Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2021 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Vaisinė sriuba

 Noriu pasidalinti labai skaniais, sveikais ir labai greitais pusryčių variantais. Variacijų gali būti begalės, aš pasidalinsiu keletu, kurias išbandėme.

Į kokteilinę (trintuvę) dedame:

1. Apelsiną, bananą, slyvą, juodųjų serbentų pusę stiklinės, kefyro 150ml, vandens 150ml, gysločių luobelių pora šaukštų, baobabo miltelių. Viską sutriname iki tyrės. Patiekiant dedame kokių nors skanumynų: aš dėjau džiovintas šilauoges ir mangų - koksų tyrės.

2. Kivi, bananas, juodieji serbentai, kokoso pienas 150ml, vanduo 150ml, chia sėklų pora šaukštų, baobabo miltelių puse šaukšto. Sutriname iki tyrės ir užbarstome pjaustytų braškių, šilauogių.

3. Natūralus jogurtas, šilauogės, mėlynės, kanapių baltymai, vandens šlakelis, slyvos. Sutriname iki tyrės ir užbarstome uogomis. Šiuo atveju šilauogėmis, gervuogėmis ir mėlynėmis.



 

Šiltasis sezonas dar tik ateina, tad tikrai bus dar daugybė išbandytų variantų.





Tinginys su pienu ir Oreo

 Reikės:

310g Gaidelio sausainių;

110g Oreo sausainių;

150ml pieno;

150g sviesto;

šaukštas kakavos.


Sausainius sulaužome gabaliukais (tiek Gaidelio, tiek Oreo). Į puodą dedame sviestą, pieną ir kaitiname kol sviestas ištirps. Dedame kakavą. Šiek tiek atvėsiname pieno masę ir užpilame ant sausainių. Gerai išmaišome. Formuojame tinginį, dedame į šaldytuvą ir paliekame bent pusdieniui sustingti.

Skanus, labai sotus ir saldus tinginys, nors ir nedėjau papildomai jokio cukraus.

Sausainiai su datulėmis

 Reikės:

30g kokoso miltų;

50g avinžirnių miltų;

1 didelis bananas;

30g kvietinių miltų.

 

Įdarui: datulės, riešutai.

Įdarui ant viršaus: cinamonas ir sirupas (naudojau agavų tamsų sirupą). Šiek tie cinamono sumaišyti su sirupu.

 

Bananą sutrinti šakute, sudėti miltus, gerai išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta, ne minkoma.

Pasiruošiame datulių įdarą: jeigu datulės kietos, jas užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome keletą minučių. Tuomet datules nusausiname ir į kiekvieną įdedame po riešutą.

Iš sausainių tešlos formuosime rutuliukus. Kadangi tešla lipni, tam pasitarnavo ledų šaukštas: ant kepimo popieriaus išdėliojame datules su riešutų įdaru, ant datulių dedame po šaukštą tešlos. Gaunasi taip, kad tešla apgaubia datulę. Sausainuko viršų šiek tiek suplojame, padarome nedidukę duobutę ir dedame sirupo ir cinamono misinuką - šaukštą sirupo įpilame į tą duobutę. Pridedu foto kaip atrodo.

Kepame orkaitėje apie 15min 180C, kol gražiai paruduos. Aš dar pabarsčiau iškeptus cukraus pudra.

 

Labai skanūs sausainukai.