Labai lengvai pagaminami. Reikės tik trijų ingridientų (plius dar vieno, jei norėsis įdaro).
Reikės:
90g nutelos;
1kiaušinis;
90-100g miltų.
Nutelą išmaišome su kiaušiniu. Beriame miltus. Pradžiai įpyliau 50g, gerai išmaišiau, tuomet supyliau likusius. Tešla gavosi tokia minkoma, minkšta. Iš tešlos suformavau rutuliukus, juos suplojau į blynelius. Viduryje padariau duobutes ir dėjau įdarą. Įdarui pasirinkau paukščių pieno šokoladinius saldainius. Jų man prireikė 2vnt. Saldainius supjausčiau į 4dalis kiekvieną ir sudėliojau ant sausainių (po riekelę). Kepiau įkaitintoje orkaitėje 10min 180C.
Sausainiai labai skanūs, trapūs.
Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2020 m. birželio 4 d., ketvirtadienis
Maskarponės desertas su braškėmis
Nuostabus desertas. Ne per saldus, gaivus, na toks....m....
Reikės:
250g maskarponės;
400ml sulčių (aš dėjau bananų sultis iš pokelio, tačiau puikiai tiktų ananasų ar apelsinų sultys, šviežiai spaustos iš vis būtų nuostabu);
14g želatinos;
braškių;
oreo sausainiai (4vnt) - galima ir be jų.
Gaminimas labai paprastas. Imame 50-100ml sulčių, pašildome, beriame želatiną ir ištirpiname. Tuomet supilame į likusias sultis. Dedame į sultis maskarponę ir gerai išmaišome. Ilgai šio mišinio nelaikykite, nes jis stingsta tiesiog "akyse". Į kiekvieną stiklinaitę dedame po oreo sausainį, pilame maskarponės masę, ant viršaus uždedame braškių. Dedame į šaldytuvą sustingti. Mes valgėme po trijų valandų, buvo puikiai sustingęs desertas. Cukraus papildomai niekur nedėjau, nes bananų sultys ir taip saldžios. Norintys ir mėgstantys saldžiau, galite dėti cukraus papildomai (jį reiktų ištirpinti šiltose sultyse).
Skanaus.
Gavosi keturios porcijos deserto.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)