Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Kopūstų salotos











Reikės:
šviežių kopūstų;
tiek pat obuolių, kiek kopūstų masės;
natūralaus jogurto arba majonezo;
druskos;
morka (galima dėti).

Kopūstą ir obuolius sutarkuoti burokine tarka. Pilti natūralų jogurtą arba majonezą, dėti pagal skonį druskos ir gerai išmaišyti. Tai pat galima įtarkuoti žalią morką.

Vištiena karamelėje








Reikės:
vištienos blauzdelių;
mėgiamų prieskonių, druskos;
pora šaukštų sviesto;
keturi šaukštai cukraus pudros.

Blauzdeles įtrinti prieskoniais, druska ir palikti šiek tiek pasimarinuoti (palikau porai valandų). Sviestą išlydyti, pilti ant blauzdelių, jas gerai ištrinti. Tuomet pilti cukraus pudrą ir gerai sumaišyti blauzdeles su ja.
Kepti orkaitėje apie 30-40 min 190C

2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

Lietiniai blynai









Reikės:
3 kiaušiniai;
druskos, cukraus;
7 v.š. miltų;
300 ml pieno;
1 v.š. aliejaus.

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Dėti palengva miltus ir plakti. Tešlą plakant skiesti šiltu pienu, įmaišyti aliejų. Tešla gaunasi skysta kaip vandenėlis, ir blynai plonyčiai ir minkštučiai.
Įdarą šiems lietiniams dėkite kokį norite. Aš dėjau varškę, kiaušinį ir cukrų. Kepiau susuktus lietinius keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Meduolių tortas










Reikės:
500g meduolių;
450g grietinės (30%, galima imti liesesnę);
100g cukraus;
100g kokoso drožlių.

Meduolius sutrupinti. Grietinę šiek tiek paplakti su cukrumi ir kokoso drožlėmis.
Į torto formą nuimamais kraštais berti trečdalį meduolių masės, tada dėti pusę grietinės. Ant jos kitą trečdalį meduolių trupinių, vėl grietinės. Viršų apibarstyti meduolių trupiniais ir ranka pauspaudyti, kad masės "susiklijuotų". Palikti šaldytuve kelioms valandoms, o geriausia per naktį.

Varškės didžkukuliai










Reikės:
2 pakeliai po 180g varškės ;
2 kiaušiniai;
4 v.š.bulvių krakmolo;
5-6 v.š. manų kruopų;
žiupsnelis druskos.
Viską sumaišyti, gerai išminkyti, palikti pusvalandžiui, kad kruopos išbrinktų. Drėgnomis rankomis suformuoti nedidelius apvalius kukulius. Virti apie 10 min.

Avižiniai sausainiai










Reikės:
250g avižinių dribsnių;
1 kiaušinis;
100g minkšto sviesto;
150g cukraus;
truputis razinų, saulėgrąžų, sezamo sėklų.

Dribsnius sumaišyti su sausais produktais. Išsukti kiaušinį su sviestu ir sumaišyti su dribsnių mase. Iš tešlos formuoti rankomis rutuliukus ir kepti įkaitintoje orkaitėje 170C-180C apie 12-15 min.

Kokosiniai sausainukai









Reikės:
2 kiaušiniai;
120g cukraus;
2 v.š. miltų;
200gg kokoso drožlių;
vanilės.

baltymus išplakti iki standžių putų, palengva pilti cukrų ir kiaušinių trynius ir nuolat plakti. Pilti kokoso drožles, miltus, vanilę. Truputį paplakti.
Šaukšto pagalba formuoti rutuliukus, dėti ant kepimo popieriaus ir kepti 160C apie 10-15 min. Nuimti atvėsusius.

Bulvių-morkų maltinukai

Reikės:
bulvės (6-7 vnt)
morkos (4 vnt)
miltai (5-6 šaukštai)
kiaušiniai (1 vnt)
prieskoniai
Bulves ir morkas gerai išvirkite ir permalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį ir sudėję miltus ir prieskonius, gerai išminkę darykite paplotėlius.
įdarą galite dėti kokį norite. Aš dėjau varškę maišytą su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos.

Vištienos apkepas su obuoliais










Reikės:
500g g vištienos file (naudojau kalakutienos file);
2 svogūnai;
2 rūgštoki obuoliai
1 didelė morka
50 g fermentinio sūrio;
3 šaukštai majonezo;
pipirų, druskos ar kitų prieskonių – pagal skonį;

Į indą dedame mažais gabaliukais pjaustytą ir išprieskoniuotą file. Iš eilės sluoksniuojame kubeliais pjaustytą svogūną, kubeliais pjaustytus obuolius, tarkuotą morką. Tada ant viršaus barstome tarkuotą sūrį ir viršų aptepame majonezu. Kepame apie 40 minučių 180 0C orkaitėje.

2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Bulviniai kotletai









Reikės:
400g bulvių;
100g miltų;
1 kiaušinio;
druskos pagal skonį.

Bulves sutarkuoti tarka (ne burokine, bet truputį mažesne, bet ir ne visai smulkia - kugeline). Palikti, kad nuvarvėtų skystis, nuspausti jį rankomis. Mušti kiaušinį, dėti pagal skonį druskos. Išminkyti. Pilti miltus. Išminkyti. Masė lips prie rankų, bet sušlapinus rankas vandeniu galima formuoti kotletukus su įdaru. Apkepti keptuvėje. Tada dėti į indą, aptepti grietine ir kepti orktaitėje. Jei įdaras naudojamas iš virtos mėsos, tuomet pakanka šiuos kotletus iškepti keptuvėje.
Įdarui
maltos mėsos;
prieskonių.

Riešutiniai sausainėliai









Reikės:
1.5 stiklinės miltų;
1 stiklinė maltų, kepintų riešutų;
1/2 cukraus pudros;
100g sviesto;
1 kiaušinis;
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile.

Sviestą išsukite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus sumaišytus su pakepintais, maltais riešutais. Suformuokite rutulį ir laikykite šaltai apie 1 val. Formuokite rutuliukus, dėkite į popierines formeles ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol paruduos.
Recepto šaltinis: http://danajart.wordpress.com/category/kepimo-paslaptyscooking/page/3/

2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

Draugystės pyrago variacija








Tešlai:
2 kiaušiniai;
250g margarino;
1 st cukraus;
2 a. š. kepimo miltelių;
miltų tiek, kad tešla nekibtų prie rankų.

Įdaras:
2 pakeliai varškės;
stiklinė cukraus;
šaukštas krakmolo.

Kiaušinius išplakti, dėti cukrų, tarkuotą sviestą arba margariną, kepimo miltelius ir miltus. Tešla turi gautis elastinga, nelipti prie rankų, bet būti minkšta.
Įdarui: varškę su cukrumi ištrinti, įmušti kiaušinį, įdėti šauktą krakmolo.
Tešlą gnaibiau gabaliukais ir apdėliojau kepimo formos dugną. Dėjau varškės masę ir tada viršutinį sluoksnį vėl tešlos gnaibiau gabaliukais. Į varškę dar įdėjau konservuotų gervuogių.
Kepiau orkaitėje apie pusvalandį 190C.

Varškės trupiniuotis










Reikės:
tešlai : 200g sviesto;
0,5 stiklines cukraus;
vanilinis cukrus;
2 stiklines miltų.

Įdarui :
0,4 kg varškės;
0,5 stiklinės cukraus;
2 kiausiniai.

Tešla : sviestą sutarkuojame, įdedame cukraus, miltų ir vanilinio cukraus. Viską sumaišome, gaunasi biri mase.
Įdarui sumaišome varškę, cukrų ir kiaušinius.
Į kepimo formą pusę tešlos trupinių paskleisti, dėti įdarą ir ant viršaus paskleisti likusius tešlos trupinius. Kepti apie pusvalandį 180C.