Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. spalio 30 d., sekmadienis

Mišrainė su persimonais



Reikės:
1 persimono;
1 vidutino dydžio burokėlio;
1 svogūno;
1 obuolio;
grietinės;
druskos;
kvapiųjų pipirų.

Burokėlį išvirti. Persimoną, obuolį, svogūną, burokėlį supjaustyti kubeliais. Dėti grietinės, druskos pagal skonį, kvapiųjų pipirų ir išmaišyti.
Skanaus.

Moliūgo pyragas



Reikės:
500g moliūgo uogienės;
2 kiaušiniai;
0,5 stiklinės cukraus;
0,5 stiklinės aliejaus;
3 stiklinės miltų;
1 a.š.kepimo miltelių;

Kiaušinius išplakti su cukrumi, aliejumi ir kepimo milteliais. Dėti moliūgo uogienę, išmaišyti. Pilti miltus. Gerai išmaišyti. Kepti orkaitėje apie 40min 190C.

Bulvių košė (Šilkinukė)



Reikės:
0,5 kg buvlių;
250 ml pieno;
druskos pagal skonį.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka. Pieną užverdame ir sudedame šiek tiek nusunktas bulves. Verdame ant silpnos ugnies dažnai maišant. Pasūdome. Košės skystumą galima pareguliuoti įpilant daugiau pieno. Verdame apie 25min.
Nors nieko nesitikėjau, bet košė tikrai skani.
Patiekiame ją kaip mėgstame. Galima tiekti su spirgučių padažu.

Lietiniai



Reikės:
3 st. šilto pieno;
3 kiaušiniai, kambario temperatūros;
1/4 st. cukraus;
1/4 st. ištirpinto sviesto;
2 1/3 st. miltų;
1/2 a. š. druskos;
1/2 st. karšto vandens (jei trūksta iki skystos tešlos, vandens pilame šiek tiek daugiau)

Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti pieną, tirpintą sviestą, druską. Supilti miltus. Palikti pastovėti 20-30min. Prieš kepimą įmaišyti karšto vandens. Karšto vandens pilti tiek kokio plonumo norime blynų. Aš dariau labai skystą tešlą, nes kepiau plonyčius lietinius. Labai skanūs minkštučiai lietiniai.

Paštetas iš vištos kepenėlių



Reikės:
vištos kepenėlių;
svogūnai;
virti kiaušiniai;
druska;
kvapieji pipirai;
šlakelis grietinėlės arba grietinės.

Svogūną supjaustome kubeliais, dedame į keptuvę kartu su kepenėlėmis ir iškepame su trupučiu aliejaus. Viską dedame į smulkintuvą, įdedame nuluptus kietai virtus kiaušinius ir įpilame šiek tiek grietinėlės arba grietinės. Viską susmulkiname iki tyrės.
Labai labai labai skanu. Net nesitikėjau, kad iš kepenėlių galima pagaminti kažką skanaus.

Konservuoti agurkai



Receptą radau http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/07/astrus-agurkeliai.html

Reikės:
1 kg. agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais);
trys dideli svogūnais (supjaustyti tai pat griežinėliais);
2 v. š. druskos.

Palaikyti 6 val.kartas nuo karto pamaišant. Po to ant jų užberti:

300 gr. cukraus;
0,5 stiklinės acto (9%);
4 v. š. aliejaus
0,5 a. š. aitriosios paprikos miltelių;
1 a.š. pipirų mišinio (nemaltų).

Viską užbėrus išmaišyti ir laikyti 12 val. kartais pamaišant.
Tada sugrūsti į indelius ir uždaryti. Laikyti šaldytuve.

Labai skanūs agurkėliai.

2011 m. spalio 29 d., šeštadienis

Cukinijų blynas



Reikės:
300g cukinijos;
4 kiaušiniai;
100 g sūrio;
aliejus
druska, pipirai

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepti cukinijas pora minučių. Perdėti į kiaurasamtį, leisti atvėsti ir nuvarvėti skysčiui. 100 g sūrio sutarkuoti. Kiaušinius išplakti, pagardinti druska, pipirais, sudėti sūrį bei nuspaustas cukinijas. Viską užmaišyti ir masę įpilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 200 laipsnių apie 20-25 min.

Varškė ant ananasų griežinėlių



Receptukas labai panašus į receptą su mėsa, tik šį kartą dėjau varškę.
Reikės:
100 g varškės (naudojau rikotos varškę);
1-2 šaukštelio cukraus;
0,5 a.š.kepimo miltelių;
pora saujų manų kruopų;
2 konservuoti ananaso griežinėliai.

Į varškę mušti kiaušinį, dėti cukrų, kepimo miltelius ir manų kruopas. Išmaišyti. Varškė gaunasi tokia skystoka, bet eina ją uždėti ant ananaso riekelės ir ji neišskysta. Kepti orkaitėje apie 20min 190C.

Kotletai ant ananasų



Receptuką radau http://tangosuhelena.blogspot.com/

Reikės:
0,5 kg maltos mėsos;
1 kiaušinio;
druskos;
mėgiamų prieskonių;
8 vnt konservuoto ananaso griežinėlių.

Maltą mėsą išmaišome su kiaušiniu, druska, prieskoniais, beriame saują manų kruopų. Konservuotus ananasus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant jų dedame po faršo rutuliuką. Aš iš pusės kg maltos mėsos apdėliojau aštuonias konservuoto ananaso riekeles. Kepti orkaitėje kol mėsa iškeps. Apie 35-40min 190C.

Ryžių pudingas



Reikės:
65g ryžių;
0,5 litro pieno;
100 ml riebios plakamos grietinėlės;
2 v.š. cukraus;
300 ml vandens;
uogienės ar trintų su cukrumi uogų.

Į puodą pilame vandenį ir ryžius ir verdame kol vanduo nugaruoja. Supilame pieną ir verdame apie pusvalandį (kol pieno irgi beveik neliks). Dedame cukrų ir atvėsiname.
Grietinėlę išplakame iki standumo. Sumaišome su atvėsusia ryžių mase.
Šią ryžių masę sluoksniuojame taurėse su saldžia uogiene arba trintais vaisiais/uogomis su cukrumi.
Labai skanu.

Lengvi it pūkas putėsiai



Reikės:
150 g riebios plakamos grietinėlės;
150 ml pieno;
150 ml mėgamo jogurto;
200 g rikotos varškės;
1 pakelio želė.

Želė ištirpinti 50 ml vandenyje. Grietinėlę išplakti iki standumo, pilti pieną, dėti varškę, jogurtą ir gerai išmaišyti. Palengva plakant supili ištirpintą želė. Gerai išmaišyti, supilstyti į formeles ir padėti šaltai.
Labai skanus kremas, lengvas, purus, ne kietas, šiek tiek laikantis savo formą.

2011 m. spalio 28 d., penktadienis

Ananasiniai ledai


Labai labai skanūs. Puikios konsistensijos.
Reikės:
200 ml riebios grietinėlės;
200 g jogurto (aš dėjau ananasinį);
skardinė skysčio kur būna sudėti konservuoti ananasai.

Grietinėlę išplakti iki standumo. Dėti į ją jogurtą ir supilti konservuotų ananasų skystį. Viską gerai išmaišyti. Jei trūksta saldumo, įdėkite cukraus pudros. Indą dėjau į šaldymo kamerą pusvalandžiui. O kai masė atvėso gerai, perdėjau į ledų aparatą.
Sudėjau į ledų vafliukus, į maišelį ir laikiau šaldiklyje. Nuotraukose mastosi ledai, katik pagaminti ir perdėti į vafliukus. Pastovėję šaldiklyje jie tapo kietesni, "parduotuvinių ledų kietumo".

Triufeliukai su lazdyno riešutais



Reikės:
40 ml riebios grietinėlės;
100 g pieniško šokolado;
1 sauja išlukštentų lazdyno riešutų;
kokoso drožlių apvoliojimui.

Grietinėlę pašildžiau mikrobangų krosnelėje (tik reikia žiūrėti, kad neužvirtų) ir sudėjau sulaužytą šokoladą. Maišiau, kol jis ištirpo. Jei grietinėlė atvėso, ją su šokoladu vėl pašildome ir maišome, kol šokoladas ištirpsta.
Riešutus pakepinti keptuvėje. Susmulkinti. Aš juos sudėjau į maišelį ir pamušiau su mėsai skirtu mušti plaktuku.
Sudėjau juos į grietinėlės ir šokolado masę. Išmaišiau gerai ir trejetui valandų palikau šaldytuve.
Po to, masė jau būna tinkama formuoti. Imti gabalėlį "tešlos", formuoti rutuliuką, apvolioti kokoso drožlėse. Laikyti šaldytuve.
Labai labai skanūs.

Vermišelių apkepas



Reikės:
pakelis smulkių vermišelio tipo makaronų (400g);
0,5 kg maltos mėsos;
0,3 kg įvairių daržovių (aš dėjau moliūgą, porą);
5 v.š. pomidorų padažo;
druskos;
prieskonių pagal skonį.

Daržoves supjaustome kubeliais ir truputį pakepiname, kartu su mėsa, kad suminkštėtų, o mėsa pasidarytų biri.
Išverdame makaronus, nusunkiame.
Makaronus sumaišome su mėsa ir daržovėmis, dedame pomidorų padažo ir gerai visą masę išmaišome. Dedame į kepimo formą, viršų aptepame pomidorų padažu ir kepame apie 30min 190C.
Tikrai skanus, lengai pagaminamas patiekaliukas :-)

Apkepėlė su dešrelėmis



Reikės:
300 g kopūsto;
0,5 kg dešrelių;
pagal norimą ir mėgiamą kiekį bulvių;
3 v.š. pomidorų padažo.

Kopūstą supjaustyti kaip mišrainei (susmulkinti), dėti į puodą, įpilti šiek tiek vandens, dėti pomidorų padažą, druską ir troškinti kol suminkštės.
Bulves išverdame ir su pienu sugrūdame bulvių košę.
Į indą (gražu dėti į nedidelius porcijinius kepimui skirtus indelius) dėti dešrelių, kopūstų ir bulvių košės. Kopūstus šiek tiek apdenkite bulvių koše, kad labai nesuskrustų kepdami.
Kepkite: jei dešrelės rūkytos ar nėra žalios, užtenka kepti apie 20-25min., jei dešrelės žalios, iš mėsos, kepame apie 35min. 190C

Labai skanu.

2011 m. spalio 26 d., trečiadienis

Krabų lazdelių kotletukai




Labai labai labai skanūs.
Reikės:
6 vnt krabų lazdelių;
100 g sūrio (naudojau mocarela);
2 kiaušiniai (vienas į tešlą, kitas apvoliojimui);
3 skiltelės česnako;
druskos;
šaukštelis smulkintų krapų;
1 v.š. grietinės.

Krabų lazdeles smulkiai supjaustome. Dedame burokine tarka tarkuotą sūrį, įspaudžiame česnaką, dedame krapus, grietinę, druską. Išminkome ir formuojame nedidelius kotletukus. Juos apvoliojame kiaušinio plakinyje ir miltuose bei kepame su trupučiu aliejaus.

Moliūgo - maltos mėsos didelis kepsnys


Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
apie 250 g tarkuoto smulkia tarka moliūgo (ne burokine, bet ir ne kugeline tarka, o tokia tarpine tarp jų);
1 kiaušinis;
pora saujų miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos;
100 g mocarela sūrio;
5 v.š. virtų grikių;
1 obuolys.

Tarkuotą moliūgą gerai nusunkti ir sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, druska, prieskoniais bei miltais. Faršas neturi gautis skystas.
Faršą klojame stačiakampiu ant kepimo popieriaus. Dedame grikius, užtarkuojame sūrio ir susukame vyniotinį. Viršų apdedame obuolių riekelėmis.
Kepti apie 40min 190C

2011 m. spalio 25 d., antradienis

Kokosinukai su šokoladu



Reikės:
2 kiaušiniai;
150 g kokoso drožlių;
2 v.š. miltų;
6 plytelės šokolado (apie 30g );
150 g cukraus.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžiu putų (kad apvertus dubenį aukštyn, baltymai nekristų iš vietos). Po truputį berti cukrų ir plakti, kol masė taps blizgi. Dėti kiaušinio trynius ir toliau plakti.
Išlydyti šokoladą (aš išlydžiau mikrobangėj) ir berti į kiaušiniu masę. Viską gerai išmaišyti. Pilti kokoso drožles, išmaišyti ir supilti miltus. Gerai išmaišius, šaukšto pagalba dėti tešlos blynukus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 25 min 170C.



Varškėčiai su moliūgu ir obuoliais



Reikės:
1 pakelis varškės (200g);
1 didelis kiaušinis arba du mažesni;
didelis obuolys;
moliūgo tiek, kiek obuolio;
50 g cukraus;
0,5 a.š. sodos;
1 v.š. grietinės;
120-130g g miltų.

Į dubenį dėti varškę, mušti kiaušinius, berti cukrų r gerai išplakti. Dėti sodą ir grietinę, išplakti. Obuolį ir moliūga nulupti, išpjaustyti sėklas, supjaustyti kubeliais ir dėti virti kol suminkštės. Tada sutrinti grūstuve į tyrę. Dėti į varškės masę ir išmaišyti. Dėti miltus. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė. Kepti su trupučiu aliejaus.
Labai skanučiai varškėčiai.

2011 m. spalio 24 d., pirmadienis

Kopūstų lazanija




Galvojau šiandien gaminsiu balandėlius, bet norėjosi kažko ir kitokio. Tad sumąsčiau, kad gal visai gautųsi ir kopūstų lazanija :-)
Reikės:
pusę vidutinio dydžio kopūsto;
500g maltos mėsos;
2 stiklinės virtų ryžių;
druskos;
prieskonių pagal skonį;
5 v.š. pomidorų padažo.

Nuo kopūsto nulupau lapus. Kai kurie buvo dideli, tinkami ir balandėliams, kiti sutrūko. Lapus sudėjau į garų puodą ir pusvalandį troškinau.
Į maltą mėsą sudėjau virtus ryžus, druską, prieskonius ir pora šaukštų pomidorų padažo. Viską gerai išmaišiau.
Kai kopūstai išsigarino, dėjau į kepimo indą sluoksnį kopūsto lapų, aptepiau juos pomidorų padažu, tada dėjau faršą, vėl lapus, vėl aptepiau pomidorų padažu, vėl faršą, vėl lapus ir galiausiai vėl faršą. Viršų aptepiau pomidorų padažu. Kepti orkaitėje apie 40Min 180-190C.

Batonas su kukurūzų miltais



Skanus, kvapnus, minkštas, geltonas...
Reikės:
100 g. kukurūzų miltų;
290 g. miltų;
20g mieli;
6 g. druskos;
8 g. cukraus;
60 g. sviesto;
200 ml šilto vandens.

Žolelių mišiniui:

2 v.š. aliejaus;
2 v.š. smulkintų krapų (naudojau šaldytus);
3 skiltelės česnako.

Inde sumaišyti mieles, vandenį ir cukrų. Kai mielės ištirps, dėti 120 g. miltų, išmaišyti ir pastatyti šiltai 30 min. Ištirpinti margariną. Supilti į mišinį, suberti druską bei įmaišyti kukurūzų miltus ir paprastus likusius miltus. Užminkyti tešlą ir kildinti kol pakils.
Tuo tarpu česnaką išspausti,pilti aliejų, dėti krapus ir išmaišyti.
Pakilusią tešlą išversti iš dubenio, perminkyti, truputį paploti prie stalo, kad gautųsi paplotis stačiakampis, dėti įdaro, perlenkti pusiau ir susukti virvutę. Tada formuoti pailgą batoną. Kiek įdaro nutekės ant stalo, tada juo aptepkite batono viršų. Dėkite į šaltą orkaitę ir kepkite apie 30 min. 170-180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį batoną suvilgiau vandeniu ir įdėjau į maišelį. Po keleto minučių jis suminkštėjo, tapo minkštas ir labai skanus.

Sojos kotletai



Reikės:
1 pakelio sojos faršo (150g);
1 svogūno;
1 stiklinė smulkiai tarkuoto moliūgo;
1 kiaušinio;
druskos;
mėgiamų prieskonių pagal skonį;
miltų, kad iš masės eitų drėgnomis rankomis formuoti kotletukus.

Sojos faršą išvirti su druskos žiupsneliu. Išvirusį faršą nusunkti ir nuspausti, kad pasišalintų vandens perteklius. Dėti į jį maltą svogūną, nusunktą tarkuotą moliūgą, mušti kiaušinį, dėti druską, prieskonius ir išmaišyti. Tada dėti po truputį miltus ir žiūrėti, kada tešla gaunasi tokia, kad eitų formuoti kotletukus. Tikslų kiekį miltų sunku nurodyti, nes priklauso kiek stipriai nuspausite iš moliūgų susidariusį skystį, kiek stipriai nuspausite išvirusį sojos faršą ir nuo kiaušinio dydžio. Bet aš sudėjau apie keturias nedideles saujas.
Kotletukus kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.

2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Apkepas su dešrelėmis



Įdarui:
6 vnt vynuoginių pomidorų;
200g dešrelių;
100g sūrio;
Tešlai:
apie 200g miltų;
100g varškės;
1 kiaušinis, 1 vnt.;
3 v.grietinės;
1 a.š.kepimo miltelių.
Užpilui:
2 kiaušiniai;
80ml pieno;
žiupsnelis druskos.

Suminkome tešlą iš miltų, kiaušinio, grietinės, varškės ir druskos. Tešla gautis turi elastinga, vos vos limpanti prie rankų.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir laikome šaldytuve, apie valandą.
Po to išimame tešlą, iškočiojame, ištiesiame kepimo formą ja ir padarome iš tešlos kraštelius. Dedame dešimčiai minučių į orkaitę.
Supjaustome dešreles. Ant apkepusio pagrindo dedame dešreles, pomidorus ir užbarstome sūriu. Užpilame užpilą, kurį gaminame taip: pieną ir kiaušinius su druska išplakame ir užpilame ant dešrelių. Kepame kol viskas gražiai apkeps ir sutirštės. Maždaug 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

2011 m. spalio 19 d., trečiadienis

Pikantiškos juostelės



Reikės:
tešlai: 250 g kvietinių miltų (gali reikėti šiek tiek daugiau jeigu tešla vistiek lips prie rankų);
10 g šviežių mielių;
5 g druskos;
35 g aliejaus;
1 a.š. cukraus;
160 g vandens.
Įdarui: 4 česnako skiltelių;
1. v.š. pomidorų padažo;
1 v.š. aliejaus;
druskos žiupsnelis.

Miltus susimaišyti su druska. Vandenyje ištirpinti mieles ir cukrų. Šią gautą skystą mielių masę pilti į tešlą. Taip pat supilti ir aliejų. Užminkyti tešlą (tešla turi nelipt prie rankų) ir uždengus palikti 1 val pakilti.
Įdaro gaminimas: česnako skilteles išspausti su spaustuku, pilti aliejų, pomidorų padažą, druską. Išmaišyti.
Ant aliejumi patepto stalo iškočioti stačiakampį tešlos lakštą (nekočioti labai plonai, kažkur puse cm, (gal šiek tiek mažiau) storio. Aptepti ant lakšto įdarą. SUpjaustyti tešlą juostelėmis ir susukti. Dėti į skardą ir kepti orkaitėje apie 20min 190C.
Pasakysiu, kad labai labai skanu. Pikantiško skonio, vos vos jaučiasi česnakas. Minkštutės lazdelės, labai purios. Štai kiek joms pagyrų. Tikrai, kepsiu dar ne kartą. Ir įdarus galima improvizuoti :-)
Kur receptuką radau, tiksliai nepasakysiu, nes ir vėl jį radau savo wordiniame faile, į kurį kopinuosi patikusius receptukus.

Cukinijų pyragas III



Reikės:
170 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
30 g kakavos;
90 g aliejaus;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
250 g cukinijos;
50 g riešutų.

Cukiniją sutarkuoti per smulkią tarką. Tada į cukinijų masę supilti aliejų bei kiaušinius. Viską išmaišyti. Sudėti ir gerai išmaišyti birius produktus. Sudėti smulkintus riešutus. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 40-50min.

Cukinijų, mesos ir sūrio apkepas



Reikės:
500g cukinijos;
150g sūrio mocarelos;
500g maltos kiaulienos;
1 svogūnas;
1 kiaušinis (didesnis);
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Cukiniją nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Į ją sudėti maltą kiaulieną, mušti kiaušinį, dėti druską, prieskonius ir gerai išmaišyti.
Pusę paruoštos masės dėti į kepimo formą.
Supjaustyti riekelėmis mocarelos sūrį, kiekvieną riekutę apvolioti krapuose (aš naudojau šaldytus krapus). Sudėti sūrį ant mėsos štai taip:



uždengti jį likusia mėsa. Viršų aptepti majonezu.
Kepti 180 C orkaitėje 40 min.:

Spagečių apkepėlis su mėsa



Reikės:
spageti makaronu pakelis;
500g maltos kiaulienos;
250g sūrio;
200g grietinės;
2 morkos;
3 kiaušiniai;
1 svogūnas;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Makaronus išvirti ir padalinti į dvi lygias dalis. Viena makaronų dalimi iškloti skardą.
Gerai iškepti faršą, kartu su kubeliais pjaustytu svogūnu bei tarkuotomis morkomis. Dėti prieskonius, druską. Šį įdarą sudėti ant skardoje esančių makaronų. Tada sudėti likusią dalį makaronų uždengiant įdarą.
Į atskirą dubenėlį įmušami kiaušiniai, suplakami su grietine. Supilamas tarkuotas sūris, viskas gerai sumaišoma ir visa ši masė užpilama ant makaronų.
Kepama įkaitintoje orkaitėje iki 200 C apie 25min., tol, kol sūris nusidažys gražia auksine spalva.

2011 m. spalio 18 d., antradienis

Gruziniškas blynas "Čachapuri"



Reikės:
Tešlai:
250 g varškės,
150 g sviesto,
1 a. š. kepimo miltelių,
0,5 a. š. cukraus,
1 kiaušinis,
1,5 stiklinės miltų
Įdarui:
150 g ferm. sūrio
1 kiaušinis
1 v. š. grietinės
2-3 smulkiai sukapotos skiltelės česnako

Varškę sumaišyti su išlydytu sviestu. Įdėti kepimo miltelių, cukrų, įmušti kiaušinį, įberti miltus ir išminkyti tešlą. Įdaras: ferm. sūrį stambiai sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įdėti grietinę ir česnakus, viską gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Viena dalimi iškloti skardos dugną, kraštus pakelti ir prispausti. Sudėti įdarą, uždengti antra iškočiota dalimi. Viršų subadyti šakute, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti 40-45 min.

Krabų lazdelių mišrainė



Reikės:
5 vnt krabų lazdelių;
1 sauja ryžių;
2 obuoliai;
1 mažas svogūnas;
3 v.š. konservuotų kukurūzų;
majonezo.

Ryžius išvirti. Krabų lazdeles supjaustyti smulkiai. Obuolį, svogūną supjaustyti kubeliais. Dėti konservuotų kukurūzų, sudėti išvirtus ryžius ir viską išmaišyti. Dėti pora šaukštų majonezo, druskos pagal skonį.

Pyragas su serbentais



Reikės:
4 kiaušiniai;
200 g cukraus;
250 g miltų;
2 šaukšteliai kepimo miltelių;
7 šaukštai aliejaus;
pora saujų juodųjų serbentų (naudojau šaldytus).

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, permaišyti, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išplakti. Nuplautas ir nusausintas uogas atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą supilt į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pašauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 min.

Cukinijų, bulvių ir mėsos apkepas



Reikės:
500g bulvių;
400g Cukinijos;
2 Svogūnai;
2 kiaušiniai;
2 skilt. česnako;
500g maltos mėsos;
druskos pagal skonį;
prieskonių pagal skonį.

Bulves ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su aliejuje pakepintais svogūnais. Visą masę išmaišome su malta mėsa. Dedame prieskonių pagal skonį, druskos, mušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome.
Sudedame į riebalais išteptą kepimo indą. Ant viršaus galima uždėti majonezo ir išlyginti.
Kepame apie 40-50 min., 200 laipsnių temperatūroje.

Makaronų kriauklės su faršu


Reikės:
pakelis makaronų kriauklių (250g);
500g maltos mėsos;
1 kiaušinio;
pora saujų miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos pagal skonį.

Į maltą mėsą mušti kiaušinį, dėti druskos, prieskonių, miltų ir išminkyti. Mėsa turi nebūti skysta. Jei trūksta, įdėkite dar miltų.
Paruošta mėsa prikimškite makaronus kriaukles ir dėkite į verdantį vandenį apie 20min.

Bulvių apkepas su sūriu



Reikės:
apie kilogramo bulvių;
200g sūrio (naudojau mocarela);
200 ml grietinėlės;
druskos pagal skonį.

Bulves ir sūrį sutarkuoti burokine tarka. Užpilti grietinėle, druskos pagal skonį ir išmaišyti. Dėti į orkaitę ir kepti apie 40min.

Sojų troškinys



Reikės:
pusė pakelio sojų kubelių;
1 morka;
1 svogūnas;
2 v. š. pomidorų padažo;
2 v.š. miltų;
druskos pagal skonį.

Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje. Soją dėti virti, sudėti apkepintas daržoves. Kai viskas išverda, dėti pomidorų padažo. Sutirštinti su miltais.

Cukinijų pyragas II



Reikės:
2 kiaušinių;
100 ml pieno;
300 g tarkuotos cukinijos;
100 g tirpinto sviesto;
70 ml aliejaus;
250 g cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
4 v.š. kakavos;
450 g miltų;
žiupsnelis druskos.

Kiaušinį išplakti su cukrumi. Supilti pieną, tirpintą sviestą, aliejų. Viską gerai išmaišyti. Suberti kakavą. Įmaišyti tarkuotą cukiniją. Kepimo miltelius, druską sumaišyti su miltais suberti į masę ir viską gerai išmaišyti.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.