Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. spalio 29 d., pirmadienis

Moliūgo - vištienos blynai

Reikės:
300 g moliūgo;
1 kiaušinis;
130 g vištienos krūtinėlės (dėjau krūtinėlę jau keptą nuo keptos vištos, jeigu keptos neturime, dedame žalią);
1 v.š. grietinės;
1 skiltelė česnako;
120 ml miltų;
druskos;
mėgiamų prieskonių.

Kadangi mano krūtinėlė jau kepta, aš ją tiesiog supjausčiau smulkiais kubeliais. Jeigu imate žalią krūtinėlę, tada ją smulkiai supjaustykite, užberkite druskos, prieskonių ir iškepkite keptuvėje.
Moliūgą sutarkuojame burokine tarka, dedame krūtinėlę smulkiai pjaustytą, mušame kiaušinį, įspaudžiamę česnako skiltelę, dedame grietinę, miltus, druską ir žiupsnelį prieskonių. Išmaišome. Kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus blynus.
Skanaus.

Daržovių apkepas

Reikės:
250 g moliūgo;
70 g morkų;
3 kiaušiniai;
50 g aliejaus;
60 g miltų;
60 g sūrio (dėjau žalios spalvos su prieskoniais);
1 svogūnas;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. kepimo miltelių.

Moliūgą, morką, svogūną ir sūrį sutarkuojame burokine tarka. Mušame kiaušinius, beriame druską, kepimo miltelius ir išmaišome.
Pilame aliejų, miltus ir gerai išmaišome. Tešlą dedame į riebalais pateptą skardą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Sniego sausainiai

Reikės:
1 vnt kiaušinio baltymo;
1 a.š. manų kruopų;
1 v.š. nubrauktas krakmolo;
100 g kokoso drožlių;
50 g cukraus.

Baltymą išplakame iki standumo, beriame cukrų ir dar plakame kol cukrus beveik ištirps. Beriame manų kruopas, krakmolą ir išmaišome. Supilame kokoso drožles ir gerai išplakame.
Šaukštu dedame sausainius į kepimo skardą ir kepame apie 15 min 170C.





Pyragas su vyniuogių sultimis

Reikės:
1 stiklinė cukraus;
2 stiklinės miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
3 kiaušiniai;
1 stiklinė aliejaus;
1 stiklinė sulčių (naudojau vynuogių sultis).

Sausus produktus sumaišyti su sausais, šlapius - su šlapiais. Po to sausus smaišyti su šlapiais.Tešlą dėti į riebalais pateptą kekso formą ir kepti maždaug pusvalandį 180C.

Skanus, purus pyragas.

Receptas pagal: http://prijaukintavirtuve.blogspot.com/2012/10/zebrinis-keksas.html tik neturėjau kakavos, todėl dariau vienspalvį.

2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

Trinta moliūgo - vištienos sriuba

Reikės:
450 ml vandens;
300 g moliūgo;
120 g vištienos krūtinėlės;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 vidutinio dydžio bulvė;
1 svogūnas.

Svogūną, moliūgą, vištienos filė supjaustome kubeliais, beriame druskos, prieskonių ir lengvai apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Puode užviriname vandenį. Sudedame keptuvės turinį. Verdame apie min, kol išvirs. Jeigu dar reikia - pasūdome.
Visą sriubą sutriname blenderiu iki tyrės.
Prieš patiekiant užbaliname grietine arba grietinėle.

Mėsos pyragas - keksiukai

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
2 kiaušiniai;
1 nedidelis svogūnas;
150 ml pieno;
1 a.š. kepimo miltelių;
druskos pagal skonį;
žiupsnelis pipirų.


Į maltą mėsą dedame kiaušinio trynius, druska, pipirus, pieną ir kepimo miltelius. Išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standumo ir sudedame į faršą. Mikseriu išplakame iki masė taps vienalytė (trumpai). Dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 25min 180C.

Labai skanūs keksiukai. Minkštučiai, puručiai, sultingi.

Receptas iš: http://forum.say7.info/topic42702.html&usg=ALkJrhi9BI2ez_JQylm0hKWt3xgbd16j5g

Daržovių pyragas

Reikės:
150 g grietinės;
2 kiaušiniai;
80 g aliejaus;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
druskos žiupsnelis;
100 g dešros;
300 g konservuotų žirnelių (galima dėti įvairių virtų daržovių).

Grietinę išplakame lengvai su kiaušiniais, druska. Pilame aliejų, kepimo miltelius, miltus ir išplakame. Dedame kubeliais pjaustytą dešrą, nusunktus konservuotus žirnelius ir gerai išmaišome. Dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Receptas rastas supermamose.

Beatos tinginys

Reikės:
200 g šokolado (dėjau Karūnos su lazdyno riešutais);
100 g sviesto;
150 g sausainių;
3 vnt zefyrų (sulipintų po dvi puseles);
100 g riešutų (dėjau žemės riešutus);
2 v.š. kakavos.


Šokoladą išlydome su sviestu.
Sausainius sulaužome (vienus sulaužome vos ne iki trupinių, kitus paliekame šiek tiek stambesnius). Šokolado masę pilame ant sausainių, riešutų, kakavos, gabaliukais plėšytų zefyrų ir gerai išmaišome. Dedame į maišelį (aš dėjau į kepimo rankovę), formuojame "dešrą" ir paliekame kelioms valandoms šaldytuve.

Tinginys gavosi tikrai skanus, bet man buvo vienas minusiukas - labai trapus. Neišėjo net riekelės nupjauti, kad ji nesulūžtų ir nesutrupėtų į kelias dalis.
Receptas rastas Beatos trečiojoje knygoje, recepto pavadinimas -  "Akmenuotas kelias"

Keksas su kokoso drožlėmis

Reikės:
150 ml grietinės;
5-6 v.š. miltų (kupini);
5 v.š. cukraus;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 kiaušinių;
6 v.š. kokoso drožlių.

Grietinę, cukrų ir kiaušinius išplakame. Dedame kepimo miltelius, miltus, kokoso drožles ir gerai išmaišome. Dedame į kekso formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Zebro keksas

Reikės:
400 g grietinės;
4 kiaušiniai;
140 g cukraus;
11 v.š. miltų;
2 v.š. kakavos miltelių;
2 a.š. kepimo miltelių.

Pusę grietinės, du kiaušinius, pusę cukraus išplakame. Dedame vieną šaukštelį kepimo miltelių, 6 v.š. miltų ir gerai išmaišome.

Kakavinė tešla: imame likusią grietinę, du kiaušinius, šaukštelį kepimo miltelių ir 5 v.š. miltų bei kakavos miltelius. Viską išmaišome.

Į kepimo formą dedame pora šaukštų baltos tešlos, ant jos pora šaukštų tamsios, tada vėl baltos, tada vėl tamsios. Taip sluoksniuojame kol baigsis tešla.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.


Receptas iš knygos "Gustavo receptai", 214 psl.

Kotletukai su kukurūzų dribsniais

Reikės:
500 g maltos kiaulienos;
100 g kukurūzų dribsnių;
1 kiaušinis;
druskos pagal skonį;
prieskonių mėgiamų.

Ant viršaus galima dėti sūrio.

Kukuruzų dribsnius sutriname rankomis, sugniaužome, kol jie pasmulkės. Jie labai lengvai trupa, tad keli paspaudimai, ir dribsniai jau daug smulkesni.
Į maltą mėsą pilame dribsnius, mušame kiaušinį, beriame prieskonius ir druską ir gerai išminkome. Formuojame kotletukus. Juos dedame į kepimo skardą, užpilame karštu vandeniu, kuriame ištirpinta pora šaukštų pomidorų padažo (vandens tiek, kad apie pusę centimetro apsemtų kukulius. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie pusvalandį 180C.
Jei naudojame sūrį, tada baigiant kepti, užbarstome sūrio ir paliekame kelioms minutėms, kol jis išsilydys.

Kuskuso blynai

Reikės:
100 g kuskuso kruopų;
2 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos;
žiupsnelis krapų;
1 nedidelis svogūnas.

Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname su trupučiu aliejaus kol suminkštės.
Kuskuso kruopas užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir vandenį sugertų. Paliekame dešimčiai minučių. Jeigu užpylėte vandens per daug, kai išbrinksta kruopos likusį vandenį tiesiog nupilkite.
Į kruopas dėkite kepintą svogūną, berkite žiupsnelį druskos, sudėkite smulkintus krapus ir muškite kiaušinius. Išmaišykite gerai. Keptuvėje su trupučiu aliejaus kepkite blynus.
Skanaus.


Receptas iš: http://oditele.blogspot.com/2012/10/kuskuso-kepsneliai.html

Gaiviosios salotos

Reikės:
100 g salotų;
50 g lazdyno riešutų (dėjau maišytus su graikiniais riešutais, bet kitą kartą nemaišyčiau, o dėčiau vien lazdyno);
1 didelė kriaušė;
cinamono lazdelė;
pora sūrio lazdelių (dėjau tiesiog piknik sūrio lazdeles)
Užpilui:
žalioji citrina;
1 šaukštas aliejaus;
žiupsnelis druskos.

Kriaušę supjaustome į aštuonias dalis, į nedidelį puodą piląme vandens, dedame cinamono lazdelę ir sudedame kriaušę. Verdame apie penkias minutes, kol kriaušė suminkštės ir taps panaši į konservuotą. Kriaušės dalis išgriebiame.
Į keptuvę suberiame riešutus, užberiame žiupsnelį druskos, saldžiosios paprikos miltelių ir šaukštelį medaus. Pakaitiname kol medumi aplips riešutai. Manieji riešutai buvo jau skrudinti, tad aš keptuvėje jų nebeskrudinau. Kas pirks neskrudintus riešutus, iš pradžių juos keptuvėje kelias minutes pakepiname ir tada beriame prieskonius ir medų..
Salotas stambiai supjaustome. Dedame į lėkštę. Ant salotų sudedame kriaušių gabaliukus. Pabarstome keptais su medumi riešutais ir sūrio riekelėmis.
Iš trečdalio citrinos išspaudžiame sultis, pilame aliejų, druską, išmaišome ir gražiai apipilame salotas. Skanaus.

Receptas iš vieno blogo, skonių bloge jį užtikau, o dabar neberandu pas kurią blogerę jis patalpintas buvo.

Kepuriukai

Reikės:
3 vnt kriaušių (didelių);
3 vnt sūrelių (dėjau Miau vanilinius);
1 kiaušinio baltymas,
keletas lazdyno riešutų.

Kriaušių viršūnėles nupjauname ir gražiai išskaptuojame peiliu sėklas, paliekant tuščią ertmę. Į tą ertmę dedame po sūrelį ir ladyno riešutų.
Kiaušinio baltymą išplakame iki standumo, dedame šaukštelį cukraus ir plakame kol cukrus ištirps beveik. Baltymus šaukštu sudedame ant kriaušių viršūnėlių. Kepame orkaitėje apie 10-15min 170C kol baltymai gražiai parusvės.

Receptas iš Gustavo receptų.

Labai patiko.

2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Plombyras su obuoliais

Reikės:
200 g iškeptų ir pertrintų į tyrę obuolių;
4 kiaušinio tryniai;
130 g cukraus;
200 ml pieno;
žiupsnelis vanilinio cukraus;
350 g riebios plakamosios grietinėlės.

Iškepame obuolius. Aš juos supjausčiau gabaliukais, įdėjau į mikrobangų krosnelę ir po keletos minučių turėjau keptus obuolius. Juos sugrūdau bulvių grūstuve iki tyrės.
Pieną užvirti ir palikti atvėsti.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Kai pienas jau šiek tiek pravėsęs (maniškis buvo 58C), nuolat plakant mikseriu, pilti pieną į kiaušinių masę. Tada puodą statyti ant ugnies ir nuolat maišant virti kol masė pradės tirštėti. Iš pradžių bus tik putos viršuje, po to jos dings ir iš lėto burbuliuos. Aš viriau apie šešias minutes. Beriame vanilinio cukraus.
Išvirtą kiaušinių - pieno masę padėti į šaldiklį mažiausiai valandai - kol visiškai atvės ir pradės stingti.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Kiaušinių masę sumaišyti su trintais obuoliais, tada supilti į grietinėlę ir trumpai išplakti, kol masė taps vientisa. Dėti į šaldiklį, po valandos vėl mikseriu trumpai išplakti. Po valandos dar kartą išplakti. Ir dar kartą išplakti po valandos.
Labai skanūs ledai. Aš taip bijojau, kad jausis kiaušinių skonis, bet gavosi taip skaniai, jokių kiaušinių skonio, jų kvapo. Labai patiko. Labai labai. Beje, mano kiaušiniai buvo kaimiški, todėl ledai gavosi gražios gelsvos spalvos.

Receptas iš knygelės "Ledai ir šerbetai"

Avižinių dribsnių ir varškės pyragas

 
Reikės: 
Pagrindui:
200g avižinių dribsnių;
2 v.š lydyto sviesto
4 v.š cukraus
cinamono
vandens (apie 50 - 60ml).
Įdarui:
350 g kreminės varškės;
60 g cukraus;
2 v.š miltų;
2 kiaušiniai;
60 g grietinės.

Trupinių viršui:
2 v.š. sviesto
40 g cukraus
1 v.š miltų
2 v.š avižinių dribsnių
2 v.š. migdolų plokštelių.

Sumaišyti avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir lydytą sviestą, pilti po truputį vandens kol gausime "šlapio smėlio" konsistencijos masę, kurią  išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir gerai suspaudžiame, iš tos pačios masės padarome ir pyrago šonus. Kepame pagrindą 15 min 180-190 laipsnių orkaitėje. Tuo tarpu ruošiame įdarą. Varškę išplakame su cukrumi, miltais. Po vieną sudedame kiaušinius ir gerai išplakame. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Masę pilame ant pyrago pagrindo.
Trupiniams skirtą sviestą, cukrų, miltus ir avižinius dribsnius triname tarp pirštų kol visi ingridientai susimaišo ir gauname trupinius. Suberiame migdolų plokšteles ir dar kartą gerai permaišome.
Trupinius dedame ant varškės masės ir viską kepame 45min 190 laipsnių orkaitėje. Ar pyragas iškepęs tikriname pagaliuku. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti išjungtoje orkaitėje.

Labai skanu.

Receptas iš: http://vaivoskepiniai.blogspot.com/2012/10/aviziniu-dribsniu-varskes-pyragas.html

Sveikuolių salotos

Reikės:
100 g kopūsto;
1 paprika;
1 nedidelė morka;
1 nedidelis raudonasis svogūnas;
du marinuoti agurkėliai;

Užpilui:
nepilnas šaukštas medaus;
žiupsnelis druskos;
1-2 v.š. aliejaus;
1 v.š. obuolių acto.

Kopūstą supjaustome šiaudeliais. Morką sutarkuojame. Papriką, marinuotus agurkus ir svogūną supjaustome kubeliais.
Užpilui viską išmaišome ir užpilame ant daržovių. Gerai išmaišome.
Skanaus.
Labai patiko.

Receptas iš:
http://forum.say7.info/topic42358.html&usg=ALkJrhiBA-B2toqTd4jp0FUUUlaz8WsZBQ

Troškinys moliūge

Reikės:
nedidelio moliūgo (maniškis svėrė 1,3 kg)
0,3 kg maltos kiaulienos;
1 paprikos;
1 svogūno;
2-3 v.š. pomidorų padažo.

Maltą mėsą su prieskoniais apkepiname keptuvėje, kad gautųsi biri, dedama kartu kubeliais pjaustytą svogūną ir papriką. Dar truputį apkepiname, sudedame pomidorų padažą ir išjungiame viryklę.
Moliūgo viršūnę nupjauname, vidų išgremžiame, kad neliktų sėklų. Sudedame mėsos įdarą. Moliūgą dedame į kepimo skardą, užpilame vandens, kad moliūgas būtų apie pusę centimetro apsemtas ir dedame į įkaitintą 180C orkaitę 40min. Skanaus.

2012 m. spalio 16 d., antradienis

Morkų pyragas

Reikės:
290 g tarkuotų morkų (tarkuoti ne burokine, o šiek tiek smulkesne tarka);
100 g cukraus;
120 g sviesto;
300 g miltų;
2 v.š. kakavos;
4 kiaušiniai;
80 g razinų;
20 g linų sėmėnų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos.

Sviestą išlydome, beriame cukrų ir išplakame. Mušame kiaušinius ir gerai išplakame. Pilame pusę miltų, kakavą, kepimo miltelius, druską ir gerai išplakame. Sudedame tarkuotas morkas, išmaišome ir sudedame likusius miltus. Išmaišome. Dedame razinas, linų sėmenis ir išmaišome.
Tešlą dedame į kepimo formą ir kepame apie pusvalandį 180C.

Ananasiniai keksiukai

Reikės:
175 g miltų;
100 g cukraus;
100 g kambario temperatūros sviesto;
2 kiaušinių;
šaukštelio vanilės;
šaukštelio kepimo miltelių;
100 ml graikiško jogurto natūralaus;
6 v.š. kubeliais smulkintų konservuotų ananasų.

Ištirpiname sviestą. Išplakame jį su cukrumi ir kiaušiniais. Dedame vanilinio cukraus, kepimo miltelius, natūralų jogurtą. Gerai išmaišome. Supilame miltus ir gerai išmaišome.
Į pyragaičių formeles dedame tešlos, ant tešlos - konservuotus ananasus, o ant jų - vėl uždedame po šaukštą tešlos. Kepame apie 25min 180C.  Man gavosi šeši nemaži pyragaičiai iš šios normos. Labai skanu. Gaivu.

Moliūgų salotos žiemai

Reikės:
0,8 kg kg kubeliais pjaustyto moliūgo;
250 g paprikų;
250 g morkų;
druskos pagal skonį;
100 ml aliejaus;
didelė skardinė konservuotų ananasų (kubeliais);
60 ml obuolių acto;
300 ml pomidorų padažo.

Morkas sutarkuojame, paprikas supjaustome kubeliais. Viską beriame į puodą, sudedame kubeliais pjaustytą moliūgą, supilame aliejų, konservuotus ananasus ir skystį iš jų, vandenį (vandens tiek, kad daržovės būtų nepilnai apsemtos. Beriame šiek tiek druskos ir verdame ant silpnos ugnies kol daržovės išvirs. Tada dedame pomidorų padažą, jeigu dar reikia - druskos, užverdame. Supilame obuolių actą, išmaišome. Užverdame ir išjungiame viryklę. Pilame į sterilizuotus stiklainiukus ir užsukame.
Man gavosi trys stiklainiukai po pusę litro ir dar neblogas samtis paragavimui. Gavosi tikrai skaniai.

Receptas pagal: http://www.brukniukaroliai.lt/2012/10/cukiniju-ir-ananasu-misraine-ziemai.html

Bananų - avižinių dribsnių sausainėliai

Reikės:
100 g bananų (nuluptų);
120 g obuolių (supjaustytų kubeliais);
75 g avižinių dribsnių;
2 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis vanilės;
30 g  miltų;
50 g cukraus.

Avižinius dribsnius sumalame iki miltų. Bananą sutriname iki tyrės.
Pilame į dubenį avižinius miltus, cukrų, kepimo miltelius ir išmaišome. Pilame banano tyrę, mušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Sudedame kubeliais pjaustytus obuolius. Išmaišome. tešlą paliekame pusvalandžiui išbrinkti. Po to šaukštu dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos sausainukus ir kepame įkaitintoje 180C orkaitėje apie 15min.

Grikių kotletai

Reikės:
200 g grikių kruopų;
1 kiaušinis;
1 didesnis svogūnas;
2 česnako skiltelių;
žiupsnelis druskos.

Grikių kruopas suberiame į verdantį vandenį ir paverdame apie penkias minutes. Po to išjungiame viryklę, uždengtame puode paliekame kruopas išbrinkti. Po maždaug pusvalandžio kruopos bus išvirusios. Kruopas sumalame blenderiu.
Svogūną sutarkuojame smulkia tarka. Česnaką išspaudžiame spaustuku. Mušame kiaušinį, beriame druskos ir visą masę išmaišome.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.

Antras variantas:
Padarome kotletukus, sudedame juos į troškintuvą. Paruošiame padažą (3 v.š. grietinės užpilame 100 ml verdančio vandens, beriame šiek tiek druskos ir išmaišome) ir padažą užpilame ant kotletukų. Dedame į orkaitę ir kepame apie 25min 180C.

Moliūgo sausainiai

Reikės:
200 g moliūgo tyrės (moliūgą sutrinti į tyrę blenderiu);
90 g cukraus;
500 ml miltų;
125 ml aliejaus;
125 ml riešutų (aš dėjau žemės riešutus, kokoso drožles);
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis cinamono;
žiupsnelis druskos.

Dubenyje sumaišome sausus produktus - cukrų, miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, riešutus.
Kitame dubenyje sumaišome moliūgo tyrę, aliejų. Abi mases sujungiame ir išmaišome. Gaunasi labai lipni, bet tirštoka masė.
Riebaluotomis rankomis imame tešlos gniužuliukus, darome rutuliukus ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Dedame į įkaitintą 180C orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Priklausomai nuo sausainukų dydžio.


Receptas rastas rusų tinklaraštyje, tik dabar neatrandu kur tiksliai. Kai užmatysiu - įdėsiu ir nuorodą :-)

Kondensuoto pieno pyragas

Reikės:
350 g kakavinio kondensuoto pieno;
100 g sviesto;
190 g miltų;
3 kiaušiniai;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 obuolys;
saujelė lazdyno riešutų.

Kiaušinius išplakame iki putų. Pilame kakavinį kondesuotą pieną ir plakame toliau pora minučių. Supilame tirpntą sviestą ir išplakame. Pilame kepimo miltelius, miltus ir išplakame.
Tešlą pilame į kepimo formą. Viršų pabarstome riešutais. Obuolį supjaustome didesniais gabaliukais ir apdėliojame pyrago viršų. Kepame 190C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Labai skanus pyragas. Patiko visiems ragavusiems.

Receptas iš trečiosios Beatos knygos - Kondensuoto pieno pyragas.

2012 m. spalio 4 d., ketvirtadienis

Žuvies kotletai

Reikės:
500 g žuvies filė;
1 kiaušinis;
3 batono riekelės;
pieno;
1 nedidelis svogūnas;
pundelis petražolių;
sauja miltų;
3 v.š. grietinės;
druskos pagal skonį;
žiupsnelis pipirų.

Žuvį sumalkite. Batoną išmirkytą piene, nusunkite ir sumalkite tai pat. Svogūną sumalkite tai pat. Petražoles smulkiai supjaustykite ir sudėkite į žuvies masę. Muškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų šiek tiek, išmaišykite. Įberkite saujelę miltų ir išminkykite. Formuokite kotletukus ir dėkite į keptuvę kepti. Kai kotletukai lengvai apkeps, įpilkite 300 ml vandens, įdėkite grietinės, berkite šiek tiek druskos ir uždengę dangčiu patroškinkite 10min.

Kopūstų salotos

Reikės:
lygiomis dalimis kopūsto ir pekino kopūsto (aš dėjau maždaug po nemažą saują jau supjaustytų jų);
du obuoliai;
1 nedidelis svogūnas;
1 v.š. grietinės (dėjau liesą);
1 v.š. majonezo;
žiupsnelis druskos.

Kopūstą ir pekino kopūstą supjaustome juostelėmis. Svogūną supjaustome kubeliais, obuolį tai pat. Į dubenį dedame grietinę, majonezą, druskos ir išmaišome.
Skanaus.

Lazanija kitaip

Reikės:
400 g makaronų (naudojau juostelinius makaronus, ilgio sulig vermišeliai, tik piršto platumo);
400 g maltos mėsos;
1 svogūnas;
1 morka;
4  v.š. pomidorų padažo;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.

Maltą mėsą sumaišome su druska, prieskoniais, dedame į keptuvę ir apkepiname, kad būtų biri. Beriame kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir viską kartu dar šiek tiek pakepiname. Pilame 300 ml vandens, dedame pomidorų padažą ir užverdame.
Makaronus išverdame, nusunkiame.
Pusę makaronų pilame į kepimo formą, dedame pusę mėsos masės, tada ant mėsos dedame likusius makaronus ir ant jų - likusią mėsą.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį 180C.

Varškės sausainiai

Reikės:
150 g varškės;
50 g grietinės;
40 g cukraus;
1 nedidelis kiaušinis;
200 g miltų;
60 g sviesto;
žiupsnelis druskos.

Pabarstymui:
cinamono, cukraus.

Varškę išsukame su grietine, beriame cukrų, išmaišome. Išlydome sviestą ir supilame į varškės masę. Mušame kiaušinį, beriame žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame miltus ir išminkome. Tešla gaunasi tokia pusiau lipni, bet minkyti eina.

Visą tešlą iškočiojame ant riebalais patepto stalo. Beriame cinamono, cukraus. Pusę tešlos lakšto susukame į ritinėlį, kita pusę susukame tai pat (gaunasi du ritinėliai, kurie susitinka per vidurį). Supjaustome riekelėmis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame įkaitintoje 180C orkaitėje apie 15min.

Receptas pagal Beatos naują knygą "Kepiniai"

Nuotrauka manoji pasimetė kažkur...

Sausainiai su kukurūzų dribsniais

Reikės:
100 g sviesto;
80 g cukraus;
100 g grietinės;
100 g miltų;
15 g kakavos miltelių;
60 g kukurūzų dribsnių.

Išlydytą sviestą truputį paplakti, suberti cukrų, paplakti, suberti grietinę. Gerai išplakti. Gaunasi toks šviesus kremas.  Supilkite miltus, kakavą ir gerai išmaišykite. Suberkite kukurūzų dribsnius ir šaukšto pagalba išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus, juos dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20min.

Receptas iš naujosios Beatos knygos: Kepinių knyga.

O nuotraukos nerandu... Susikėliau į kompą ir keletos receptų nuotraukų niekur nerandu. Kai rasiu, įkelsiu ir foto.

Vaisiniai pyragėliai

Reikės:
140 g miltų;
100 g cukraus;
2 kiaušiniai;
30 g grietinės;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 v.š. aliejaus;
2 obuoliai;
1 nektarinas.

Kiaušinį išplakame su cukrumi, pilame grietinę, aliejų ir išmaišome. Dedame kepimo miltelius, miltus ir gerai išmaišome. Obuolius nulupame ir supjaustome gabaliukais. Nektariną pjauname pusiau, išsimame kauliuką ir supjaustome nektariną į gabaliukus. Vaisius beriame į tešlą ir išmaišome. Dedame į keksiukų arba pyrago formą ir kepame kol iškeps. Aš kepiau tokius pyragaičius, tai man iškepė per 20min 180C.

Obuolių pyragaičiai

Reikės:
180g sviesto;
100 g cukraus;
3 kiaušiniai;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
4 obuoliai.

Sviestą išlydome. Išplakame su cukrumi, kiaušiniais, kepimo milteliais ir miltais. Gaunasi grietinės tirštumo tešla.
Tešlą pilame į kepimo skardą.
Obuolius nulupame, supjaustome riekelėmis ir apdedame pyrago viršų lengvai įspaudžiant į tešlą. Aš kepiau į pyragaičių formeles, tad sudėjusi tešlą, ant viršaus dėjau obuolių gabaliukus bei juos lengvai įspaudžiau į tešlą. Kepiau orkaitėje apie 20min 180C. Kepant kaip pyragą, kepame šiek tiek ilgiau.

Beatos obuolių pyragas

Reikės:
tešlai:
2 kiaušiniai;
150 g grietinės (riebios);
100 g cukraus;
150 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;

Obuolių masei:
apie 300g gabaliukais supjaustytų obuolių;

Trupiniams:
100 g sviesto;
140 g miltų;
100 g cukraus;
1 v.š. cinamono.

Gaminame tešlą:
Visus produktus išplakame iki vientisos masės, gaunasi grietinės tirštumo tešla. Pilame ją į kepimo formą.
Ant tešlos supilame obuolius ir gražiai juos paskleidžiame po visą tešlą ant viršaus.

Trupiniams:
Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais, pilame miltus ir triname tarp pirštų, kol pasidarys daug smulkių trupinukų ir didelių gabalų sviesto neliks. Tada supilame cukrų, cinamoną ir dar gerai tarp pirštų patriname.
Trupinius pilame ant obuolių.
Viską dedame į orkaitę ir kepame apie 40min 180C.

Receptas iš Beatos trečios knygos.

Pieno kokteilis

Reikės:
250 g pieno;
45g moliūgo sulčių;
30 ml morkų sulčių;
50g  banano;
100 g vanilinių ledų.

Taigi, į pieną supilame moliūgų, morkų sultis. Dedame bananą, ledus ir plakikliu palakame minutę - dvi. Skanaus.
Jei norisi saldumo, galima įsidėti dar sirupo prieš plakant, nors kokteilis nuo banano tikrai yra saldus ir skanus.

Moliūginis pyragas

Reikės:
150 g moliūgo;
1a.š. kepimo miltelių;
150g miltų;
1 kiaušinis;
20g  aliejaus;
1,5 a.š. cinamono;
80g cukraus.

Moliūgą sumalame į tyrę.
Sumaišome su aliejumi, kiaušiniu, cinamonu, kepimo milteliais, miltais ir cukrumi.
Beriame razinas. Išmaišome.
Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame apie 20-25min 180C.