Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2012 m. spalio 17 d., trečiadienis

Avižinių dribsnių ir varškės pyragas

 
Reikės: 
Pagrindui:
200g avižinių dribsnių;
2 v.š lydyto sviesto
4 v.š cukraus
cinamono
vandens (apie 50 - 60ml).
Įdarui:
350 g kreminės varškės;
60 g cukraus;
2 v.š miltų;
2 kiaušiniai;
60 g grietinės.

Trupinių viršui:
2 v.š. sviesto
40 g cukraus
1 v.š miltų
2 v.š avižinių dribsnių
2 v.š. migdolų plokštelių.

Sumaišyti avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir lydytą sviestą, pilti po truputį vandens kol gausime "šlapio smėlio" konsistencijos masę, kurią  išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir gerai suspaudžiame, iš tos pačios masės padarome ir pyrago šonus. Kepame pagrindą 15 min 180-190 laipsnių orkaitėje. Tuo tarpu ruošiame įdarą. Varškę išplakame su cukrumi, miltais. Po vieną sudedame kiaušinius ir gerai išplakame. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Masę pilame ant pyrago pagrindo.
Trupiniams skirtą sviestą, cukrų, miltus ir avižinius dribsnius triname tarp pirštų kol visi ingridientai susimaišo ir gauname trupinius. Suberiame migdolų plokšteles ir dar kartą gerai permaišome.
Trupinius dedame ant varškės masės ir viską kepame 45min 190 laipsnių orkaitėje. Ar pyragas iškepęs tikriname pagaliuku. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti išjungtoje orkaitėje.

Labai skanu.

Receptas iš: http://vaivoskepiniai.blogspot.com/2012/10/aviziniu-dribsniu-varskes-pyragas.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą