Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Vaisių sausainiai

Reikės:
600g obuolių (aš dėjau pusę kriaušių ir pusę obuolių);
2 kiaušiniai;
30g cukraus;
2 v.š. pieno;
120ml aliejaus;
250-300g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, aliejumi ir pienu. Tada sudedame miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome. Sudedame gabaliukais smulkintus vaisius (prieš tai juos nulupus). Viską gerai išmaišome.
Dedame po šaukštą į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi. Kepame apie 10-15min 180C.
Skanaus.

Labai skanūs, gaivūs sausainukai.

Virtų bulvių ir rikotos blynai

10 virtų bulvių;
250g rikotos;
2 kiaušiniai;
6-10v.š. miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
pagal skonį druskos ir mėgiamų prieskonių.

Bulves sumalame, sumaišome su rikota, kiaušiniais, druska, prieskoniais. Išmaišome. Palengva dedame miltus ir išminkome. Drėgnomis rankomis darome blynus ir kepame keptuvėje.
Patiekiame su grietine ar padažu.

Skanaus.

Sojos - kynva kotletai

Reikės:
150ml sojos faršo;
150ml kynva kruopų;
kiaušinis;
pundelis petražolių, krapų;
1 svogūnas;
Garam masala prieskonių (apie 1 a.š. nubrauktas);
apie sauja arba dvi miltų.

Sojos faršą užpilame verdančiu vandeniu ir išbrinkiname. Kynva išverdame, nusunkiame. Sojos faršą ir kynva sumaišome. Dedame smulkintus žalumynus, smulkiai pjaustytą svogūną, mušame kiaušinius, dedame prieskonius. Išmaišome. Dedame miltus. Kepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Skanaus.
Labai skanūs kotletukai. Soja nesijaučia visiškai.

Kotletai su morkų padažu

Reikės:
500g maltos mėsos;
3 riekės batono;
sauja avižinių dribsnių;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
sauja miltų;
kiaušinis.

Padarome kotletus, apkepame keptuvėje.

Padažui:
2 morkos, 1 svogūnas, 1 paprika;
150ml grietinės (naudoju liesą).


Morkas sutarkuojame, svogūna ir papriką supjaustome kubeliais.
Į puodą sudedame kotletus, daržoves, užpilame vandeniu (kad vos apsemtų) ir troškiname apie 20min. Po to nupilame didžiąją dalį vandens, užpilame grietinę ir pora minučių pakaitiname.
Skanaus.

Kotletai troškinti su bulvėmis

Reikės:
500g maltos mėsos;
1 svogūnas;
skiltelė česnako;
mėgiamų prieskonių;
1 morka;
2 bulvės;
kiaušinis;
pora saujų avižinių dribsnių;
pora saujų miltų.

Maltą mėsą sumaišome su visais ingridientais (morkas ir bulves sutarkuojame). Apkepame keptuvėje.

Dar reikės:
2 morkos;
10-12 bulvių;
100g grietinės;
3-4v.š. miltų.

Morkas sutarkuojame burokine tarka. Bulves nuskutame ir supjaustome stabiais kubeliais.
Dedame į puodą apkeptus kotletus sluoksniais su bulvėmis ir morkomis. Užpilame vandens (kad vos apsemtų viršų) ir troškiname apie 20min. Supilame grietinę. Pabaigoje padarome padažą - stiklinėje vandens išmaišome miltus, ir supilame į verdančius kotletus ir maišome kol padažas sutirštės.
Skanaus.

Koldūnų apkepas

Reikės:
1 kg mėgiamų koldūnų;
sūrio;
grietinės;
žiupsnelio druskos.

Koldūnus apverdame 5 min. Nusunkiame. Išmaišome su grietine (grietinės sunaudojau kokia 150g) ir sauja sūrio tarkuoto.
Sudedame koldūnus į kepimo skardą, užbarstome gausiai sūriu.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min 180C.

Skanaus.

Sausainiukai su taleriais

Reikės:
Talerių (naudojau arbatinius);
2 kiaušiniai;
150g kokoso drožlių;
30g ruginių sėlenų;
50g cukraus pudros;
3 v.š. miltų.

Kiaušinius išplakame su cukraus pudra. Dedame kokoso drožles, sėlenas ir išplakame. Sudedame miltus ir išplakame. Dedame tešlą po šaukštą ant talerių ir kepame orkaitėje apie 10min 180C.
Skanaus.

Kopūsto blynai su įdaru

Labai labai patiko.
Reikės:
1 st kefyro (naudojau pasukas);
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo;
2 st burokine tarka tarkuoto kopūsto;
1 svogūnas.
Įdarui:
naudojau plonai pjaustyto kumpio riekeles.

Svogūną supjaustome labai smulkiai. Kefyra išplakame su kiaušiniais, druska, cukrumi, kitais prieskoniais. Sudedame kopūstą, kepimo miltelius, išmaišome ir dedame po truputį miltus, kol tešla bus tinkama.
Kepame didelius blynus. Pilame į keptuvę tešlos, dedame ant tešlos įdaro (aš dėjau po kumpio riekelę), tada vėl užpilame tešlos ir apkepame trumpai iš abiejų pusių. Pabaigiau kepti orkaitėje 180c apie 15min.
Skanaus.

Kokosiniai sausainiai

Reikės:
apvalių talerių (naudojau arbatinius);
2 kiaušiniai;
40g cukraus pudros;
150g kokoso drožlių;
30g kvietinių sėlenų;
4 v.š. miltų.

Kiaušinius išplakame su cukraus pudra (arba cukrumi, skirtumo nėra), dedame kokoso drožles, kvietines sėlenas, miltus. Išplakame. Masė gaunasi tirštoka.
Imame apvalius talerius, ant kiekvieno talerio dedame po šaukštą kokosinės masės.
Sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje apie 10min 180C.
Skanaus.

Kotletai su bolivine balanda

Reikės:
450g maltos vištienos;
morka;
svogūnas;
kiaušinis;
pora saujų virtos bolivinės balandos;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
žalumynų (aš smulkiai supjausčiau krapų ir petražolių po nedidelį pundelį);
pora saujų avižinių dribsnių.

Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais. Viską sumaišome. Formuojame kotletus, trumpai apkepame keptuvėje. Tada perdedame į kepimo skardą ir kepame apie 20min 180C.
Labai skanūs kotletukai. Aš dar ant kotletukų uždėjau pjaustytas bulves ir kepiau jas orkaitėje kartu.
Skanaus.

Žaliasis tortas

Labai labai skanus. Gražiai spalvingai atrodo, toks pavasariškas. ir skonis puikus - ne riebus, ne per saldus. Toks superinis :-)

Reikės:
biskvitui:
100g špinatų (dėjau iš akies, tokia gausią gausią saują);
40g cukraus;
3 kiaušiniai;
3/4 stiklinės aliejaus;
2 st miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
vanilės žiupsnelis;
druskos žiupsnelis.

Špinatus sudėti į blenderį kartu su aliejumi, kiaušiniais ir sumalti į tyrę. Pilti į dubenį. Dėti cukrų, kepimo miltelius, miltus ir išplakti tirštą tešlą. Pilti pusę tešlos į torto formą ir iškepti. Po to pilti kitą pusę ir iškepti. Kiekvieną biskvitą perpjauti pusiau. Man gavosi 4 biskvitai.

Pertepimui:
250ml trintų braškių (aš turėjau šaldytų);
260g kondensuoto pieno;
250ml plakamos grietinėlės;
1 pakelis želė (dėjau braškinę);
1,5 v.š. želatinos;
100ml vandens.

Želė ir želatiną supyliau į puodelį, užpyliau verdančiu vandeniu (bendras tūris gavosi 150ml) ir išmaišiau. Palikau brinkintis. Po to vėl pašildžiau mikrobangų krosnelėje ir išmaišiau kol viskas ištirpo.
Trintas braškes sumaišiau su kondensuotu pienu. Atskirai išplakiau grietinėlę ir sumaišiau su braškių mase. Supyliau tirpintą želatiną ir želė masę ir gerai išplakiau. Kremą padėjau į šaldytuvą, kad masė šiek tiek apstingtų. Tada ją išplakiau mikseriu ir pertepiau biskvitus.

Torto surinkimas:
Imame pirmą biskvitą, ji sulaistome (aš laisčiau vandeniu su citrinos sultimis). Dedame kremo, tada imame vėl biskvitą, dedame kremo ir imame trečią biskvitą ir dedame likusį kremą. Ketvirtas biskvitas man netilpo jau. Likusi biskvitą sutrupinau, papuošiau torto šonus. O iš likusių trupinių įdėjusi šiek tiek pertepimo kremo sulipdžiau rutuliukus ir jais papuošiau tortą. Šiaip pastebėjau, kad tai puiki masė gaminti cake - paps'ams.

Skanaus.

Sveikuolių tortas

Reikės:
biskvitui:
200g avižinių miltų (tiesiog sumaliau avižinius dribsnius iki miltų);
2 v.š. miltų;
2 bananai;
3 kiaušiniai;
4 v.š. aliejaus;
20g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, sudedame šakute sutrintus bananus, aliejų ir viską gerai išmaišome. Suberti dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Iš šios tešlos iškepame du biskvitus 180C apie 15min. Kiekvieną iškeptą bikvitą perpjauname dar pusiau. Viso gaunasi 4 ploni biskvitai.

Pertepimui:
200g datulių;
3 bananai;
3 pak varškės (po 180g);
pagal skonį cukraus (aš dėjau kažkur 20g);
150g liesos grietinės (naudojau jogurtinę).

Sulaistymui:
naudojau kompotą.


Datules išmirkyti vandenyje, nusunkti ir sutrinti blenderiu kartu su grietine. Sumaišome varškę su datulių ir grietinės mase. Dedame cukrų ir išmaišome.

Pertepame tortą:
Dedame pirmą biskvitą, sulaistome, išdėliojame ant biskvito pjaustyto banano riekeles, uždedame varškės masės. Tada dedame vėl biskvitą, vėl sulaistome, vėl dedame banano riekutes ir tada varškės kremo. Tada trečias biskvitas, vėl sulaistome, vėl bananai, vėl likęs kremas ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Ji sulaistome. Ir paliekame nakčiai.
Tortas gavosi ne per saldus, ne riebus.
Skanaus.

Lietinių apkepas

Reikės:
lietinių (iškeptų pagal jūsų mėgstamą receptą).

Įdarui:
varškės (naudojau pertrintą);
kiaušinio;
pagal skonį cukraus;
sauja spanguolių (džiovintų);
pora šaukštų manų kruopų.

Varškę išmaišome su cukrumi, kiaušiniu, manų kruopomis ir išmirkytomis spanguolėmis.
Kiekvieną lietinį aptepame varškės mase, susukame į ritinėlį ir dėliojame į kepimo formą sukdami ritinėlį. Sukame kaip sraigę. Tiesiog susukame į ritinėlį vieną lietinį, po to dedame šalia jo kitą lietinį ir tęsiame sukimą, darome spiralę. Išdėliojus visus lietinius gauname gražų per viską skardą (apvalią skardą naudojau) pyragą. Jį apliejau lkusią varškės mase (nedaug jos buvo, keletas šaukštų). Kepame orkaitėje apie 20-25min 180C.
Kai iškepame, viršų pabarsčiau ruduoju cukrumi ir dar palaikiau pora minučių karštoje orkaitėje, kol sūris išsilydė.

Skanaus.