Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Salotos tešloje

Reikės:
trys lapeliai (nedideli) sluoksniuotos bemielės tešlos;

mišrainei: 1 virta morka, 3 virtos bulvės, 2 obuoliai, 3-5 v.š. konservuotų žirnelių, 2-3 v.š. majonezo, 1 svogūnas.

Tešla išklojame kepimo formą, kad dengtų dugną ir būtų krašteliai. Dedame į orkaitę ir kepame kol tešla iškeps. Man kepė apie 15 min. 180C. Iškepusią tešlą dar suspaudžiau šaukštu, kad nebūtų ji išsipūtusi.

Mišrainei morką, bulves, obuolius, svogūną supjausčiau kubeliais. Dėjau konservuotų žirnelių, majonezo, druskos pagal skonį ir gerai išmaišiau. Mišrainę sudėjau ant atvėsusios tešlos.
Skanaus.
Šiaip pagalvojau, kad ko gero standesnę, kietesnę ir gražesnę formą būtų galima išgauti iš trapios tešlos, negu iš sluoksniuotos. Tačiau pati idėja labai patiko.

Receptas iš knygos Vegetariški patiekalai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą