Toks keistas, nebandytas receptas, tačiau radau jį išsisaugojusi užrašuose, tad nusprendžiau pabandyti.
Reikės:Morkų (nuskustų, aš ėmiau apie 350g);
apie 600ml vandens;
110ml aliejaus;
85 ml acto;
60 g cukraus;
apie pusę šaukštelio druskos;
1skiltelė česnako;
šaukštas provanso žolelių mišinio.
Morkas supjaustome lazdelėmis, žiūrime pagal stiklainio aukštį, kad nebūtų aukštesnės, nes kitaip netilps. Morką daliname išilgai į keturias dalis.
Puode užkaičiame marinatą iš vandens, cukraus, druskos, prieskonių ir aliejaus. Kai užverda sudedame morkas (svarbu, kad jos būtų apsemtos), paverdame 10minučių. Tuomet supilame actą ir dar paverdame pora minučių. Tuomet morkas sudedame į stiklainius, užpilame karštu marinatu, užsukame dangteliais, apverčiame žemyn, palaikome kol atvėsta ir laikome vėsiai. Viename iš dviejų stiklainių buvau supjausčiusi česnako skiltelę - kas norės aštriau.
Iš šio kiekio gavosi du puslitriukai. Kaip pirmam recepto išbandymui pats tas. Jei patiks, gaminsiu vėl ir iš didesnio kiekio. Kai tik ragausime, vertinimus parašysiu ir čia :-)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą