Reikės:
Pagrindui:
200g avižinių dribsnių;
2 v.š lydyto sviesto
4 v.š cukraus
cinamono
vandens (apie 50 - 60ml).
Įdarui:
350 g kreminės varškės;
60 g cukraus;
2 v.š miltų;
2 kiaušiniai;
60 g grietinės.
Trupinių viršui:
2 v.š. sviesto
40 g cukraus
1 v.š miltų
2 v.š avižinių dribsnių
2 v.š. migdolų plokštelių.
Sumaišyti avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir lydytą sviestą, pilti
po truputį vandens kol gausime "šlapio smėlio" konsistencijos masę,
kurią išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir gerai
suspaudžiame, iš tos pačios masės padarome ir pyrago šonus. Kepame
pagrindą 15 min 180-190 laipsnių orkaitėje. Tuo tarpu ruošiame įdarą.
Varškę išplakame su cukrumi, miltais. Po vieną sudedame kiaušinius ir
gerai išplakame. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Masę
pilame ant pyrago pagrindo.
Trupiniams skirtą sviestą, cukrų, miltus ir avižinius dribsnius triname
tarp pirštų kol visi ingridientai susimaišo ir gauname trupinius.
Suberiame migdolų plokšteles ir dar kartą gerai permaišome.
Trupinius dedame ant varškės masės ir viską kepame 45min 190 laipsnių
orkaitėje. Ar pyragas iškepęs tikriname pagaliuku. Iškeptą pyragą
paliekame atvėsti išjungtoje orkaitėje.
Labai skanu.
Receptas iš: http://vaivoskepiniai.blogspot.com/2012/10/aviziniu-dribsniu-varskes-pyragas.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą