Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Zefyrų tortas



Reikės:
300 g sausainių (paprasčiausių tešlainių);
70 g sviesto;
60 g cukraus.
lazdyno riešutų (skrudintų ir sumaltų).

Kremui:
500 g zefyrų;
500 g grietinėlės;
mažas žiupsniukas citrinų rūgšties;
13 g želatinos.

Sausainius smulkiai smulkiai sulaužome, po to su grūstuve dar pagriūdžiame. Sausainiai atrodo štai taip:


Sumaišome su tirpintu sviestu, cukrumi, maltais riešutais ir gerai prispausdami, išklojame šiais trupiniais torto formos dugną:




Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15min. 180C.

50ml grietinėlės atsidedame ir ją pašildę, supilame želatiną bei ištirpiname.

Likusią grietinėlę užpilame ant smulkiai trintų zefyrų (aš tryniau tarp pirštų, kol pasidarė štai tokie:




Užpilame zefyrus grietinėle ir paliekame pusvalandžiui. Po to statome ant mažos ugnies ir maišome kol viskas ištirps ir mase taps vientisa. Man viskas neištirpo, liko šiek tiek gumuliukų zefyrų.
Nukeliame nuo ugnies, įmaišome želatiną ir atvėsiname.
Pilame ant atvėsusių trupinių. Dedame į šaldytuvą, geriausiai nakčiai.



Puošiame pagal norą.

Šaltinis:http://forum.say7.inf

1 komentaras:

  1. nelabai megstu zefyrus, bet kadangi gyvenu ne Lt, tai grizusi butinai pasiperku keleta pakuociu ir parsivezu cia, bet jie taip ir stovi, deka Tavo receptu- dabar jiems netenka stoveti, suvartojame...saunuoles, kad sumastote tokius skanumynus.aciu

    AtsakytiPanaikinti