Reikės:
bulvių masei:
1 kg virtų bulvių;
1 kiaušinis;
pora saujelių miltų;
gausus žiupsnelis smulkintų krapų;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
500 g pievagrybių;
1 svogūnas;
1 a.š. majonezo;
pagal skonį druskos.
Bulves sumalame mėsmale. Mušame kiaušinį, dedame miltus, druskos pagal skonį, beriame krapus ir išminkome.
Įdarui: pievagrybius nulupame, supjaustome riekelėmis ir kartu su smulkintu svogūnu apkepiname. Tada sumalame viską mėsmale. Jei skysčio daug, jį nupilame, dedame majonezo, druskos ir išmaišome.
Imame bulvių masės, dedame grybų įdaro, formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis
Grikiniai kotletukai
Reikės:
100 g grikių kruopų;
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
pagal skonį druskos;
1 a.š. majonezo;
pagal skonį mėgiamų prieskonių;
sauja džiuvesėlių.
Įdarui: sūrio.
Grikių kruopas užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir paliekame porai valandų. Viskas, grikiai paruošti - gausis minkšti, birūs, tarsi išvirti. Grikius sumalame į košelę blenderiu. Grikius sumaišome su malta mėsa, dedame majonezą, druską, prieskonius, mušame kiaušinį, išmaišome ir beriame džiuvesėlius. Išminkome.
Formuojame kotletukus, dedame į vidų įdaro - kubeliais pjaustyto sūrio. Kotletukus apkepame keptuvėje, po to perdedame į garų puodą ir gariname apie 25min.
Gaunasi labai skanučiai, minkštučiai kotletukai.
100 g grikių kruopų;
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
pagal skonį druskos;
1 a.š. majonezo;
pagal skonį mėgiamų prieskonių;
sauja džiuvesėlių.
Įdarui: sūrio.
Grikių kruopas užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir paliekame porai valandų. Viskas, grikiai paruošti - gausis minkšti, birūs, tarsi išvirti. Grikius sumalame į košelę blenderiu. Grikius sumaišome su malta mėsa, dedame majonezą, druską, prieskonius, mušame kiaušinį, išmaišome ir beriame džiuvesėlius. Išminkome.
Formuojame kotletukus, dedame į vidų įdaro - kubeliais pjaustyto sūrio. Kotletukus apkepame keptuvėje, po to perdedame į garų puodą ir gariname apie 25min.
Gaunasi labai skanučiai, minkštučiai kotletukai.
Vištienos kotletukai su daržovėmis
Reikės:
450 g šaldytų daržovių mišinio (dėjau šaldytas morkas, žirnelius, kukurūzus ir šparagines pupeles);
1 vištienos filė;
3 vnt batono riekių;
pora saujų džiuvesėlių;
1 kiaušinis;
1 v.š. majonezo;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.
Batono riekeles užpilti pienu. Filė, šaldytas daržoves (jas atšildžius) sumalti mėsmale. Nusunktą išmirkytą batoną sumalti mėsmale tai pat. Į masę mušti kiaušinį, dėti prieskonius, druską, majonezą, džiuvesėlius ir išminkyti. Formuoti kotletukus ir trumpai apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tada perdėti į garų puodą ir garinti apie pusvalandį.
Skanaus.
450 g šaldytų daržovių mišinio (dėjau šaldytas morkas, žirnelius, kukurūzus ir šparagines pupeles);
1 vištienos filė;
3 vnt batono riekių;
pora saujų džiuvesėlių;
1 kiaušinis;
1 v.š. majonezo;
žiupsnelis druskos;
mėgiamų prieskonių.
Batono riekeles užpilti pienu. Filė, šaldytas daržoves (jas atšildžius) sumalti mėsmale. Nusunktą išmirkytą batoną sumalti mėsmale tai pat. Į masę mušti kiaušinį, dėti prieskonius, druską, majonezą, džiuvesėlius ir išminkyti. Formuoti kotletukus ir trumpai apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tada perdėti į garų puodą ir garinti apie pusvalandį.
Skanaus.
Sriuba su pasukomis
Reikės:
įvairių vaisių (aš dėjau pora kriaušių ir pora bananų);
pasukų su skoniu (aš dėjau pasukas su avietėmis ir sėmenimis).
Vaisius supjaustome kubeliais, užpilame pasukomis, išmaišome. Patiekiant galima papuošti grietinėle. Skanaus.
įvairių vaisių (aš dėjau pora kriaušių ir pora bananų);
pasukų su skoniu (aš dėjau pasukas su avietėmis ir sėmenimis).
Vaisius supjaustome kubeliais, užpilame pasukomis, išmaišome. Patiekiant galima papuošti grietinėle. Skanaus.
Kokosinis pyragas
Reikės:
300 g miltų;
200 g margarino;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 g kokoso drožlių;
1 pakelis kepimo miltelių;
100 g grietinės;
2 kriaušės;
2-3 obuoliai.
Margariną ištriname su cukrumi ir kiaušiniais, supilame grietinę, suberiame kokoso drožles, cukrų, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Obuolius ir kriaušes supjaustome gabaliukais ir įmaišome į tešlą.
Tešlą sukrečiame į margarinu išteptą kepimo formą. Kepame 40 minučių 200ºC temperatūros orkaitėje.
Receptas: http://www.linksmiau.net/3590/kokosinis-pyragas-su-obuoliais-ir-kriausemis.html
300 g miltų;
200 g margarino;
200 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 g kokoso drožlių;
1 pakelis kepimo miltelių;
100 g grietinės;
2 kriaušės;
2-3 obuoliai.
Margariną ištriname su cukrumi ir kiaušiniais, supilame grietinę, suberiame kokoso drožles, cukrų, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Obuolius ir kriaušes supjaustome gabaliukais ir įmaišome į tešlą.
Tešlą sukrečiame į margarinu išteptą kepimo formą. Kepame 40 minučių 200ºC temperatūros orkaitėje.
Receptas: http://www.linksmiau.net/3590/kokosinis-pyragas-su-obuoliais-ir-kriausemis.html
2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis
Vištienos kotletukai
Reikės:
1 vnt vištos filė;
220g cukinijos;
50g šakninio saliero;
1 v.š. majonezo;
1 svogūnas;
2-3 saujos džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 kiaušinis.
Padažui:
300 ml pieno;
150 ml vandens;
žiupsnelis prieskoniu ir druskos;
3-4 v.š. miltų.
Vištienos filė ir svogūną sumalame. Salierą, cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Mušame kiaušinį, dedame majonezą, beriame prieskonių, druskos ir išminkome. Pilame džiuvesėlius ir išminkome. Formuojame kotletukus ir juos lengvai apkepiname keptuvėje. Tada perdedame į garų puodą ir gariname apie pusvalandį.
Gaminame padažą:
Į keptuvę pilame pieną, vandenį, druską ir prieskonius. Puodelyje su 100 ml vandens gerai išmaišome miltus, kad neliktų gumuliukų. Kai pienas keptuvėje užvirs, nuolat maišant supilti miltų mišinį (tik pilti ne iškart visą, o palengva, vis žiūrint kokio tirštumo jau yra padažas, ir jei tirštumo pakanka, daugiau miltų mišinio nepilame). Užvirus padažui, sudėti ištriškintus kotletus ir dar pora minučių pakaitinti. Skanaus.
Labai labai skanu.
1 vnt vištos filė;
220g cukinijos;
50g šakninio saliero;
1 v.š. majonezo;
1 svogūnas;
2-3 saujos džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 kiaušinis.
Padažui:
300 ml pieno;
150 ml vandens;
žiupsnelis prieskoniu ir druskos;
3-4 v.š. miltų.
Vištienos filė ir svogūną sumalame. Salierą, cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Mušame kiaušinį, dedame majonezą, beriame prieskonių, druskos ir išminkome. Pilame džiuvesėlius ir išminkome. Formuojame kotletukus ir juos lengvai apkepiname keptuvėje. Tada perdedame į garų puodą ir gariname apie pusvalandį.
Gaminame padažą:
Į keptuvę pilame pieną, vandenį, druską ir prieskonius. Puodelyje su 100 ml vandens gerai išmaišome miltus, kad neliktų gumuliukų. Kai pienas keptuvėje užvirs, nuolat maišant supilti miltų mišinį (tik pilti ne iškart visą, o palengva, vis žiūrint kokio tirštumo jau yra padažas, ir jei tirštumo pakanka, daugiau miltų mišinio nepilame). Užvirus padažui, sudėti ištriškintus kotletus ir dar pora minučių pakaitinti. Skanaus.
Labai labai skanu.
Bananų duona
Reikės:
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
3 vidutino dydžio bananai;
200 ml kefyro;
50 g sviesto;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
80 g graikinių riešutų.
Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi. Dedame bananus (juos sulaužome pirštais į gabaliukus, truputį juos pirštais pamaigome). Dedame bananus į kiaušinių plakinį. Tai pat pas kiaušinius pilame ištirpintą sviestą ir kefyrą. Išmaišome. Kitame dubenyje išmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Graikinius riešutus pirštais patrupiname, kad šiek tiek susismulkintų. Miltų mišinį su riešutais pilame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Tešla gaunasi tiršta. tešlą pilame į kepimo formą pateptą trupučiu aliejaus ir kepame 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
Receptas iš Beatos knygos "metai Beatos virtuvėje" psl. 180.
Duonytė tikrai labai skani, kvapni, drėgna. Patiko visai šeimynai :-)
2 kiaušiniai;
100 g cukraus;
3 vidutino dydžio bananai;
200 ml kefyro;
50 g sviesto;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
1 a.š. cinamono;
80 g graikinių riešutų.
Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi. Dedame bananus (juos sulaužome pirštais į gabaliukus, truputį juos pirštais pamaigome). Dedame bananus į kiaušinių plakinį. Tai pat pas kiaušinius pilame ištirpintą sviestą ir kefyrą. Išmaišome. Kitame dubenyje išmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską. Graikinius riešutus pirštais patrupiname, kad šiek tiek susismulkintų. Miltų mišinį su riešutais pilame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Tešla gaunasi tiršta. tešlą pilame į kepimo formą pateptą trupučiu aliejaus ir kepame 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40min.
Receptas iš Beatos knygos "metai Beatos virtuvėje" psl. 180.
Duonytė tikrai labai skani, kvapni, drėgna. Patiko visai šeimynai :-)
2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis
Krabų lazdelių kotletai
Reikės:
300 g krabų lazdelių;
100 g virtų bulvių;
1 kiaušinis;
50 g ryžių.
Ryžius išverdame. Nusunkiame. Krabų lazdeles, virtas bulves sumalame mėsmale. Dedame ryžius, mušame kiaušinį ir išminkome. Dedame žiupsnelį druskos, smulkintų krapų. Išmaišome. Formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
300 g krabų lazdelių;
100 g virtų bulvių;
1 kiaušinis;
50 g ryžių.
Ryžius išverdame. Nusunkiame. Krabų lazdeles, virtas bulves sumalame mėsmale. Dedame ryžius, mušame kiaušinį ir išminkome. Dedame žiupsnelį druskos, smulkintų krapų. Išmaišome. Formuojame kotletukus ir kepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Skanaus.
Žuvies kotletai
Labai labai skanūs, mikštučiai, tirpstantys burnoje...
Reikės:
500 g žuvies filė (naudojau lydekos filė);
200 g varškės;
1 kiaušinis;
4 vnt. batono riekelių;
1 svogūnas;
gabaliukas šaknino saliero (mažo vaiko kumščio dydžio);
pora saujų miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Batono riekeles užpilame pienu ir palaikome, kol suminkštės.
Žuvies filė, svogūną, išmirkytą batoną sumalame mėsmale.
Mušame kaušinį, dedame sutarkuotą salierą, varškę, druskos, prieskonių ir išmaišome. Beriame pora saujų miltų ir išminkome. Masė gaunasi lipni. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir perdedame į garų puodą, kuriame gariname apie pusvalandį.
Labai labai skanu, net nepasakysi iš ko pagaminta.
Reikės:
500 g žuvies filė (naudojau lydekos filė);
200 g varškės;
1 kiaušinis;
4 vnt. batono riekelių;
1 svogūnas;
gabaliukas šaknino saliero (mažo vaiko kumščio dydžio);
pora saujų miltų;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Batono riekeles užpilame pienu ir palaikome, kol suminkštės.
Žuvies filė, svogūną, išmirkytą batoną sumalame mėsmale.
Mušame kaušinį, dedame sutarkuotą salierą, varškę, druskos, prieskonių ir išmaišome. Beriame pora saujų miltų ir išminkome. Masė gaunasi lipni. Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus, apkepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir perdedame į garų puodą, kuriame gariname apie pusvalandį.
Labai labai skanu, net nepasakysi iš ko pagaminta.
Bandelės su varške
Iš Beatos trečiosios knygos.
Reikės:
300 ml pieno;
25 g šviežių mielių;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
500-550g miltų;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g varškės (dėjau rikotos varškę);
pora saujų razinų;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos.
Gaminame tešlą:
Tešlą gaminau duonkepėje. Pašildytą pieną supyliau į duonkepę. Mieles ištriname su žiupsneliu cukraus ir šaukštu pieno. Supilame viską į pieną. Sudedame cukrų, druską, kiaušinį, miltus. tešlą išminkė duonkepė ir pakildino.
Pakilusią tešlą dalinau į gabaliukus po šimtą gramų (gavosi vieuolika bandelių).
Ruošiame įdarą: varškę išmaišome su cukrumi, kiaušiniu, žiupsneliu druskos ir išmirkytomis ir nusunktomis razinomis.
Imame kiekvieną tešlos gabaliuką, suplojame blynelį, dedame šaukštą įdaro ir suformuojame gražias apvalias bandeles, kurias dedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min 180C.
Bandelės labai skanios, kvapnios, minkštos. Labai patiko.
Reikės:
300 ml pieno;
25 g šviežių mielių;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
500-550g miltų;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g varškės (dėjau rikotos varškę);
pora saujų razinų;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos.
Gaminame tešlą:
Tešlą gaminau duonkepėje. Pašildytą pieną supyliau į duonkepę. Mieles ištriname su žiupsneliu cukraus ir šaukštu pieno. Supilame viską į pieną. Sudedame cukrų, druską, kiaušinį, miltus. tešlą išminkė duonkepė ir pakildino.
Pakilusią tešlą dalinau į gabaliukus po šimtą gramų (gavosi vieuolika bandelių).
Ruošiame įdarą: varškę išmaišome su cukrumi, kiaušiniu, žiupsneliu druskos ir išmirkytomis ir nusunktomis razinomis.
Imame kiekvieną tešlos gabaliuką, suplojame blynelį, dedame šaukštą įdaro ir suformuojame gražias apvalias bandeles, kurias dedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min 180C.
Bandelės labai skanios, kvapnios, minkštos. Labai patiko.
Sveikuolių sausainiai
Reikės:
140 g avižinių dribsnių;
140 g miltų;
250 g įvairių riešutų, saulėgrąžų, sėmenų ir razinų (aš dėjau 100g saulėgrąžų, 50 g razinų.70 g sėmenų, 30 g anakardžių riešutų);
100 g medaus;
120 g sviesto;
40 g cukraus;
žiupsnelis druskos.
Sviestą, cukrų ir medų pilame į puodą ir ant lėtos ugnies šildome, kol viskas ištirps ir taps skysta masė.
Į didelį indą pilame avižinius dribsnius, skrudintas saulėgrąžas, riešutus, sėmenis, razinas ir miltus. Išmaišyti. Supilti skystą medaus masę. Drėgnomis rankomis formuoti apvalius rutuliukus, juos šiek tiek suploti ir dėti į kepimo skardą. Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
Receptas pagal trečiąją Beatos knygą, sausainiai pavadinimu "Kurapkėlės svajonė" (125psl).
Sausainukai tikrai skanūs, puikiai juos įvertino ir mažoji ragautoja.
140 g avižinių dribsnių;
140 g miltų;
250 g įvairių riešutų, saulėgrąžų, sėmenų ir razinų (aš dėjau 100g saulėgrąžų, 50 g razinų.70 g sėmenų, 30 g anakardžių riešutų);
100 g medaus;
120 g sviesto;
40 g cukraus;
žiupsnelis druskos.
Sviestą, cukrų ir medų pilame į puodą ir ant lėtos ugnies šildome, kol viskas ištirps ir taps skysta masė.
Į didelį indą pilame avižinius dribsnius, skrudintas saulėgrąžas, riešutus, sėmenis, razinas ir miltus. Išmaišyti. Supilti skystą medaus masę. Drėgnomis rankomis formuoti apvalius rutuliukus, juos šiek tiek suploti ir dėti į kepimo skardą. Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
Receptas pagal trečiąją Beatos knygą, sausainiai pavadinimu "Kurapkėlės svajonė" (125psl).
Sausainukai tikrai skanūs, puikiai juos įvertino ir mažoji ragautoja.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)