Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

Vištienos kotletukai

Reikės:
1 vnt vištos filė;
220g cukinijos;
50g šakninio saliero;
1 v.š. majonezo;
1 svogūnas;
2-3 saujos džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių;
1 kiaušinis.

Padažui:
300 ml pieno;
150 ml vandens;
žiupsnelis prieskoniu ir druskos;
3-4 v.š. miltų.

Vištienos filė ir svogūną sumalame. Salierą, cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Mušame kiaušinį, dedame majonezą, beriame prieskonių, druskos ir išminkome. Pilame džiuvesėlius ir išminkome. Formuojame kotletukus ir juos lengvai apkepiname keptuvėje. Tada perdedame į garų puodą ir gariname apie pusvalandį.


Gaminame padažą:
Į keptuvę pilame pieną, vandenį, druską ir prieskonius. Puodelyje su 100 ml vandens gerai išmaišome miltus, kad neliktų gumuliukų. Kai pienas keptuvėje užvirs, nuolat maišant supilti miltų mišinį (tik pilti ne iškart visą, o palengva, vis žiūrint kokio tirštumo jau yra padažas, ir jei tirštumo pakanka, daugiau miltų mišinio nepilame). Užvirus padažui, sudėti ištriškintus kotletus ir dar pora minučių pakaitinti. Skanaus.

Labai labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą