Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Blynų suktinukai

Reikės:
150 ml jogurto arba kefyro;
1 kiaušinis;
2 v.š. aliejaus;
0,5 a.š. sodos;
200 ml miltų;
120 ml verdančio vandens;
2-3 v.š. cukraus;
žiupsnelis druskos.

Į jogurtą arba kefyrą mušame kiaušinį, beriame cukrų, sodą, druską ir išmaišome. Supilame miltus. Gaunasi maždaug grietinės tirštumo tešla. Tada supilame verdantį vandenį nuolat maišant. Gaunasi skysta lietinių tešla.
Keptuvę patepame trupučiu aliejaus, gerai įkaitiname (kuo keptuvė geriau įkaitusi, tuo blynai su daugiau skylučių gaunasi) ir per visą keptuvę kepame lietinius blynelius. Po to juos iškepus, vieną pusę patepame saldžia verškės mase (aš ją pirkau) ir susukame vamzdelį. Skanaus.

Blynai išties labai minkšti, tirpstantys burnoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą