Reikės:
100 g grikių kruopų;
400 g maltos kiaulienos;
1 kiaušinis;
pagal skonį druskos;
1 a.š. majonezo;
pagal skonį mėgiamų prieskonių;
sauja džiuvesėlių.
Įdarui: sūrio.
Grikių kruopas užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame ir paliekame porai valandų. Viskas, grikiai paruošti - gausis minkšti, birūs, tarsi išvirti. Grikius sumalame į košelę blenderiu. Grikius sumaišome su malta mėsa, dedame majonezą, druską, prieskonius, mušame kiaušinį, išmaišome ir beriame džiuvesėlius. Išminkome.
Formuojame kotletukus, dedame į vidų įdaro - kubeliais pjaustyto sūrio. Kotletukus apkepame keptuvėje, po to perdedame į garų puodą ir gariname apie 25min.
Gaunasi labai skanučiai, minkštučiai kotletukai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą