Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis

Juodųjų serbentų pyragas su kepure




Reikės:
1 - 1,5 stiklinės miltų (kad tešla neliptų prie rankų);
60 g cukraus;
100 g juodųjų serbentų;
100 g sviesto arba margarino;
sauja avižinių dribsnių;
1 trynys kiaušinio;
1 baltymas kiaušinio.

Margarinas arba sviestas išlydomas, į atvėsusį dedamas kaušinio trynys, cukrus, miltai. Užminkoma minkšta elastinga prie rankų nelimpanti tešla.
Kiaušinio baltymą dedame į šaldytuvą.
Tešla dedama į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) ir formuojamas blynas su aukštais kraštais. Aš tiesiog dėjau atplėšusi po tešlos gabaliuką ir spaudydama aplink formos kraštus lipinau tešlą.
Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą. Apie 20-25min.
Kol kepa paplotis, juodieji serbentai sugrūdami, kad gautųsi košė, suberiamas cukrus, sauja avižinių dribsnių ir išmaišoma. Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau - dėkite mažiau.
Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama juodųjų serbentų masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus). Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų. Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama pora šaukštų cukraus.
Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų juoduosius serbentus ir pyragas iškart dedamas į orkaitę. Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos - apie 15min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą