2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Bandelės su varške

Iš Beatos trečiosios knygos.

Reikės:
300 ml pieno;
25 g šviežių mielių;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
500-550g miltų;
žiupsnelis druskos.


Įdarui:
300 g varškės (dėjau rikotos varškę);
pora saujų razinų;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos.

Gaminame tešlą:
Tešlą gaminau duonkepėje. Pašildytą pieną supyliau į duonkepę. Mieles ištriname su žiupsneliu cukraus ir šaukštu pieno. Supilame viską į pieną. Sudedame cukrų, druską, kiaušinį, miltus. tešlą išminkė duonkepė ir pakildino.
Pakilusią tešlą dalinau į gabaliukus po šimtą gramų (gavosi vieuolika bandelių).

Ruošiame įdarą: varškę išmaišome su cukrumi, kiaušiniu, žiupsneliu druskos ir išmirkytomis ir nusunktomis razinomis.

Imame kiekvieną tešlos gabaliuką, suplojame blynelį, dedame šaukštą įdaro ir suformuojame gražias apvalias bandeles, kurias dedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min 180C.

Bandelės labai skanios, kvapnios, minkštos. Labai patiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą