Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Faršo kepinėlis su daržovėmis

Reikės:
500 g kiaulienos faršo;
pakelis (200 g) šaldytų daržovių mišinio - pas mane buvo šaldyti žalieji žirneliai, kukurūzai ir paprikos;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
mėgiami prieskoniai;
1-2 v.š. majonezo.

Maltą mėsą išminkome su kiaušiniu, druska, prieskoniais. Dedame šaldytas daržoves (aš jų neatšildžiau, dėjau šaldytas), gerai išminkome. Dedame masę į kepimo formą, ant viršaus aptepame plonai majonezu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35min 180C.

2013 m. sausio 16 d., trečiadienis

Mėsos kukulių apkepas

Reikės:
6 vnt bulvių;
2 vnt morkų;
druskos pagal skonį;
0,5 kg maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
džiuvesėliai;
prieskoniai.

Bulves nulupame kartu su morkomis ir išverdame. Morkas sutriname į tyrę su trintuve (aš įpyliau pieno, kad trintųsi lengviau). Po to morkas supilame į bulves ir triname bulvių košę. Jeigu reikia dar pieno, įpilame. Bulvių košę su morkomis dedame į kepimo formą.
Maltą mėsą išmaišome su kiaušiniu, druska, prieskoniais, džiuvesėliais. Formuojame nedidukus kotletukus ir jais apdėliojame bulvių košės masę. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.

Kokosinės lazdelės

Reikės:
15 g mielių;
125 ml šilto pieno;
60 g cukraus;
žiupsnelis druskos;
75 g sviesto;
1 kiaušinis;
450 g miltų.

Įdarui: kokoso drožlių ir auksaspalvio sirupo.

Mieles ištriname su cukrumi. Užpilame šiltą pieną, išmaišome. Supilame ištirpintą sviestą, cukrų, kiaušinį, druską ir išmaišome. Beriame g miltų. Išmaišome. Jei tešla dar lipni, miltų dar saujelę įsidedame. Išminkome mielinę tešlą ir paliekame valandai pakilti.
Tada imame pusę tešlos, iškočiojame stačiakampį. Ant tešlos užpilame sirupo, šaukštu arba delnu paskleidžiame jį po visą tešlos viršų. Tada užberiame kokoso drožlių ant viso viršaus. Supjaustome juostelėmis ir šiek tiek susukame į spirales. Dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Burokėlių mišrainė su mandarinais.

Sakyčiau, tokia kalėdiška...
Reikės:
2 virti vidutinio dydžio burokėliai;
1 nedidukas svogūnas;
1 didokas mandarinas;
1 nedidelė saujelė džiovintų slyvų;
4 vnt. džiovintų abrikosų;
2 v.š. aliejaus;
citrinos sulčių;
pagal skonį druskos.



Burokėlius ir svogūną supjaustome kubeliais. Nulupame mandariną ir supjaustome kubeliais tai pat. Džiovintas slyvas ir džiovintus abrikosus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome dešimt minučių ir nupilame. Tada smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, užpilame aliejumi, citrinos sultimis, beriame žiupsnelį druskos ir gerai išmaišome. Skanaus.

Žirnelių garnyras

Reikės:
150 ml skaldytų žirnelių;
1 didelė morka (arba dvi mažesnės:
žiupsnelis druskos.

Žirnius valandą pamirkome ir pilame į verdantį vandenį. Morką sutarkuojame burokine tarka ir sudedame pas žirnius. Verdame ant silpnos ugnies, kol žirniai išvirs, skystis išgaruos ir taps panašu į košę. Pasūdome.
Skanaus.

Obuolinis pyragas

Reikės:
200 g miltų;
3 kiaušiniai;
125 g sviesto;
100 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 didelis obuolys;
saujelė migdolo plokštelių;

Miltus išmaišome su kepimo milteliais, cukrumi.
Sviestą išlydome. Kiaušinius išplakame, supilame sviestą. Supilame miltų mišinį. Gerai išplakame. Supilame į kepimo formą. Ant tešlos viršaus dedame gabaliukais pjaustytą obuolį, užberiame truputį migdolų, o ant jų - pabarstome truputį cukraus. Dedame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį.

Žuvies kepsneliai

Reikės:
3 vnt žuvies filė;

marinatui:
1 apelsino sultys;
1-2 a.š. obuolių acto;
žiupsnelis druskos;
2 v.š. aliejaus;
česnako skiltelė.

Gaminame marinatą: apelsino sultis, išspaustą česnaką, obuolių actą, druską ir žiupsnelį cukraus sudedame į keptuvę ir užverdame. Išjungiame. Supilame aliejų. Dedame filė gabaliukus ir paliekame pusvalandžiui marinuotis. Tada filė dedame ant kepimo grotelių, po grotelėmis dedame skardą, kad nepribėgtų į orkaitę skysčio kol kepsime. Kepame apie dvidešimt minučių 180C.

Burokėlių mišrainė

Reikės:
2 vnt burokėlių;
1 saujelė razinų;
1 nedidelis svogūnas;

2 v.š. aliejaus;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. acto;
žiupsnelis cukraus.

Burokėlius išverdame. Sutarkuojame burokine tarka. Svogūną supjaustome kubeliais. Burokėlius, svogūną dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir truputį apkepiname. Pilame druskos, cukraus, acto ir išmaišome. Dar pora minučių pakepiname ir viskas. Patiekiame šaltas arba karštas.

Sriuba su soja

Reikės:
bulvė;
morka;
svogūnas;
saujelė riekelėmis pjaustytų porų;
saujelė smulkių makaronų;
saujelė sojos kubelių;
druskos pagal skonį;
prieskonių.

Bulvę supjaustome kubeliais ir užverdame. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje su druska ir prieskoniais. Beriame į verdantį puodą su bulvės kubeliais. Verdame apie dešimt minučių, tada sudedame sojos kubelius, makaronus ir verdame dar apie dešimt minučių. Jeigu dar reikia - pasūdome. Skanaus.

Kruopienė

Reikės:
saujelė raudonųjų pupelių;
saujelė neskaldytų žirnių;
saujelė perlinių kruopų;
saujelė grikių kruopų;
morka;
prieskoniai;
2 bulvės;
druskos pagal skonį.

Kruopas supilti kartu į verdantį vandenį ir virti dešimt minučių. Tada nukošti, perplauti, vėl užpilti vandeniu ir virti penkiolika minučių. Nukošti.
Bulves supjaustyti kubeliais. Sudėti į verdantį vandenį.
Keptuvėje pakepinti prieskonius, tarkuotas morkas ir visas nusunktas kruopas. Viską supilti į verdančias bulves. Virti kol išvirs. Apie 15-20 min. Skanaus.

Duona su actu

Reikės:
7 g obuolių acto;
225 g miltų;
140 ml vandens;
žiupsnelis cukraus;
1 a.š. druskos;
7 g mielių šviežių.

Mieles sumaišome su cukrumi, užpilame 80 ml vandens. Gerai ištirpiname. Supilame 100 g miltų. Išmaišome. Supilame į 40 ml vandens įpiltą actą, druską. Išmaišome. Suplame likusius miltus. Tešla lipni, tačiau miltų daugiau nededame.
Kildiname tešlą apie valandą. Tada dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame orkaitėje 175C apie pusvalandį.
Duona iš tiesų skani.
Skanaus.

Pupelių mišrainė

Reikės:
skardinė konservuotų keptų baltųjų pupelių pomidorų padaže;
didelis svogūnas;
didelis obuolys;
žiupsnelis druskos.

Svogūną supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus kol svogūnas pagels. udedame kubeliais pjaustytą obuolį ir pakepiname keletą minučių, kol obuolys suminkštės. Tuomet dedame konservuotas pupeles su visu skardinės turniu (pomidorų padažu) ir kepiname dar keletą minučių, kol viskas sutirštės. Pasūdome jei reikia.
Skanaus.
Labai skanu.
Receptas pagal: http://www.gaspadine.lt/patiekalas/skanioji_pupeliu_misraine.html

Kiaulienos išpjova

Reikės:
2 vnt kiaulienos išpjovos (apie 1 kg);
mėgiamų prieskonių;
druskos.

Aš naudojau prieskonių mišinį, kuriame salierai, ciberžolė, svogūnas, kmynai, pipirai. Ištryniau prieskoniais mėsą, palikau marinuotis valandai. Tada užbėriau druskos, ištryniau ir apkepinau keptuvėje su trupučiu aliejaus. Perdėjau į kepimo rankovę, įdėjau į kepimo skardą ir kepiau 180C  40 min .
Mėsa minkštutė, skanutė.

Morkų sriuba su saulėgrąžomis

Reikės:
3 vnt morkų;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių (aš naudojau prieskonių mišinį sriubai);
saujelė saulėgrąžų;
100 ml ryžių.

Morkas nuskutame, supjaustome stambiomis riekelėmis. Svogūną supjaustome kubeliais (saujelę svogūno atsidedame).
Viename puode išverdame ryžius.
Kitame puode verdame morkas ir svogūnus. Kai šie išverda, sudedame į trintuvę ir sutriname iki tyrės. Supilame viską atgal į puodą, dedame ryžius ir užverdame.
Pilame į lėkštes.

Keptuvėje pakepiname svogūną ir saulėgrąžas, į kiekvieną lėkštę dedame saulėgrąžų ir svogūno mišinio. Skanaus.
Sriuba patiko. Patį pagrindinį skonį suteikia saulėgrąžos, be jų sriuba būtų "šiaip sau".


Receptas iš interneto platybių.

2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Lęšių sriuba

Reikės:
100 ml lęšių (dėjau žaliuosius);
1 morka;
1 svogūnas;
150 g moliūgo;
2 bulvės;
druskos pagal skonį;
prieskonių.

Atskirame puode, per du vandenis verdame lęšius. Darau taip, nes per verdant viską iškart su daržovėmis, sriuba nusidažo nuo lęšių negražiai tamsia spalva. Bulves supjaustome kubeliais ir užverdame. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, beriame prieskonius, druską, daržoves, beveik išvirtus lęšius ir trumpai pakepiname. Sudedame viską į puodą su bulvėmis. Verdame apie 20 min. Skanaus.

Žuvies kotletai

Reikės:
1 kg žuvies filė (naudojau skorpionžuvę);
1 nedidelis saliero gumbas;
pora saujų avižinių dribsnių;
1 kiaušinis;
1 svogūnas;
pora saujų džiuvesėlių;
prieskonių;
1 v.š. majonezo;
druskos pagal skonį.

Žuvį, virtą saliero gumbą, svogūną sumalame mėsmale. Mušame kiaušinį, dedame šaukštą majonezo, druskos, prieskonių, avižinių dribsnių ir džiuvesėlių. Išminkome. Formuojame kotletukus, apkepiname keptuvėje. Perdedame į kepimo formą ir dedame dar 20 min kepti orkaitėje 180C.

Džiovintų vaisių saldainiai

Reikės:
50 g razinų;
50 g datulių;
50 g džiovintų slyvų;
50 g džiovintų abrikosų;
pusė citrinos;
50 g lazdyno riešutų;
90 g sausainių "Gaidelis" tipo;
1 a.š. medaus.

Džiovintus vaisius užpilame verdančiu vandeniu, pabrinkiname pusvalandį ir nupilame skystį. Vaisius paliekame porai valandų apdžiūti.
Visus džiovintus vaisius, citriną, riešutus ir sausainius sumalti mėsmale. Dėti medaus ir išminkyti. Daryti rutuliuko dydžio saldainiukus, apvolioti kokoso drožlėse. Laikyti šaldytuve.
Patiko. Citrina suteikia puikią rūgštelę.

Ryžių pudingas su braškėmis

Reikės:
4 v.š. apvaliųjų ryžių;
500 ml pieno;
žiupsnelio vanilinio cukraus;
2,5 v.š. cukraus.

Užpilui: braškių ir cukraus.

Pieną užverdame, dedame cukrų, vanilę, ryžius ir pora minučių paverdame. Išjungiame viryklę ir paliekame valandai. Po to vėl užverdame, paverdame pora minučių ir vėl paliekame valandai. Ryžiai jau bus išbrinkę. Tada verdame ant lėtos ugnies vis pamaišant kol masė taps tiršta.
Padažui: braškes su cukrumi sutriname iki tyrės.
Dėjau sluoksniais ryžių masės, braškių, ryžių ir braškių.

Labai labai skanu.

Kalakutienos kotletukai

Reikės:
500 g kalakutienos kumpio;
1 sauja avižinių dribsnių;
1 svogūnas;
1 v.š. majonezo;
1 saujelė džiuvesėlių;
1 kiaušinis;
prieskonių;
druskos.

Kalakutienos kumpį sumalame kartu su svogūnu. Mušame kiaušinį, beriame avižinius dribsnius, džiuvesėlius, majonezą, prieskonius, druską ir gerai išminkome. Darome kotletukus, juos apkepame keptuvėje. Tada perdedame į kepimo indą ir pabaigiame kepti orkaitėje apie 25min. Labai skanūs kotletukai. Sultingi. Minkšti.
Skanaus.

Pyragas su džiovintais vaisiais

Reikės:
150 ml pieno;
45 g sviesto;
90 g cukraus;
1 kiaušinis;
1 a.š. sausų mielių;
apie 500 ml miltų;
žiupsnelis druskos;
apie 220  g įvairių džiovintų vaisių (dėjau džiovintus abrikosus, greifrutus, razinas, datules ir slyvas).

Tešlą gaminau duonkepėje: supyliau šiltą pieną, sudėjau mieles, cukrų, žiupsnelį druskos, įmušiau kiaušinį. Subėriau 350 ml miltų, pjaustytus džiovintus vaisius ir tada įjungiau duonkepę. Miltų vis dadėjau žiūrėdama kokia tešlos konsistencija. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų.
Išminkytą tešlą pakildiname, darome rutuliuko dydžio bandeles (dariau 80g kiekvieną), sudedame į skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Skanaus.

Tiršta sriuba

Reikės:
100 ml raudonųjų pupelių;
100 ml apvaliųjų ryžių;
2 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
200 g moliūgo.

Morką, moliūgą, svogūną ir bulves nulupame ir supjaustome kubeliais. Pupeles verdame per du vandenis, kad vanduo būtų švarus (paverdame pupeles pirmame vandenyje, nusunkiame, nuplauname, tada užpilame kitu vandeniu ir vel paverdame, vėl nusunkiame ir nuplauname).
Kitame puode užverdame vandenį.
keptuvėje pakepiname prieskonius, dedame daržoves, ryžius ir trumpai apkepiname.Viską sudedame į puodą kartu su bulvėmis. Nuplautas ir beveik išvirusias pupeles sudedame tai pat į bendrą puodą. Verdame apie pusvalandį. Jeigu dar reikia, pasūdome.

Morkų mišrainė su migdolais

Reikės:
1 nemaža morkos;
2 vidutinio dydžio obuoliai;
1 saujelė migdolų plokštelių;
1 v.š. majonezo;
žiupsnelis druskos.

Morką nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka tai pat. Keptuvėje pakepiname migdolų plokšteles. Dedame jas į dubenį prie daržovių. Dedame majonezo, druskos ir gerai išmaišome.
Labai patiko. Migdolų plokšteles sugalvojau dėti, kai viską pasiruošiau mišrainei, o saulėgrąžų namuose neradau (nors planavau dėti būtent jas).
Skanaus.

Blynų suktinukai

Reikės:
150 ml jogurto arba kefyro;
1 kiaušinis;
2 v.š. aliejaus;
0,5 a.š. sodos;
200 ml miltų;
120 ml verdančio vandens;
2-3 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.

Į jogurtą arba kefyrą mušame kiaušinį, beriame cukrų, sodą, druską ir išmaišome. Supilame miltus. Gaunasi maždaug grietinės tirštumo tešla. Tada supilame verdantį vandenį nuolat maišant. Gaunasi skysta lietinių tešla.
Keptuvę patepame trupučiu aliejaus, gerai įkaitiname (kuo keptuvė geriau įkaitusi, tuo blynai su daugiau skylučių gaunasi) ir per visą keptuvę kepame lietinius blynelius. Po to juos iškepus, vieną pusę patepame saldžia verškės mase (aš ją pirkau) ir susukame vamzdelį. Skanaus.

Blynai išties labai minkšti, tirpstantys burnoje.

Salotos tešloje

Reikės:
trys lapeliai (nedideli) sluoksniuotos bemielės tešlos;

mišrainei: 1 virta morka, 3 virtos bulvės, 2 obuoliai, 3-5 v.š. konservuotų žirnelių, 2-3 v.š. majonezo, 1 svogūnas.

Tešla išklojame kepimo formą, kad dengtų dugną ir būtų krašteliai. Dedame į orkaitę ir kepame kol tešla iškeps. Man kepė apie 15 min. 180C. Iškepusią tešlą dar suspaudžiau šaukštu, kad nebūtų ji išsipūtusi.

Mišrainei morką, bulves, obuolius, svogūną supjausčiau kubeliais. Dėjau konservuotų žirnelių, majonezo, druskos pagal skonį ir gerai išmaišiau. Mišrainę sudėjau ant atvėsusios tešlos.
Skanaus.
Šiaip pagalvojau, kad ko gero standesnę, kietesnę ir gražesnę formą būtų galima išgauti iš trapios tešlos, negu iš sluoksniuotos. Tačiau pati idėja labai patiko.

Receptas iš knygos Vegetariški patiekalai.

Varškės sluoksniuotis

Reikės:
sausam mišiniui paruošti reikės:

250ml  miltų (250 ml.)
100g sviesto kambario temperatūros;
80g  cukraus;
 1 a. kepimo miltelių.
Viską sutriname pirštais kol pasidarys trupinėliai.

varškės mišiniui paruošti reikės:
500g varškės (dėjau sūrelių varškės masę iš kibirėlio);

2 kiaušiniai;
40g cukraus.
Viską gerai išmaišome.Kepimo formą patepame šiek tiek riebalais. Į dugną beriame trečdalį trupinių (kad trupiniai uždengtų dugną), tada dedame varškės pusę, tada vėl trupiniai, tada likusi varškė ir vėl trupiniai.
Dedame į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame 50 min.


Receptas iš tinklaraščio kažkurio, tiksliai nepasižymėjau iš kurio. Bet vistiek, ačiū šiuo receptu pasidalinusiai, nes pyragas labai vykęs.

Morkų ir razinų keksas

Reikės:
2 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 didelė morka;
120 g sviesto (tirpinto);
90 g cukraus;
180 g miltų;
žiupsnelis druskos;
120 g razinų;
4 v.š. pieno.


Morką nuskutame, supjaustome kubeliais. Dedame į smulkintuvą morkas, kiaušinius ir sutriname į rupią tyrę. Tada pilame tirpintą sviestą, pieną ir išmaišome. Atskirame dubenyje išmaišome miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų su razinomis. Ant sauso mišinio užpilame morkų masę ir viską išmaišome. Tešlą pilame į riebalais pateptą kepimo formą ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie pusvalandį 180C.

Varškės sumuštinukai

Reikės:
1 prancūziško batono;
250 g varškės;
1 kiaušinis;
50 g cukraus;
žiupsnelis vanilinio cukraus.

Varškę išsukame su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis. Ant riekelių dedame varškės, viską dedame į kepimo skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie dešimt minučių.
Skanaus.

Varškės pyragas

Tešlai:
400 g miltų;
200 g kepinių margarino;
2 kiaušiniai;
200 g cukraus;
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Obuolių įdaras:
3 dideli obuoliai;
4 šaukštai cukraus;
cinamono.

Varškės įdaras:
500 g varškės;
2 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus;
vanilinio cukraus.

Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišome, margariną smulkiai supjaustome į miltus. Beriame cukrų. Pirštais margariną triname su miltais, kol taps trupiniai. Tada mušame kiaušinius ir išminkome.  2/3 tešlos klojam į skardą, o kitą dedame į šaldiklį.

Kepame apie 15 min. 180 laipsnių temp.
Įdarui: varškę gerai ištriname su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Obuolius sutarkuojame, sumaišome su cukrumi ir cinamonu , ant pakepusios tešlos dedame sluoksnį obuolių sluoksnį varškės ant varškės užtarkuojame likusią tešlą. Kepame 180 laipsnių apie valandą

Receptas iš:http://www.gaspadine.lt/patiekalas/varskinis_pyragas.html

Burokėlių salotos

Reikės:
1 burokėlis;
2-3 morkos;
2 obuoliai (didesni);

Užpilui:
aliejaus, šlakelis obuolių acto, žiupsnelis druskos ir cukraus.

Daržoves ir nuluptus obuolius sutarkuoti burokine tarka. Užpilti aliejaus truputį, acto, cukraus ir druskos. Išmaišyti. Jeigu dar trūksta kažko (sūrumo ar rūgštelės) - pridedame druskos arba acto dar šiek tiek.
Skanaus.