Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Pupų kotletai

Reikės:
300g pupų;
morka;
svogūnas;
nedidelė cukinija;
1 kiaušinis;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį;
pundelis krapų;
apie pora saujų gemalų.

Pupas išverdame ir sumalame.
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname su prieskoniais. Sumaišome su pupomis. Įtarkuojame cukiniją. Dedame druskos, kiaušinį, gemalus, supjaustome smulkiai krapus ir išminkome. Jeigu masė labai skysta, įdedame dar saują gemalų.
Formuojame kotletukus, dedame sūrio įdarą. Sudedame į kepimo formą. Ant kiekvieno kotletuko viršaus aš dar uždėjau po sūrio griežinėlį.
Dedame į orkaitę ir kepame apie 20min 180C.

Ruošiame padažą:
150ml riebios grietinėlės;
150ml vandens;
krapų smulkiai pjaustytų (nedaug, šaukštelis maždaug);
prieskonių pagal skonį.

Viską užverdame.

Kai kotletai iškepa, užpilkite ant jų padažo ir dar palikite karštoje (bet išjungtoje orkaitėje) 5 min kol padažas susigers.

Skanaus.

Makaronai su pievagrybiais

Reikės:
pakelis makaronų - kaspinėlių (400g);
svogūnas;
300g pievagrybių;
1 morka;
150g sūrio;
150ml liesos grietinėlės;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Pievagrybius supjaustome riekelėmis. morką sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais ir viską pakepiname keptuvėje su prieskoniais. Pilame grietinėlę, tarkuotą sūrį ir pakaitiname kol sūris išsilydys. Makaronus išverdame, nusunkiame. Sumaišome su padažu.
Skanaus.

Varškėčiai

Reikės:
420g varškės;
6 v.š. manų kruopų;
3 v.š. miltų;
žiupsnelis ciberžolės;
žiupsnelis druskos.

Viską išmaišyti ir palikti bent pusvalandžiui išbrinkti. Tada formuoti rutuliukus ir virti 5-6 min pasūdytame vandenyje.
Patiekti su grietine.
Skanaus.

Vištienos filė įdaryta špinatais

Reikės:
vištienos filė;
špinatų;
varškės;
sūrio;
mėgiami prieskoniai;
druskos pagal skonį.

Apvoliojimui:
kiaušinis, žiupsnelis vandens, džiuvėsiai.


Filė pjauname pusiau, tada dar kartą pusiau, gauname keturis gabaliukus filė. Įpjauname tokias skyles į filė, tarsi kišenes. Pridedame įdaro (įdarui viską sumaišome. Kiek ko dėti žiūrėkite pagal filė "kišenių dydį", ir filė kiekį. Aš dėjau pokelį varškės, pora šauktšų tarkuoto sūrio ir sauja špinatų, tai man įdaro truputį liko).
Pridėjus įdaro voliojame filė džiuvėsiuose, tada kiaušinio ir vandens plakinyje, tada vėl džiuvėsiuose.

Sudedame į kepimo skardą ir kepame apie 20min 180C.

Skanaus.

Saulėgrąžų užtepėlė - majonezas

Reikės:
1,5 st lukštentų saulėgrąžų (2 val mirkytų);
šiek tiek citrinos sulčių;
krapų;
mėgiamų prieskonių;
vandens.

Saulėgrąžas nusunkti, sudėti į blenderį su krapais, citrinos sultimis, prieskoniais, įpilti šlakelį vandens ir sutrinti iki tyrės. Jeigu masė labai tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Jeigu trūksta dar ko nors - įdėkite prieskonių, druskos, ar citrinos sulčių.
Laikyti šaldytuve.


Padažas

Reikės:
1 morka;
pundelis krapų;
graikiško natūralaus jogurto;
mėgiamų prieskonių.

Morką sutarkuojame ir sumaišome su smulkintais krapais, prieskoniais, natūraliu jogurtu. Jeigu gaunasi labai tiršta, galima įpilti šlakelį vandens.

Su šiuo padažu patiekiau žirnių kotletus. Tačiau labai skanus padažas, gali tikti apšlakstyti ir salotas, kaip pvz foto.

Žirnių kotletai

Reikės:
300g žirnių (išmirkyti, išvirti ir nusunkti);
1 morka;
svogūnas;
baklažanas;
3-5 v.š. miltų;
sauja sėlenų;
prieskonių.

Žirnius sublenderiuoti arba sutrinti (aš sutryniau su bulvių košės grūstuve). Svogūną supjaustyti kubeliais, morką sutarkuoti, baklažaną supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Sudėti į žirnius. Sudėti sėlenas, miltus, prieskonius ir išmaišyti. Kepti didelius plonus kotletus. Patiekti galima su padažu.
Skanaus.

Kugelis su varške

Reikės:
bulvių masei:
2 kg bulvių;
2 kiaušiniai;
150ml pieno;
druskos pagal skonį.

Bulves sutarkuojame, šiek tiek nusunkiame (labai nedaug). Pilame užvirintą pieną, mušame kiaušinius ir išmaišome. Pilame pusę masės į kepimo formą. Pilame varškės sluoksnį ir užpilame likusią bulvių masę.
Skanaus.

Ruošiame varškės masę:
500g varškės (naudojau pertrintą);
1 kiaušinis;
prieskonių pagal skonį;
druskos pagal skonį.

Varškės desertas

Reikės:
3 skonių želė (sustingdyti atskirai su per pus mažiau vandens, negu nurodyta);
500g varškės (naudojau petrintą kepinių varškę);
2 pakeliai grietinėlės skonio želė;
jeigu norisi saldžiau - dedame pagal skonį cukraus.

Grietinėlės skonio želė ištirpiname su 150 ml vandens. Sumaišome su varške. Sudedame gabaliukais pjaustytą įvairiaspalvę želė ir supilame į indą, kuriame stingdysime.
Labai skanus desertinis varškės sūris.

2016 m. kovo 8 d., antradienis

Šiupinys

Reikės:
1 st mirkytų pupų;
1 st. žirnių;
0,5 st lęšių;
0,5 st avinžirnių;
0,5 st miežinių kruopų;
6 bulvės;
1 morka;
1 svogūnas;
apie 0,5 kg maltos mėsos;
2 v.š. pomidorų padažo;
2 v.š. grietinės;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Visas kruopas išmirkome per naktį. Mėsą apkepiname puode su prieskoniais. Dedame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytą svogūną ir pakepiname. Puode užverdame vandenį, sudedame kruopas, kubeliais pjaustytas bulves,mėsą ir troškiname ant lėtos ugnies kol skysčio neliks (daug vandens ir neužverdame, maždaug tiek, kad kruopos būtų visos apsemtos ir dar virš jų apie 3cm). Jeigu vandens trūksta - įpilame
dar, jeigu per daug - nupilame. Troškiname kol kruopos išvirs. Išvirus kruopoms dar dedame pora šaukštų grietinės, pora šaukštų pomidorų padažo ir dar pora minučių pakaitiname.
Skanaus.

Morkų sausainiai

Reikės:
2 morkos;
0,5 st cukraus (galima ir daug mažiau, aš dėjau pora šaukštų nepilnų ir buvo tikrai saldu);
100g sviesto;
1 st miltų;
1 a.š. kepimo miltelių.

Morkas sutarkuoti tarka (ne burokine, o šiek tiek smulkesne).
Tirpintą sviestą išmaišome su cukrumi, kepimo milteliais, miltais. Sumaišome abi mases. Dedame į kepimo skardą po šaukštą tešlos ir kepame orkaitėje apie 10-15min 180C.
Aš dar į tešlą įdėjau ciberžolės.
Labai skanūs sausainukai.
Skanaus.

2016 m. kovo 1 d., antradienis

Guliasas

Reikes:
kiaulienos kumpio apie puse kg;
2 morkos;
svogunas;
indelis konservuotu pupeliu;
1 raugintas agurkas;
druskos pagal skoni;
megiamu prieskoniu.

Padazui:
grietines saukstas;
miltu.

Kumpi supjaustome kubeliais ir apkepiname su prieskoniais ir druska. Morkas sutarkuojame, svoguna kubeliais ir viska dedame i puoda kartu su mesa. uzpilame siek tiek vandens (kad vos apsemtu) ir troskiname apie 15min. Dedame konservuotas pupeles, patroskiname pora minuciu, tada itarkuojame rauginta agurka. Dedame sauksta grietines. Puodelyje ismaisome miltus su vandeniu, kad butu skysta tesla ir nuolat maisant supilame i puoda. Kaitiname, kol padazas sutirstes. Jeigu reikia - idedame dar druskos.
Skanaus.

Krabu lazdeliu kepsniukai

Reikes:
600g krabu lazdeliu (pirkau saldytas);
2 svogunai kubeliais pjaustyti;
3 kiausiniai;
2 v.s. grietines;
miltu;
2 st vandens;
megiamu prieskoniu;
druskos pagal skoni;
pundelis smulkintu krapu ir petrazoliu.

Krabu lazdeles supjaustome riekelemis. Dedame likusius produktus ir ismaisome tesla. Tesla turi gautis tirstra. Jeigu tesla labai biri, "nesurista" nuo miltu ir vandens, tada galima ideti miltu, ipilti siek tiek vandens.
Kepame keptuveje didelius pailgus "blynus" - kepsniukus.
Patiekiau su bulvemis, salotomis ir pomidoru padazu.
Skanaus.

Grikiu kotletai su idaru

Maniau, kad sis receptas niekuo neypatingas, gal but bus ir nelabai skanus. Bet tikrai labai nustebino savo skoniu. Primine siek tiek bulvinius blynus.

Reikes:
1 st grikiu;
1 nemaza morka;
1 nemazas svogunas;
5-8 saukstai miltu;
2 kiausiniai;
 sauja smulkintu spinatu, krapu;
megiamu prieskoniu pagal skoni;
druskos pagal skoni.


Idarui:
grudetos varskes, zalumynu, druskos ziupsnelis.


Grikius isverdame. As uzviriau, isjungiau virykle ir palikau grikius uzdengtame puode porai valandu. Grikiai tapo minksti, isvire.
Grikius nusunkiame, sudedame likusius produktus ir gerai ismaisome.
I keptuve dedame dideli sauksta teslos, paskleidziame ji, dedame idara ir tada dedame dar viena sauksta teslos ant idaro virsaus ir islyginame. Kepame tokius blynus is abieju pusiu. As laiko neturejau daug, tad blynus apkepiau labai trumpai, sudejau i orkaite ir ten pakepiau dar 10-15min 180C.
Skanaus.

Bananu keksiukai su kondensuotu pienu

Labai skanus, dregni, kvapnus.

Reikes:
250g miltu;
1a.s. kepimo milteliu;
3 bananai;
20g cukraus;
120g sviesto;
2 kiausiniai;
200g kondensuoto pieno.

Bananus sutriname sakute. Sviesta islydome ir isplakame su cukrumi. Dedame kiausinius ir gerai isplakame. Sudedame bananus, kondensuota piena. Ismaisome. Sudedame miltus su kepimo milteliais ir gerai ismaisome. Dedame i keksiuku formeles ir kepame apie 15-20 min 180C.
Skanaus.

Jogurtine zele

Proporcijos idealios. Zele standi, lengva, tirpstanti burnoje.

Reikes:
3 pakeliai norimo skonio zele (naudojau braskine);
900ml norimo jogurto (naudojau melyniu, kitokio neradau);
500ml vandens.
Vandeni uzviriname ir uzpilame zele. Maisome, kol viskas istirps. Dedame vesiai ir laukiame kol mase taps drebuciu konsistencijos. Nebus sustingus, tiesiog bus tokia tyvuliuojanti mase. Tada imame mikseri ir keleta minuciu paplakame ta zele. Tada supilame jogurta ir plakame apie 10 min. Susidarys oro burbuliuku, nuo kuriu zele taps orine ir lengva.
Tada ispilstome i indus kuriuose patieksime zele. Paliekame vesiai sustingti.
Desertas is tiesu labai skanus. Valge ir vaikai, nors siaip jiems itikti labai sunku.
Skanaus.

Sveikuoliski sausainiai

Tikrai sveiki. Be pridetinio cukraus, riebalu. Netgi be pieno produktu ir kiausiniu (aktualu alergiskiems).
Reikes:
200ml aviziniu dribsniu;
200 ml razinu;
200ml ivairiu riesutu (as dejau kokoso drozles ir saulegrazas);
1 bananas;
1 obuolys.

Obuoli nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Banana tai pat sutarkuojame. Sudedame likusius ingridientus (saulegrazas pries tai pakepiname). Sumaisome. Paliekame bent keletui minuciu masei susistoveti. Tada darome rutuliukus ir dedame i kepimo popieriumi isklota skarda. Kepame apie 10 min 180C.
Skanaus.
Skanus, sveiki, ne per saldus sausainiai. Valgai, ir jauti kiekvieno ingridiento skoni, o ne vien salduma.