Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Mėsos keksiukai su įdaru



Reikės:
0,5 kg kiaulienos nugarinės;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
3 riekelės duonos;
150g sūrio;
2 kiaušinių;
4 v.š. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaulienos nugarinę supjaustome kaip karbonadui. Išprieskoniuojame, išmušame su mėsos plaktuku.
Į silikonines keksiukų formeles dedame po mėsos gabalą. Dedame taip, kad uždengtų dugną ir kraštus. Jei mėsos gabaliukai per maži, tada dedame po du gabaliukus vieną šalia kito.
Kišame į orkaitę apie 15 min (180C).
Kol mėsa kepa, supjaustome duoną kubeliais. Surį tai pat. Sumaišome inde.
Kitame dubenyje mušame kiaušinius, dedame miltus, kepimo miltelius, galima įdėti krapų, žiupsnelį druskos. Gerai išmaišome. Tešla turi gautis šiek tiek tirštesnė negu lietinių.
Ištraukus keksiukus, skystį nupilame (aš su kepinėle sugėriau atsiradusias mėsos sultis).
Į keksiukų - mėsos duobutes pridedame duonos ir sūrio masės. Užpilame kiaušinių - miltų plakiniu. Dedame į orkaitę dar 15min.
Labai labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą