Iš Beatos trečiosios knygos.
Reikės:
300 ml pieno;
25 g šviežių mielių;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
500-550g miltų;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 g varškės (dėjau rikotos varškę);
pora saujų razinų;
2 v.š. cukraus;
1 kiaušinio;
žiupsnelis druskos.
Gaminame tešlą:
Tešlą gaminau duonkepėje. Pašildytą pieną supyliau į duonkepę. Mieles ištriname su žiupsneliu cukraus ir šaukštu pieno. Supilame viską į pieną. Sudedame cukrų, druską, kiaušinį, miltus. tešlą išminkė duonkepė ir pakildino.
Pakilusią tešlą dalinau į gabaliukus po šimtą gramų (gavosi vieuolika bandelių).
Ruošiame įdarą: varškę išmaišome su cukrumi, kiaušiniu, žiupsneliu druskos ir išmirkytomis ir nusunktomis razinomis.
Imame kiekvieną tešlos gabaliuką, suplojame blynelį, dedame šaukštą įdaro ir suformuojame gražias apvalias bandeles, kurias dedame į kepimo skardą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 min 180C.
Bandelės labai skanios, kvapnios, minkštos. Labai patiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą