Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Mielinė obuolių pynė








Reikės:
Mielinei tešlai:
300 ml vandens;
2 v.š sviesto;
žiupsnelio druskos;
cukraus pagal norimą saldumą;
miltų apie 550 g;
3 a.š. sausų mielių.
Tešlą gaminau duonkepėje. Produktus sudėjau pagal duonkepės gamintojo rekomendacijas.
Įdarui:
5 obuoliai;
1 bananas;
šaukštelis aguonų, cinamono, cukraus;

Iš pagamintos tešlos iškočiojame stačiakampį. Ant jo paskleidžiame įdarą, susukame volelį. Formuojame baronkos formą. Tuomet su peiliu pjauname kas tris centimetrus į tešlą, bet iki galo nenupjauname jos. Tada vieną tešlos ritinėlį verčiame į baronkos vidinę pusę, kitą ritinėlį paliekama išorėje. Ir taip darome kol apeisime visą ratą su tešla. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Bulvių-mėsos-pievagrybių apkepas












Reikės:
Virtų bulvių;
Mėsos (gali būti dešra, kumpelis, vištiena, svarbiausia, ją prieš tai iškepti, jei bus naudojama žalia mėsa)
Pievagrybių;
Svogūno;
Dviejų kiaušinių;
Keturių šaukštų grietinės;
Truputį sūrio.

Išvirtas bulves supjaustyti ir dalimi bulvių iškloti kepimo formos dugną. Ant bulvių dėti mėsą. Keptuvėje pakepti pievagrybius ir svogūnus, kol šie suminkštės ir dėti šį mišinį ant mėsos. Išvirtus kiaušinius supjaustyti gabaliukais ir dėti ant pievagrybių ir svogūno sluoksnio. Tada uždėti likusias bulves ant viršaus. Išlyginti paviršių. Ant bulvių dėti grietinę, ją paskleisti ant jų. Tada užbarstyti sūrio ir kepti apie pusvalandį 190C karštumo orkaitėje.

Vištienos file kepsniai










Reikės:
Vištienos krūtinėlės;
Morkos;
Svogūno
Keleto pievagrybių;
Sūrio;
Pomidorų padažo.

Vištienos krūtinėlę supjaustyti kepsiukais, ištrinti prieskoniais ir iškepti keptuvėje.
Morką sutarkuoti, pievagrybius nulupti ir supjaustyti riekutėmis, svogūną tai pat supjaustyti. Viską apkepti keptuvėje, kol morkos ir svogūnai suminkštės. Šią masę sudėti į atskirą lėkštutę ir įdėti šaukštą pomirodų padažo. Išmaišyti.
Ant vištienos iškeptų kepsniukų dėti sluoknį morkų-svogūno-pievagrybių mišinio, ant viršaus dėti tarkuoto sūrio ir pakepti trumpai, kol sūris išsilydys, keptuvėje arba mikrobangėje.
Skanaus.

2009 m. spalio 20 d., antradienis

Kiaulienos kepsniai baltame padaže


Reikės:

Kiaulienos išpjovos;
Prieskonių;
Pieno
Krapų

Kiaulieną supjausčiai plonais griežinėliais, įtryniau prieskoniais ir išmušiau. Apkepiau keptuvėje. Atskirame puode užvirinau vandens su prieskoniais ir sudėjau kiaulienos kepsniukus. Paviriau apie dvidešimt minučių. Baigiant virti, įpyliau puodelį pieno, įbėriau žiupsnelį krapų. Atskirame puodelyje, stiklinėje vandens išmaišiau tris šaukštus miltų, ir nuolat maišydama supyliau į užvirusį pieną su mėsa. Minutę paviriau ir.......skanaus.

Makaronų troškinys


Makaronų troškinys

Reikės
pakelio makaronų;
Norimos mėsos (naudojau vištieną, tačiau galima naudoti ir kiaulieną, faršą, grybus);
svogūno
žirnelių
prieskonių

Vandenį su prieskoniais užvirti. Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūną. Dėti į verdantį vandenį.Atskirai puode išvirkite makaronus, nusunkite. Į vandenį su mėsa dėkite žirnelius. Trumpai pavirkite. Puodelyje vandens išmaišykite tris šaukštus miltų. Šią masę supikite į verdantį vandenį ir nuolat maišykite, kol sutirštės. Padažui sutirštėjus, dėkite makaronus, išmaišykite.
Skanaus.

Varškės apkepas


Saldus varškės apkepas




½ kg varškės;
6 v. š. manų kruopų;
4 v. š. cukraus;
3 kiaušiniai;
½ st. grietinės;
razinų pagal skonį;
½ a. š. kepimo miltelių.

Viską išmaišyti – gaunasi gana skysta tešla. Supilti į pateptą sviestu formą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. Šiek tiek ataušinti formoje ir išimti.

2009 m. spalio 4 d., sekmadienis

Vyniotinis













Reikės:
600 ml pieno;
400 ml miltų;
3 kiaušiniai;
1 a.š. cukraus;
žiupsnelis druskos;
mažas gabalėlis sviesto;

Kiaušinius išplakti su pienu, persijoti miltus, suberti drsuką, cukrų ir viską gerai išmaišyti. Tešla gaunasi skysta, kaip lietiniams.
Didelę skardą (kur būna prie orkaitės) iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Sviestą pjaustyti mažais gabaliukais ir išdėlioti ant tešlos viršaus. Kepti 200C karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Kepdamas blynas išsipučia, pasidaro nemažai kalnelių, tačiau baigus kepti jie subliūkšta.
Iškepusį blyną iššimti iš orkaitės. Aš aptepiau obuolių uogiene, suvyniojau ir šiek tiek paslėgiau.
Skanaus.

Obuolių pyragas II









Reikės:
1,5 st pieno
1 st cukraus
6 v. aliejaus
1 a.š. sodos nugesintos actu
žiupsnelis druskos
miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo
obuolių (aš dėjau tris)

Į pieną supilame aliejų, cukrų, drsuką, sodą, miltus. Viską gerai išmaišius, dedame nuluptus ir supjaustytus gabaliukais obuolius. Išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180-190C.

Lydytas sūrelis










200-250 g varškės (naudojau sausą kaimišką varškę);
1 nubrauktas a.š. sodos;
5 ½ -2 v.š. grietinės;
2 kiaušinio tryniai;
druskos pagal skonį;
aš dar dėjau krapų.

Ant varškės užberti sodą,gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis pamaišydavau). Trynius išplakti su grietine. Viską sudėti į keptuvę, kaitinti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilti į indelį ir atšaldyti.

2009 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Bulviniai blynai su moliūgu




Reikės:
bulvių;
trečdalio bulvių masės, moliūgo;
svogūno;
kiaušinio;
druskos.

Bulves ir moliūgą sutarkuoti. Svogūną pakepinti keptuvėje ir dėti į tarkius. Įmušti kiaušinį, dėti druską. Išmaišyti ir kepti keptuvėje.
Skanaus.

Kalėdinė duonelė su varške


Nors iki Kalėdų dar toli, tačiau radau internete Kalėdinės varškės duonelės receptą.
Skani, minkštutė duonelė - pyragas.
Reikės:
Reikės:
1 pakelis sausu mielių
2 a.š. vanilinio cukraus
250 g varškės
600 g miltų
200 ml., šilto vandens
2 kiaušiniai
100 g cukraus
razinu
5 gr., smulkintų migdolų
Sezamo seklų, aguonų (papuošimui)

Tešlą gaminau duonekpėj. Įdėjau į tešlą razinų. Pakilusią tešlą padalinau į dvi dalis (kadangi gavosi man dvi pynės). Kiekvieną tešlos dali padalinau į tris dalis, iškočiojau tokius pailgus blyniukus ir supyniau kasą. Tą patį dariau ir su kita tešlos dalimi.
Perkėliau į kepimo skardą. Apibarsčiau aguonomis.
Kas turite migdolų, į tešlą sudėkite ir juos. Viršų apibarstyti galima sezamo sėklomis,aguonomis.
Skanaus.

2009 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Kopūstų mišrainė žiemai


Reikės:
5kg-kopustų,
1kg paprikos,
1kg morkų,
1kg svogunų,
0,5l-aliejaus,
0,5-acto,
4-šaukstai druskos,
350 gramų cukraus.

Viską sumaišyti ir laikyti 3 dienas atidarius,po to sudeti i stiklainius ir laikyti šaltoj patalpoj. Aš jau po paros sudėjau juos į stiklainiukus ir laikau šaldytuve.

Kriaušių pyragas


Reikės:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklines miltų
2-3 kriaušės
1 šaukšt. sodos

Kiaušinius išplakti su cukrumi, dėti miltus, nugesintą sodą ir sutarkuotas arba supjaustytas ir nuluptus kriaušes.Kepti orkaitėje apie pusvalandį.
Šiam pyragui tai pat tinka obuoliai. Į tešlą galima įdėti ir razinų.

Obuolių pyragas I


Reikės:
3 kiaušinių
3 stiklinių miltų
1 stiklinės cukraus
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštas grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
vanilės
keleto obuolių


Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame aliejų, vanilę, miltus, kepimo miltelius. Obuolius nulupame, supjaustome gabaliukais ir įmaišome į tešlą. Kepti apie pusvalandį vidutinio karštumo orkaitėje.
Šis pyragas tai pat gaunasi skanus ir su kriaušėmis. Į tešlą galima dar įmaišyti razinų.

Moliūgo blynai


Reikės:
1 svogūno,
1 morkos,
5 bulvės,
300 g moliūgo
3 š. Kvietinių miltų,
3 vnt. kiaušinių,
2 š. aliejaus,
Prieskonių pagal skonį,
Druskos pagal skonį.

Kvadratėliais supjaustome svogūną, sutarkuojame moliūgą, morką, Įdedame miltų, vištos kiaušinių, prieskonių, įpilame aliejaus. Formuojame ir kepame aliejuje.
Blynų skonis labai primena bulvinius blynus. Tikrai skanu.

Žemaičių blynai


Reikės:
Virtų bulvių
Krakmolo
šiek tiek miltų
kiaušinio
mėsos (tačiau įdaras gali būti ir kitoks - varškė, grybai, daržovės ir t.t.)
prieskonių

Virtas bulves sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, dedame prieskonių, druskos. Išminkome. Dedame krakmolo ir miltų. Geriausia, kad krakmolas ir miltai sudarytų maždaug trečdalį bulvių masės.
Mėsą pakepinti keptuvėje kartu su svogūnais. Imti bulvių masės, padaryti blyną, dėti įdaro ir gražiai formuoti blyną. Kepti įkaitintame aliejuje.
Patiekiau su baltu padažu iš pieno, prieskonių, miltų sutirštinimui ir žiupsnelio krapų.
Skanaus.

2009 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

Saldi kondensuoto pieno duona












1 puodelis šilto vandens;
1 puodelis saldaus kondensuoto pieno;
1 š. sviesto;
3 1/3 puodelio miltų;
2 a.š. sausų mielių;
žiupsnelis druskos
saujelė razinų

Produktus sudėti
pagal duonkepės instrukcijas. Kepimo funkcija: „Saldi duona“.

Kamuoliukų pilis


Reikės:
dviejų kiaušinių
žiupsnelio druskos
miltų, kad tešla taptų minkoma
aliejaus virimui
šokolado glaistui (aš naudojau šokoladą ir medų)

Iš ingridientų užminkyti tešlą. Atgnybti gabaliukus, formuoti rutuliukus ir virti aliejuje.
Ant garų ištirpinti šokoladą. Aš įdėjau šiek tiek medaus. Iš rutuliukų dėliojau formą ir vis apliedavau sokoladu.
Šokoladas su medumi atvėsęs yra ne kietas, o tąsus.

Avižinių dribsnių blynai


Reikės:
Stiklinės avižinių dribsnių (aš naudojau keturių dribsnių košę)
stiklinės verdančio vandens
svogūno
kiaušinio
druskos

Avižinius dribsnius užyliau stikline verdančio vandens ir įdėjau porai minučių į mikrobangę, kad jie taptų minkšti ir pagaminti. Supjausčiau smulkiais kubeliais svogūną, sudėjau į dribsnius. Įmušiau kiaušinį, įdėjau druskos. Kepiau keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Blynai kvepia čeburekais, labai skanūs, primena mėsos skonį.

Faršo ir pupelių troškinys


Reikės:
Apie 0,5 kg faršo
Pagal skonį pupelių (aš dėjau maždaug tiek pat, kiek faršo)
dviejų svogūnų
pomidorų padažo

Pupeles išvirti. Svogūną supjautyti kubeliais. Faršą kepinti keptuvėje su norimais prieskoniais, tada dėti svogūnus. APkepti. Kai faršas yra iškepęs, dėti pupeles. Įpilti stiklinę vandens ir šiek tiek patroškinti. Tada dėti pomidorų padažą. Jei gaunasi per daug tiršta, įpilame šiek tiek vandens iki norimos konsistencijos.
Labai skanus troškinys.

2009 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Sumuštinių bandelės su agurkais


Nusprendžiau pasigaminti bandelių, tik ne saldžių, o tinkančių prie sumuštinių, tad akyse užkliuvo vienas receptukas rastas supermamų forume. Dėkoju jo autorei už tikrai vykusį receptą. Taigi,
Bandelės su šviežiais agurkais ir krapais

3/4 puodelio burokine tarka tarkuotų šviežių agurkų (be sėklų, sultis nuvarvinti)
1/2 puodelio vandens
1/3 puodelio grietinės
3 puodeliai kvietinių miltų
2 a.š. cukraus
3/4 a.š. druskos
1/2 a.š. džiovintų krapų arba 1,5 a.š. šviežių krapų
1 a.š. mielių

Viską sudėjau į duonkepę ir nustačiau tešlos paruošimo programą. Po to ėmiau tešlos rutuliukus ir formavau apvalias bandeles.
kepiau orkaitėje, kol gražiai pagelto.

2009 m. birželio 12 d., penktadienis

Bandelės su vištiena


Labai skanios, minkštos bandelės.








Reikės:

Vištienos file;
mielinės tešlos;
sūrio.

Tešlą dariau duonkepėje. Iš 300 ml vandens, norimų prieskonių,šaukštelio margarino, poros šaukštų gemalų, 500 g miltų ir poros šaukštelių sausų mielių pagaminau mielinę tešlą. Viską sudėjau į duonkepę eilės tvarka ir laukiau kol tešla pasigamins.
Supjausčiau vištienos file kaip karbonadui, pavoliojau miltuose ir kepiau įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Kai tešla pasigamino, ėmiau gabalėlį tešlos, iškočiojau, dėjau apkeptą vištienos file, sūrio gabalėlį ir suvyniojau viską į tešlą. Taip dariau su visais file gabalėliais.
Pagamintas bandeles dėjau į orkaitę ir kepiau 180C. apie 20 min.

2009 m. birželio 9 d., antradienis

Paukščių pienas su braškėmis












Reikės:
indelio kondensuoto pieno be cukraus;
poros pakelių grietinėlės skonio želė (galima naudoti ir kitokią;
keleto braškių.

Kondensuotą pieną išplkame kol jis padvigubėja (susidaro daug daug putų). Ištirpiname žele pakelius 300 ml vandens ir pilame i kondensuoto pieno masę. Tai pat dedame sutrintas braškes. Viską gerai išplakame ir pilame į formą.
Aš dar į kiekvieną formelę įdėjau po keletą pjaustytų barškių.
Labai skanu ir gaivu.

Receptas paimtas iš supermama.lt

Braškiniai ledai


Taigi, ledų sezonas jau galutinai atidarytas. Kol dar yra šviežių braškių, nusprendžiau pagaminti braškinius ledus.

Šiems ledams reikės:

300 ml pieno;
pusantro pakelio grietinėlės miltelių (Dr. Oetker;
šviežių trintų braškių (aš dėjau apie penkiolika vidutinio dydžio braškių;
pagal skonį riešutų, šokolado gabaliukų.

Į šaltą pieną subėriau grietinėlės miltelius ir plakiau kol masė sutirštėjo. Tada sutryniau braškes į košelę ir sudėjau į grietinėlės masę. Viską dar šiek tiek paplakiau. Aš dar įdėjau šiek tiek žemės riešutų ir šokolado gabaliukų. Visą šią masę įdėjau į ledų gaminimo aparatą ir nustačiau ant maximalaus laiko.
Ledai yra gaivūs, ne per saldūs, tad kas mėgstate saldžiau, įdėkite porą šaukštelių cukraus pudros į grietinėlės masę.

2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Sočios kalmarų salotos


Šiandien sugalvojau tokį receptuką ir išbandžiau. Rezultatas pavyko - vakarienė buvo labai skani.

Taigi, Kalmarų salotoms reikės:

200g rūkytos kalmarų file;
3 kiaušinių;
apie puse kilogramo bulvių;
konservuotų žirnelių;
poros šaukštų grietinės.

Kalmarus suppjausčiau kubeliais (pasilikau keletą supjaustytų juostelių papuošimui). Išvirtas bulves bei išvirtus kiaušinius tai pat supjausčiau kubeliais. Sudėjau konservuotus žirnelius (apie keturis šaukštus), bei grietinę. Šiek tiek įbėriau druskos. Viską atsargiai išmaišiau ir patiekiau. Valgėme su salotomis (salotos, agurkai, svogūnų laiškai bei grietinė). Pajuokavau, kad šitą patiekalą būtų galima pavadinti mišrainė su mišraine, bet buvo labai skanu.

Desertinis varškės sūris


Desertinis varškės sūris

Reikės:

500 g liesos varškės;
šaukštelis aguonų;
2 pokeliai grietinėlės skonio želė (arba 0,4 litro pieno ir cukraus pagal skonį);
3 pokeliai įvairaus skonio želė (aš dėjau braškių, kivi ir citrinų);
Tris šaukštelius želatinos (jei daroma su grietinėlės skonio želė, o jei daroma su pienu, želatinos reiktų apie 6 v.š.).

Iš anksto pasiruošiu vaisinės želė. Sustingusią supjaustau gabalėliais.
Apie 300ml vandenyje ištirpinau grietinėlės skonio želė ir želatiną). Sudėjau varškę ir grietinėlės skonio želė į trintuvę ("blenderį" ) ir sutryniau iki purios baltos masės. Į ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės želė gabalėlius ir atsargiai išmaišau. Supyliau į maišelius ir padėjau į šaldiklį valandai, kad sustingtų.
Kitas variantas: vietoj grietinėlės skonio želė dedu pieną. Pusėje puodelio pieno ištirpinu želatiną, su likusiu pienu sumaišau varškę, cukrų ir ištrinu iki tyrės konsistencijos, kad varškė liktų be gumuliukų ir cukrus būtų ištirpęs. Tada supilu želatiną, sudedu spalvotos sustingusios želė gabaliukus, išmaišau ir sudedu į norimą formą bei laikau šaltai kol sustings. Man su pienu pasirodė skaniau negu su grietinėlės skonio želė.

Vištienos file kepsniukai


Vakar lankėmės svečiuose ir pavaišino be galo skaniu patiekalu. Kadangi jis labai patiko, išsiklausinėjau receptą. Sekantį kartą gaminsiu tokį namuose.
Taigi, kepsneliams reikės:

vištienos file;
mėgstamų prieskonių;
miltų;
kiaušinio;
konservuoto ananaso;
džiovintų slyvų;
sūrio.

Vištų krūtinėles supjaustyti kaip korbanadui,užbarstyti prieskonių iš abiejų pusių, mėsą pamusti truputį ,pavolioti miltuose, paskui kiaušinyje ,dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti pavartant Kaip iškepa ant kiekvieno dėti koncervuoto ananaso griežinėlį,po slyvą išmirkytą karštame vandenyje ir ant viršaus tarkuoto fermentinio surio. Viską pakepti orkaitėje kol išsilydys sūris.

2009 m. birželio 7 d., sekmadienis

Rabarbarų ledai




Rabarbarų ledai





Kadangi jau turiu pasigaminusi rabarbarų uogienės, tai panorau su ja išmeginti ir ledus.

Ledams reikės:
1 pakelio grietinėlės miltelių;
400 ml šalto pieno;
rabarbarų uogienės pagal skonį;
keleto šokolado gabaliukų.

Grietinėlės miltelius plakiau su pienu, kol ji sutirštėjo. Tada dėjau uogienę (kažkur apie 6 v.š.)ir šokolado gabaliukų.
Viską gerai dar šiek tiek išplakiau ir įdėjau į ledų gaminimo aparatą. Nustačiau 35 min. ir ledus palikau gamintis. Nuotraukoje matosi ledai tik išimti iš aparato. Ne visiškai kieti, tokie tarsi šiek tiek aptirpę, bet mums tokie patys skaniausi... Gavosi tikrai labai skanūs ledai, saldūs, gaivūs, su švelnia rūgštele...

Rabarbarų uogienė


Nusipirkau rabarbarų. Tikėjausi iš jų išvirti paprasto kompoto, bet vis tik kažkaip sumasčiau išvirti uogienės. Kadangi uogienių neesu gyvenime virusi, tai šį kartą į pagalbą pasikviečiau duonkepę, kurioje yra funkcija - uogienių virimias.


Taigi, šiai uogienei reikės:
Rabarbarų (turėjau apie kilogramą);
Cukraus (aš dėjau pagal skonį, ragavau, kad nebūtų vien cukraus skonis, o jaustųsi ir šiokia tokia rūgštelė, taigi, dėdama cukrų ragavau, kad "atitaikyčiau" skonį).

Gaminimo eiga

Pirmiausia nulupau rabarbarus, supjausčiau juos mažais gabaliukais, užbėriau šiek tiek cukraus. Tada subėriau su cukrumi juos į smulkintuvą (vadinamą "blenderį" ) ir smulkinau kol gavosi košelė. Paragaudavau ar dar trūksta cukraus ir vis jo įdėdavau, kol nutaikiau tinkamą saldumą.
Tada visą tą košelę sudėjau į duonkepę, įdėjau šaukštelį vanilinio cukraus ir nustačiau programą "marmalade". Po 1.20 val. jau turėjau namuose virtos rabarbarų uogienės. Gavosi labai skani, su švelnia rūgštele. Prie blynų buvo kaip tik :-)