti visus sausus produktus ir palaipsniui į tešlą įminkyti. Pačiame gale įminkyti lengvai karamelizuotas migdolines plokšteles.
Orkaitę laiku įkaitinti iki 170°. Tešlą padalinti į 2 lygias dalis ir drėgnomis rankomis suformuoti du pailgus kepaliukus, kuriuos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paliekant tarp vienas kito gerą tarpą. Pašauti kepti 25 min. Tada išimti ir leisti 5 min praaušti. Supjaustyti kokių 2 cm storio riekelėmis, suguldyti ir pašauti kepti pirma ~10 min iš vienos pusės ir ~10 min iš kitos pusės. Leisti ataušti ant grotelių ir sudėti į sandarų indą.
Skanaus!
Receptas rastas: http://aguonele.blogspot.com/2011/12/biscotti-su-karamelizuotomis-migdolu.html
Varškės štolenai
100 g sviesto;
75 g cukraus;
200 g varškės;
330 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g smulkintų migdolų;
1 šaukštas prieskonių meduoliams;
gera sauja razinų;
keli džiovinti abrikosai;
50 ml romo;
miltelinio cukraus pabarstymui.
Orkaitę įkaitinti iki 175 °C
Abrikosus supjaustyti, užpilti kartu su razinomis romu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, įdėti varškę.
Sviesto-varškės masę sumaišyti su miltų mišiniu ir greitai užminkyti tešlą. Suberti migdolus ir užmerktus vaisius kartu su visu skysčiu. Viską gerai permaišyti.
Formuoti nedidelius paplotėlius, dėti juos į kepimo skardą ir kepti 12-15 minučių.
Iškepusius apibarstyti cukraus pudra.
Receptas: http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2011/12/kaledoms-stolenai-stolenai-saldainiai.html
Mėsos apkepas su tešla
Reikės:
0,5 kg kiaulienos kumpio;
1 morka;
1 svogūnas;
druska;
mėgiami prieskoniai;
2 kiaušiniai;
150 ml pieno;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų, kad tešla būtų šiek tiek tirštesnė už lietinių tešlą.
Mėsą supjaustome kubeliais, įtriname prieskoniais, druska ir apkepiname keptuvėje. Mėsą dedame į kepimo formą. Kepame orkaitėje apie 15min. 180C.
Kol kepam mėsa, morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais ir viską apkepiname keptuvėje kol suminkštės.
Kiaušinius išplakame su pienu, žiupsneliu druskos, kepimo milteliais ir miltais.
Kai mėsa orkaitėje apkepa, ant jos sudedame daržoves. Ant viršaus užpilame tešlą. Dedame į orkaitę ir kepame dar apie 15 min.
2011 m. gruodžio 20 d., antradienis
Sūrio ir duonos omletas
Reikės:
2 riekelės duonos;
50 g sūrio;
2 kiaušiniai.
Duoną ir sūrį supjaustome kubeliais nedideliais. Mušti ant šios masės kiaušinius, gerai išmaišyti ir pilti šią masę į keptuvę. Ant lėtos ugnies kepti vieną pusę, po to apversti kitą pusę. Jei apversti sekasi sunkiai, blyną galima padalinti į keturias arba dvi dalis keptuvėje ir tada versti.
Labai skanu. Sūris labai skaniai išsilydė.
Druskos nedėjau, nes mano sūris sūrokas buvo.
Mėsos keksiukai su įdaru
Reikės:
0,5 kg kiaulienos nugarinės;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
3 riekelės duonos;
150g sūrio;
2 kiaušinių;
4 v.š. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.
Kiaulienos nugarinę supjaustome kaip karbonadui. Išprieskoniuojame, išmušame su mėsos plaktuku.
Į silikonines keksiukų formeles dedame po mėsos gabalą. Dedame taip, kad uždengtų dugną ir kraštus. Jei mėsos gabaliukai per maži, tada dedame po du gabaliukus vieną šalia kito.
Kišame į orkaitę apie 15 min (180C).
Kol mėsa kepa, supjaustome duoną kubeliais. Surį tai pat. Sumaišome inde.
Kitame dubenyje mušame kiaušinius, dedame miltus, kepimo miltelius, galima įdėti krapų, žiupsnelį druskos. Gerai išmaišome. Tešla turi gautis šiek tiek tirštesnė negu lietinių.
Ištraukus keksiukus, skystį nupilame (aš su kepinėle sugėriau atsiradusias mėsos sultis).
Į keksiukų - mėsos duobutes pridedame duonos ir sūrio masės. Užpilame kiaušinių - miltų plakiniu. Dedame į orkaitę dar 15min.
Labai labai skanu.
2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis
Sukta duonelė su džiovintais pomidorais
Reikės:
1 puoduko kukurūzų miltų;
2,5 puodelių kvietinių miltų (550 tipo);
1 puodelio šilto vandens;
10 g. šviežių mielių;
1 a. šaukštelio druskos;
1 a. šaukštelio cukraus;
3 v. š. šaukštų alyvuogių aliejaus.
Įdarui:
5 džiovintų marinuotų aliejuje pomidorų (aš naudojau paprastus džiovintus pomidorus ir juos užpyliau aliejumi bei palaikiau keletą valandų);
3 skiltelių česnako;
8-9 juodųjų alyvuogių;
3 v. š. šaukštų aliejaus nuo pomidorų;
šiek tiek jūros druskos;
šiek tiek šviežiai maltų pipirų.
Miltus, cukrų, druską, aliejų sudėkite į dubenį. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje ir užpilkite ant sausų produktų ir viską išminkykite apie 10 minučių.
Suformuokite rutuliuką, uždenkite rankšluostėliu bei padėkite šiltai apie valandą, kol masė padidės dvigubai.
Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Susmulkinkite alyvuoges, pomidorus. Česnaką sutrinkite. Sumaišykite su nuo pomidorų likusiu aliejumi, jei nedaug turite, galite naudoti kitą aliejų. Įberkite šiek tiek druskos bei šviežiai maltų pipirų.
Pakilusią tešlą perminkykite bei iškočiokite apskritimą. Ant jo paskirstykite paruoštą įdarą bei supjaustykite juostelėmis.
Imant nuo mažiausios juostelės susukite duonelę. Duonelę sukite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (galima vietoj popieriaus pabarstyti skardą miltais). Stenkitės, kad pomidorais ir alyvuogės būtų viduriukyje, nes kepant gali šiek tiek apdegti.
Susuktą duonelę palikite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų ir kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 20-30 minučių.
Atvėsinkite ant grotelių ir ragaukite.
Įvertinimas: kadangi alyvuogės buvo sūrokos, tai ir pati duonelė gavosi tokia sūri. Kitą kartą visai nedėčiau alyvuogių, nes jų nelabai mėgstam. O šiaip duonelė patiko.
Receptas:
http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/duonos-kepiniai/sukta-duonele-su-zolelem-dziovintais-pomidorais-bei-alyvuogem.html
Tortas "Žozefina"
Biskvitui:
2 kiaušiniai;
150 g. rudojo cukraus;
180 ml. pieno;
250 g. razinų;
1 a.š. kepimo miltelių;
200 g. miltų;
vanilinio cukraus.
Pertepimui:
180 g. sviesto;
50 g . cukraus pudros;
100 g. rudojo cukraus;
800 g . grietinėlės;
žiupsnelis citrinų rūgšties.
Razinas išmirkome vandenyje ir sumalame blenderiu iki tyrės.
Išplakame kiaušinio baltymus iki putų .Dedame rudąjį cukrų ir plakame šiek tiek, dedame trynius - plakame kelias sekundes.
Supilame pieną (kambario temperatūros) ir kepimo miltelius.Išmaišome .
Visą šitą masę supilame į razinų tyrę, ir 30 sekundžių paplakame .
Atsargiai supilame vanilinį cukrų ir miltus , ir lopetėle palengva išmaišome .
Kepame 24 cm. skersmens formoje (per tris kartus) tris biskvitus. (Originaliame recepte rašome kepti keturis biskvitus, bet man trys tokie kaip tik išėjo).
Temperatūra 200 C . kepimo laikas 20-25 min .
Kremui :
Sviestą su cukraus pudra išplakame iki purumo (trumpam dedame į šaldytuvą , kad nors kiek atvėstu , bet nesustingtų). Išplakame grietinėlę su ruduoju cukrumi. Abi mases lėtai sumaišome. Galite įpilti Amareto likerio .
Biskvitus suliejau (vanduo, cukrus, citrinų rūgštis), pertepiau kremu .
Dabar apie skonį: nepatiko. Iš skonio tai pats papraščiausias grietinėlės pertepimas. Tikėjausi kažkokio stebuklo iš rudojo cukraus. Tortas riebus, be jokio "cinkelio", tiesiog saldi grietinėlė ir biskvitai. Laimei, kad gamindama kremą sumąsčiau įberti citrinų rūgšties.
Ragautojų nuomonės (kurių buvo dešimt): visi sutartinai sakė, kad tortas skalsus - su nedideliu tortu galima pamaitinti daugybę žmonių, nes jis labai sotus. Net vyrai suvalgė po nedidelį gabaliuką, o ką jau kalbėti apie moteris, kurios įveikė tik po pusę gabaliuko.
Dar ragautojų nuomonė buvo, jog tortas paprastas labai. Be nieko įdomaus, be nieko užkabinančio.
Tai pat trys ragautojai pasakė, kad biskvitas tai labai skanus.
Bais atsiparašau dėl tokios foto. Prie svečių gražiai fotkint nei šis nei tas, tai nugriebiau torto likutį kai nieks nematė :-D
Receptas rastas supermamose.
2 kiaušiniai;
150 g. rudojo cukraus;
180 ml. pieno;
250 g. razinų;
1 a.š. kepimo miltelių;
200 g. miltų;
vanilinio cukraus.
Pertepimui:
180 g. sviesto;
50 g . cukraus pudros;
100 g. rudojo cukraus;
800 g . grietinėlės;
žiupsnelis citrinų rūgšties.
Razinas išmirkome vandenyje ir sumalame blenderiu iki tyrės.
Išplakame kiaušinio baltymus iki putų .Dedame rudąjį cukrų ir plakame šiek tiek, dedame trynius - plakame kelias sekundes.
Supilame pieną (kambario temperatūros) ir kepimo miltelius.Išmaišome .
Visą šitą masę supilame į razinų tyrę, ir 30 sekundžių paplakame .
Atsargiai supilame vanilinį cukrų ir miltus , ir lopetėle palengva išmaišome .
Kepame 24 cm. skersmens formoje (per tris kartus) tris biskvitus. (Originaliame recepte rašome kepti keturis biskvitus, bet man trys tokie kaip tik išėjo).
Temperatūra 200 C . kepimo laikas 20-25 min .
Kremui :
Sviestą su cukraus pudra išplakame iki purumo (trumpam dedame į šaldytuvą , kad nors kiek atvėstu , bet nesustingtų). Išplakame grietinėlę su ruduoju cukrumi. Abi mases lėtai sumaišome. Galite įpilti Amareto likerio .
Biskvitus suliejau (vanduo, cukrus, citrinų rūgštis), pertepiau kremu .
Dabar apie skonį: nepatiko. Iš skonio tai pats papraščiausias grietinėlės pertepimas. Tikėjausi kažkokio stebuklo iš rudojo cukraus. Tortas riebus, be jokio "cinkelio", tiesiog saldi grietinėlė ir biskvitai. Laimei, kad gamindama kremą sumąsčiau įberti citrinų rūgšties.
Ragautojų nuomonės (kurių buvo dešimt): visi sutartinai sakė, kad tortas skalsus - su nedideliu tortu galima pamaitinti daugybę žmonių, nes jis labai sotus. Net vyrai suvalgė po nedidelį gabaliuką, o ką jau kalbėti apie moteris, kurios įveikė tik po pusę gabaliuko.
Dar ragautojų nuomonė buvo, jog tortas paprastas labai. Be nieko įdomaus, be nieko užkabinančio.
Tai pat trys ragautojai pasakė, kad biskvitas tai labai skanus.
Bais atsiparašau dėl tokios foto. Prie svečių gražiai fotkint nei šis nei tas, tai nugriebiau torto likutį kai nieks nematė :-D
Receptas rastas supermamose.
2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis
Dovana stiklainyje
Reikės:
kakavos;
grietinėlės miltelių;
cinamono;
imbiero;
vanilės;
apelsino žievelių.
Viską dedame sluoksniuodami į staiklainiukus.
Tai pat darau ir su miežine kava, bei tikra kava. Dėjau grietinėlės miltelių, rudojo cukraus, vanilės, imbiero, cinamono. Sluoksniuojame kaip kam gražiau.
Vartojant viską išmaišome ir dedame pagal skonį į puodelį bei užpilame karštu vandeniu.
Skanaus.
Pūsta kiaušinienė
Reikės:
3 kiaušiniai;
2 v.š. miltų;
4 v.š. pieno;
1 v.š. grietinės;
1 v.š. krapų smulkintų.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame su grietine. Pilame pieną, miltus, druskos, žiupselį krapų ir gerai išmaišome.
Baltymus išsukame iki standumo (apvertus indą baltymai neiškrenta), juos atsargiai sumaišome su trynių mase.
Keptuvę įkaitiname su trupučiu aliejaus. Pilame kiaušinių masę. Kepame ant lėtos ugnies vieną pusę apie keturias minutes uždengus dangčiu, po to gražiai apverčiame ir kepame kitą pusę apie tris keturias minutes.
Skani, lengva, pūsta kiaušinienė.
Pupelių sriuba
Reikės:
stiklinė pupelių;
morka;
svogūnas;
mėsos gabaliukas mažas;
saliero gumbo truputį;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Pupeles išmirkome per naktį. Ryte užkaičiame vandenį, sudedame pupeles ir verdame. Keptuvėje pakepiname mėsą su prieskoniais ir druska. Dedame į šiek tiek suminkštėjusias pupeles. Sutarkuojame morką, saliero gumbą, supjaustome kubeliais svogūną ir apkepiname keptuvėje. Sudedame į pupeles. Gardiname prieskoniais, druska. Verdame kol išvirs.
Skani, lengva sriubytė.
Sveikosios salotos
Reikės:
morkų;
tiek kiek morkų - obuolių;
truputį saliero gumbo;
saujelė graikiškų riešutų;
citrinos sulčių pagal skonį;
1 v.š. medaus;
žiupsnelis druskos.
Morkas, obuolius ir saliero gumbą sutarkuojame burokine tarka. Riešutus šiek tiek sutraiškome ir beriame į daržoves. Skystą medų pilame ant daržovių, gardiname citrinos sultimis, druska. Išmaišome. Jei ko trūksta pagal skonį - pridedame.
2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis
Tortas "Karamelinis lazdynas"
Prasideda tortų metas. Bent jau pas mus. Torto pjūvio foto nebus, nes tortas iškeliauja ryt pas ragautojus. Tikiuosi jiems patiks :-)
Biskvitas:
4 kiaušiniai;
4 šaukštai verdančio vandens;
200 g cukraus;
125 g miltų;
2 v.š. kakavos;
100 g krakmolo;
1 a.š. kepimo miltelių.
Įkaitinti orkaitę iki 180.
Kiaušinius su karštu vandeniu 1 min plakti mikseriu iki putų.Iš lėto plakant pilti cukrų ir dar plakti 2 min. Miltus sumaišyti su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, persijoti į tešlą. Pusę miltų supilti į tešlą, išmaišyti šaukštu, supilti kitą pusę miltų ir išmaišyti. Trečdalį masės supilti ant kepimo popieriaus, tešlą paskleisti tiek, kokia yra torto forma. Aš su pieštuku apsibrėžiu torto formos kontūrus ant kepimo popieriaus ir tada pilu tešlą. Kepti apie 10 min. Iškepti pirmą biskvitą, po to kepti antrą ir galiausiai, trečią biskvitus. Mano forma buvo 22cm.
Kremui:
500 g riebios grietinėlės;
500 g rududu;
50 g cukraus;
200 g lazdyno riešutų;
pakelis sviesto (200g).
Sviestą ištirpiname puode ir sudedame rududu. Maišome su mikseriu, kol tampa graži vienalytė masė. Sudedame cukrų. Jei masė netampa vienalytė, šiek tiek pakaitiname ir vėl su mikseriu plakame.
Atskirame inde išplakame grietinėlę.
Riešutus paskrudiname keptuvėje ir nutriname odelę. Sukapojame riešutus, kad būtų smulkesni.
Atvėsusią rududu masę sumaišome su grietinėle, riešutais. Gerai išmaišome.
Torto surinkimas:
Į formą dedame torto biskvitą, sulaistome su vandens, cukraus ir citrinos rūgšties sirupu, dedame trečdalį kremo. Tada dedame vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl kremą. Tada dedame paskutinį biskvitą ir likusį kremą.Viršų išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kad tortas "susistovėtų". Aš dedu per naktį.
Kitą dieną tortą iššimame iš formos, puošiame pagal norą.
Skanaus.
2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis
Sriuba su makaronais
Reikės:
1 morka;
1 svogūnas;
1 kiaušinis;
1 sauja smulkių makaronų - vermišelių;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su žiupsneliu druskos ir prieskoniais. Apkepintas daržoves dedame į verdantį vandenį. Dedame makaronus. Jei trūksta druskos, prieskonių - įdedame. Kiaušinį mušame į lėkštę ir išplakame. Kai makaronai išverda, supilame kiaušinį ir išmaišome. Pasidaro kiaušinių "siūliukai". Pora minučių paverdame ir viskas. Skanaus.
Patiekiame su grietine. Skanaus.
Labai skanutė, lengva sriubytė.
Mieliniai avižiniai blynai arba blynai "Ant debesies'
Labai skanūs, lengvi, minkštučiai, oriniai tarsi debesėlis blynukai.
Reikės:
100 g avižinių miltų;
100 g kvietinių miltų;
10 g šlapių mielių;
2 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
300 g pieno.
Į šiltą pieną sudedam mieles, cukrų, išmaišom, kad mielės ištirptų, sudedam kvietinius miltus ir paliekam pusvalandžiui, kad pakiltų. Po to permaišome, suberiame avižinius miltus, mušame kiaušinį, gerai išmaišome. Paliekame, kad pakiltų.
Kepame keptuvėje blynus su trupučiu aliejaus.
2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis
Sojos apkepas
Reikės:
1 sojos pakelis (100 g);
1 svogūnas;
1 didesnė morka;
2 kiaušiniai;
druskos pagal skonį;
pipirų pagal skonį.
Soją berti į verdantį vandenį ir išvirti. Nusunkti.
Svogūną supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti ir troškintu keptuvėje su trupučiu vandens, kol vanduo nugaruos, o daržovės bus minkštos.
Daržoves ir soją sumaišyti. Berti pagal skonį druskos, pipirų. Mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Dėti į aliejumi pateptą kepimo formą ir kepti apie 25 min. 180C.
Labai skanus apkepėlis. Labai labai ;-)
Riešutų ir džiovintų vaisių pyragas
Reikės:
60 g kepintų ir be odelių lazdyno riešutų;
40 g migdolų be odelių;
40 g džiovintų figų;
60 g džiovintų abrikosų;
25 g džiovintų imbierų;
30 g razinų;
2 a.š. kakavos tamsios;
140 g miltų;
1 a.š. vanilės;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. apelsino žievelių;
2 v.š. medaus;
2 v.š. cukraus;
100 g sviesto.
Visus džiovintus vaisius smulkiai sukarpome.
Į indą dedame riešutus, smulkintus džiovintus vaisius, apelsino žieveles, cinamoną, vanilę, kakavą ir miltus. Išmaišome. Išlydome sviestą ir medų. Užpilame ant viso mišinio. Išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 170C.
Iškepus pilnai atvėsinti.
Gaunasi saldus, bet skanus, aromatingas pyragas.
Sausainukai "Siurprizas"
Reikės:
120 g sviesto;
100 g cukraus;
260 g miltų;
200 g džiovintų ananasų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š vanilės;
1 kiaušinis.
Sviestą išlydome ir išsukame su kiaušiniu. Pilame cukrų, vanilę, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Supilame miltus. Gerai išminkome tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų. Dedame smulkiai supjaustytus džiovintus ananasus (aš dėjau spalvotus). Gerai išminkome. Formuojame rutuliukus, voliojame cukraus pudros ir kakavos mišinyje. Dedame į skardą ir kepame orkaitėje apie 20min 190C.
Traškūs, skanūs sausainukai.
2011 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis
Nuostabus kalėdinis moliūgo pyragas
Reikės:
350g g moliūgo;
80g aliejaus;
100g cukraus;
100g medaus;
2 kiaušiniai;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. imbiero;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. vanilės;
50g džiovintų spanguolių;
pora saujų razinų;
50 g džiovintų ananasų kubelių;
150 g žemės riešutų;
100 g datulių;
300 g miltų.
Moliūgą smulkiai sutarkuojame (smulkesne negu burokine tarka, bet ne ta, kur kugelį tarkuojame). Pilame aliejų, kiaušinius, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišome. Dedame džiovintus vaisius, riešutus, razinas. Pilame miltus. tešla gaunasi tiršta. Vaisių ir tešlos santykis kažkur: tešlos tris kartus mažiau negu vaisių/riešutų mišinio.
Dedame viską į kepimo formą pateptą riebalais ir kepame įkaitintoje iki 200C laipsnių orkaitėje 20 minučių, po to kepimo karštį sumažiname iki 180C ir kepame apie 30min kol įsmeigtas pagaliukas į pyragą lieka sausas.
Labai labai labai skanus pyragas. Visiškai nesijaučia moliūgo. Kitą kartą dėsiu daugiau riešutų, nes juos labiausiai mėgstam.
Džiovintus vaisius, riešutus dėkite kokius tik norite, griežtai tikrai nereikia laikytis mano surašytų džiovintų vaisių, svarbiausia, kad tų vaisių tešloje būtų daug.
Mėsa su raugintais kopūstais
Reikės:
500 kiaulienos kumpio arba kitos liesesnės mėsos;
250 g raugintų kopūstų;
1 morka didesnė;
1 svogūnas.
Mėsą supjaustome kubeliais stambesniais, svogūną - smulkiais kubeliais, morką sutarkuojame. Viską beriame į verdantį vandenį (vandens per pora centrimetrų virš mėsos ir daržovių), beriame druskos, prieskonių pagal skonį ir verdame apie minučių. Tada sudedame raugintus kopūstus ir dar verdame apie pusvalandį. Skysčio labai daug nelieka, vos vos apsemia kopūstus. Bet norint daugiau padažo (skysčio), galite įpilti vandens daugiau.
Sveikuolių blynai
Reikės:
100 g grikių miltų;
100 g kvietinių miltų;
260 g pieno;
12 g šlapių mielių;
2-3 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis.
Į šiltą pieną sudėti mieles, cukrų, 50 g kvietinių miltų ir gerai išmaišyti kol mielės ištirps. Palikti dešimčiai minučių, kad tešla suburbuliuotų. Tada berti likusius miltus, išmaišyti. Mušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Palikti tešlą, kad pakiltų (maždaug valandai).
Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Tešla gaunasi tokia tirštoka, bet puikiai eina su dviem šaukštais formuoti plonesnius blynelius keptuvėje. Storų blynų nekepiau, nes ilgiau kepa.
Morkų- moliūgų salotos
Salotos, kurios nustebino savo skoniu. Tikrai patiko.
Reikės:
100g morkų;
100 moliūgo;
1 sauja razinų;
1 v.š. aliejaus;
1 v.š. obuolių acto;
druskos pagal skonį;
žiupsnelis cukraus.
Morką ir moliūgą sutarkuoti. Sudėti išmirkytas ir nusunktas razinas. Užpilti aliejų, actą, druską, cukrų ir gerai išmaišyti.
Skanaus.
2011 m. gruodžio 6 d., antradienis
Raugintų kopūstų sriuba
Reikės:
1 stiklinė raugintų kopūstų,
1 morka;
1 svogūnas;
pora rūkytų dešrelių arba 200 g pievagrybių;
2 v.š. pomidorų padažo;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.
Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais ir kartu su raugintais kopūstais bei pomidorų padažu apkepame visas daržoves (jei darote su grybais, apkepame kartu ir juos). Puode užviriname vandenį ir sudedame apkepintas daržoves. Įdedame pagal skonį druskos, prieskonių. Už pusvalandžio sudedame pjaustytas dešreles ir dar dešimt minučių paverdame. Skanaus.
2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis
Mielinis pyragas "Kouign amann"
Reikės:
tešlai:
15g mielių;
1 šaukštas cukraus ;
175 ml šilto vandens;
280 g miltų;
žiupsnelio druskos;
karamelei:
200 g cukraus
110 g sviesto;
2-3 šaukštai lydyto sviesto;
Papildomai cukrus kočiojimui.
Mieles sumaišyti su cukrumi, miltų ir vandeniu. Paliekam kol pakils. Į dubenį supilame miltus, druską, vandens masę su mielėm ir užminkom tešlą. Paliekam, kad pakiltų.
Iškočiojam tešlą į blyną ir ant jo vidurio sudedam riekelėm pjaustytą sviestą ir beriam 50 gramų cukraus. Abi šonines dalis po vieną lenkiam vieną ant kitos. Tada per visą ilgį pabarstom dar 50 g cukraus ir vėl sulankstom iš trijų dalių į vieną. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą valandai (arba pernakt).
Ant kočiojimo lentos pabarstome cukraus (vietoj miltų), pasidedam pakilusią tešlą ir iškočiojam, pabarstome 50 g cukraus. Vėl sulankstome į tris dalis ir dedame i plėvelę/maišelį ir šaltai dar ~valandai.
Tešlą išimame iš šaldytuvo, dedame į kepimo formą, pirštais formuojame pagal ją. Viršų pabarstome likusiu 50 g cukraus ir palaistome tirpintu sviestu. Kepame apie 40 min. 220 laipsnių orkaitėje, kol viršus stipriai karamelizuosis.
Receptas rastas turbūt supermamose.
Burokėlių sriuba su sūrio kukulaičiais
Reikės sriubai:
1 burokėlis;
1 saujelė perlinių kruopų;
150 g moliūgo;
druskos;
prieskonių pagal skonį.
Kukulaičiams:
100 g fermentinio sūrio;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
Burokėlį sutarkuoti burokine tarka. Puode užvirinti vandenį, sudėti nuplautas perlines kruopas ir tarkuotą burokėlį. Pavirti dešimt minučių. Sudėti moliūgą. Berti druską, prieskonius. virti kol viskas beveik išvirs. Padaryti kukulaičius ir juos sudėti į sriubą. Pavirti dar 5-6min. Viskas. Skanaus.
Kukulaičiams: sūrį sutarkuokite šiek tiek smulkesne negu burokinė tarka. Muškite kiaušinį, pasūdykite. Išmaišykite. Berkite saują miltų. Išmaišykite. Berkite dar saują miltų. Vėl maišykite, minkykite. Jei trūksta miltų, įdėkite dar. Tešla neturi gautis laba kieta, tik vos vos lipni. Kukulaičiai gaunasi labai skanūs, minkštučiai.
2011 m. gruodžio 3 d., šeštadienis
Vištos sparneliai su medumi
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)