Reikės:
2 bulvių;
1 morkos;
1 svogūno;
100 g maltos kiaulienos;
1 nediduko kiaušinio;
1 saujelė sėlenų;
1 saujelė miltų;
mėgiamų prieskonių;
druskos.
Į maltą mėsą mušame kiaušinį, beriame sėlenas, prieskonius, druską ir išmaišome. Beriame miltų. Masė turi būti ne skysta, o drėgnomis rankomis formuojama į kukuliukus.
Puode užverdame vandenį. Sudedame iš mėsos suformuotus kukuliukus. Sutarkuojame burokine tarka nuskustas bulves, jas perplauname vandeniu ir sudedame į sriubą pas mėsą. Morką tai pat sutarkuojame burokine tarka, svogūną supjaustome kubeliais ir viską pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus ir įbėrus žiupsnelį prieskonių. Pakepinus perdedame į puodą pas mėsą ir bulves. Verdame kol viskas išvirs - apie 10-15min. Jei reikia - dar pasūdome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą