Reikės:
140 g avižinių dribsnių;
140 g miltų;
250 g įvairių riešutų, saulėgrąžų, sėmenų ir razinų (aš dėjau 100g saulėgrąžų, 50 g razinų.70 g sėmenų, 30 g anakardžių riešutų);
100 g medaus;
120 g sviesto;
40 g cukraus;
žiupsnelis druskos.
Sviestą, cukrų ir medų pilame į puodą ir ant lėtos ugnies šildome, kol viskas ištirps ir taps skysta masė.
Į didelį indą pilame avižinius dribsnius, skrudintas saulėgrąžas, riešutus, sėmenis, razinas ir miltus. Išmaišyti. Supilti skystą medaus masę. Drėgnomis rankomis formuoti apvalius rutuliukus, juos šiek tiek suploti ir dėti į kepimo skardą. Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min.
Receptas pagal trečiąją Beatos knygą, sausainiai pavadinimu "Kurapkėlės svajonė" (125psl).
Sausainukai tikrai skanūs, puikiai juos įvertino ir mažoji ragautoja.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą