Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Sveikuolių sausainiai

Reikės:
140 g avižinių dribsnių;
140 g miltų;
250 g įvairių riešutų, saulėgrąžų, sėmenų ir razinų (aš dėjau 100g saulėgrąžų, 50 g razinų.70  g sėmenų, 30 g anakardžių riešutų);
100 g medaus;
120 g sviesto;
40 g cukraus;
žiupsnelis druskos.


Sviestą, cukrų ir medų pilame į puodą ir ant lėtos ugnies šildome, kol viskas ištirps ir taps skysta masė.

Į didelį indą pilame avižinius dribsnius, skrudintas saulėgrąžas, riešutus, sėmenis, razinas ir miltus. Išmaišyti. Supilti skystą medaus masę. Drėgnomis rankomis formuoti apvalius rutuliukus, juos šiek tiek suploti ir dėti į kepimo skardą. Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.

Receptas pagal trečiąją Beatos knygą, sausainiai pavadinimu "Kurapkėlės svajonė" (125psl).

Sausainukai tikrai skanūs, puikiai juos įvertino ir mažoji ragautoja.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą