Reikės:
1kg kefyro;
pundelis petražolių;
varškės;
druskos pagal skonį;
agurkas.
Petražoles su kefyru sutriname iki vienalytės masės. Dedame tarkuotą agurką, varškę, druską. Išmaišome. Varškės ir agurkų kiekį pasiderinkite pagal save, jeigu norisi tirščiau, dėkite daugiau.
Patiekiame su bulvėmis.
Skanaus.
Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2017 m. rugpjūčio 7 d., pirmadienis
Agurkų ir persikų salotos
Reikės:
3 agurkai;
2 persikai;
šlakelis citrinos sulčių;
žiupsnelis druskos;
šlakelis aliejaus.
Agurkus supjaustome šiaudeliais, persikus - kubeliais. Pilame citrinos sultis, aliejų, druską ir gerai išmaišome.
Skanaus.
3 agurkai;
2 persikai;
šlakelis citrinos sulčių;
žiupsnelis druskos;
šlakelis aliejaus.
Agurkus supjaustome šiaudeliais, persikus - kubeliais. Pilame citrinos sultis, aliejų, druską ir gerai išmaišome.
Skanaus.
Sausainiai su citrina
Reikės:
1.5st miltų;
30g cukraus;
1 kiaušinis;
150g sviesto;
0,5a.š. kepimo miltelių;
citrinos sulčių;
1 citrina.
Dubenyje išplakame kiaušinį, išspaudžiame citrinos sultis, sudedame minkštą sviestą, miltus, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Tešlą dedame pusvalandžiui dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, supjaustome kvadratukais (tokio dydžio, kaip citrinos riekelė maždaug).
Citriną supjaustome plonomis riekelėmis ir išdėliojame ant kiekvieno supjaustyto kvadratuko. Viršų pabarstome cukrumi. Kepame orkaitėje apie 15-20min 180C.
Skanaus.
Labai skanūs sausainukai. Saldžiarūgščiai.
1.5st miltų;
30g cukraus;
1 kiaušinis;
150g sviesto;
0,5a.š. kepimo miltelių;
citrinos sulčių;
1 citrina.
Dubenyje išplakame kiaušinį, išspaudžiame citrinos sultis, sudedame minkštą sviestą, miltus, kepimo miltelius ir išminkome tešlą. Tešlą dedame pusvalandžiui dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tešlą iškočiojame, supjaustome kvadratukais (tokio dydžio, kaip citrinos riekelė maždaug).
Citriną supjaustome plonomis riekelėmis ir išdėliojame ant kiekvieno supjaustyto kvadratuko. Viršų pabarstome cukrumi. Kepame orkaitėje apie 15-20min 180C.
Skanaus.
Labai skanūs sausainukai. Saldžiarūgščiai.
Pyragas su chia sėklomis
Reikės:
pagrindui:
200g sausainių (gaidelis);
1 bananas;
vandens (kad masė taptų minkoma, ne biri).
Sausainius susmulkiname iki beveik trupinukų. Dedame trintą bananą ir išminkome. jeigu masė per biri, pilame šlakelį vandens ir išminkome tešlą.
Tešlą išklojame į kepimo formą ir dedame į įkaitintą orkaitę apie 10min 180C.
Ruošiame įdarą:
450g graikiško jogurto;
50g cukraus;
2v.š. krakmolo;
3v.š. chia sėklų.
Viską sumaišome.
Pilame ant apkepusio pagrindo ir kepame dar apie 40-50min.
Atvėsiname.
Skanaus.
pagrindui:
200g sausainių (gaidelis);
1 bananas;
vandens (kad masė taptų minkoma, ne biri).
Sausainius susmulkiname iki beveik trupinukų. Dedame trintą bananą ir išminkome. jeigu masė per biri, pilame šlakelį vandens ir išminkome tešlą.
Tešlą išklojame į kepimo formą ir dedame į įkaitintą orkaitę apie 10min 180C.
Ruošiame įdarą:
450g graikiško jogurto;
50g cukraus;
2v.š. krakmolo;
3v.š. chia sėklų.
Viską sumaišome.
Pilame ant apkepusio pagrindo ir kepame dar apie 40-50min.
Atvėsiname.
Skanaus.
Lietinių tortas
Reikės:
lietiniams:
1kg kefyro;
2st miltų;
žiupsnelis cukraus;
žiupsnelis druskos;
1a.š. sodos;
2v.š. kukurūzų krakmolo.
Į kefyrą sudedame sodą ir išmaišius paliekame 5min. Sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome tešlą. kepame lietinius per visą keptuvę. Lietiniai gaunasi tokie stori, pasipūtę.
Aš iš jų dariau lietinių tortą. Pertepiau su varškės įdaru (3pokeliai varškės, 1 kiaušinis, cukraus pagal skonį).
Skanaus.
lietiniams:
1kg kefyro;
2st miltų;
žiupsnelis cukraus;
žiupsnelis druskos;
1a.š. sodos;
2v.š. kukurūzų krakmolo.
Į kefyrą sudedame sodą ir išmaišius paliekame 5min. Sudedame likusius produktus ir gerai išmaišome tešlą. kepame lietinius per visą keptuvę. Lietiniai gaunasi tokie stori, pasipūtę.
Aš iš jų dariau lietinių tortą. Pertepiau su varškės įdaru (3pokeliai varškės, 1 kiaušinis, cukraus pagal skonį).
Skanaus.
Įdarytos tortilijos
Reikės:
tortilijų;
morkos;
svogūno;
paprika;
2 pomidorai;
1 baklažanas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
dešrelių.
Morkas sutarkuojame, svogūną, papriką, bklažaną supjaustome kubeliais. Pakepiname keptuvėje kol šiek tiek daržovės suminkštės. Dedame kubeliais pjaustytą pomidorą ir pakepiname keletą minučių. Dešreles supjaustome gabaliukais ir sudedame į daržovių masę. Išjungiame viryklę.
Imame tortiliją, dedame įdaro, susukame kaip lietinius. Išdėliojame kepimo skardoje, užpilame padažu ir kepame apie 20min 180C. Kai iškepa, užbarstome šiek tiek tarkuoto sūrio ir palaikome karštoje orkaitėje kol sūris išsilydys.
Padažui:
3v.š. pomidorų padažo;
3v.š. grietinės;
300ml vandens;
žiupsnelis druskos.
Viską sumaišome.
Skanaus.
tortilijų;
morkos;
svogūno;
paprika;
2 pomidorai;
1 baklažanas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
dešrelių.
Morkas sutarkuojame, svogūną, papriką, bklažaną supjaustome kubeliais. Pakepiname keptuvėje kol šiek tiek daržovės suminkštės. Dedame kubeliais pjaustytą pomidorą ir pakepiname keletą minučių. Dešreles supjaustome gabaliukais ir sudedame į daržovių masę. Išjungiame viryklę.
Imame tortiliją, dedame įdaro, susukame kaip lietinius. Išdėliojame kepimo skardoje, užpilame padažu ir kepame apie 20min 180C. Kai iškepa, užbarstome šiek tiek tarkuoto sūrio ir palaikome karštoje orkaitėje kol sūris išsilydys.
Padažui:
3v.š. pomidorų padažo;
3v.š. grietinės;
300ml vandens;
žiupsnelis druskos.
Viską sumaišome.
Skanaus.
Pomidorų, braškių ir duonos salotos
Reikės:
3 pomidorai;
200g braškių;
pusė kepaliuko itališkos duonos (ciabatos);
1 skiltelė česnako;
alyvuogių aliejaus;
druskos.
Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Sutraiškome česnaką ir sumaišome su alyvuogių aliejumi. Apšlakstome apskrudusią duoną. Supjausome pomidorus kubeliais, braškes į keturias dalis. Sumaišome su duona. Beriame pagal skonį druskos.
Skanaus.
Labai skani mišrainė. Iš pradžių galvojau, kad nebus čia nieko skanaus, bet labai patiko. Duona greitai minkštėja, tad geriausia ją sudėti jau prieš patiekiant.
3 pomidorai;
200g braškių;
pusė kepaliuko itališkos duonos (ciabatos);
1 skiltelė česnako;
alyvuogių aliejaus;
druskos.
Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Sutraiškome česnaką ir sumaišome su alyvuogių aliejumi. Apšlakstome apskrudusią duoną. Supjausome pomidorus kubeliais, braškes į keturias dalis. Sumaišome su duona. Beriame pagal skonį druskos.
Skanaus.
Labai skani mišrainė. Iš pradžių galvojau, kad nebus čia nieko skanaus, bet labai patiko. Duona greitai minkštėja, tad geriausia ją sudėti jau prieš patiekiant.
Bulvinis garnyras
Reikės:
500g bulvių;
400g morkų;
100g žirnelių;
100ml pieno;
1-2 v.š. miltų;
žiupsnelis druskos.
Bulves ir morkas supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu ir užverdame. Baigiant virti daržoves sudedame žirnelius. Paverdame pora minučių. Nupilame vandenį (jeigu jo labai daug yra), pasiliekame vandens tiek, kad vos būtų apsemtos daržovės. Supilame pieną sumaišytą su miltais ir užverdame. Viską gerai išmaišome, padažas turėtų šiek tiek sutirštėti.
Skanaus.
500g bulvių;
400g morkų;
100g žirnelių;
100ml pieno;
1-2 v.š. miltų;
žiupsnelis druskos.
Bulves ir morkas supjaustome kubeliais, užpilame vandeniu ir užverdame. Baigiant virti daržoves sudedame žirnelius. Paverdame pora minučių. Nupilame vandenį (jeigu jo labai daug yra), pasiliekame vandens tiek, kad vos būtų apsemtos daržovės. Supilame pieną sumaišytą su miltais ir užverdame. Viską gerai išmaišome, padažas turėtų šiek tiek sutirštėti.
Skanaus.
Dribsnių ir jogurto desertas
Reikės:
dribsnių (aš naudojau sėlenų dribsnius);
įvairių uogų (braškių, šilauogių, mėlynių);
jogurto.
Viską dedame į lėkštę ir skanaujame.
Skanaus.
dribsnių (aš naudojau sėlenų dribsnius);
įvairių uogų (braškių, šilauogių, mėlynių);
jogurto.
Viską dedame į lėkštę ir skanaujame.
Skanaus.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)