Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?
2009 m. birželio 7 d., sekmadienis
Rabarbarų uogienė
Nusipirkau rabarbarų. Tikėjausi iš jų išvirti paprasto kompoto, bet vis tik kažkaip sumasčiau išvirti uogienės. Kadangi uogienių neesu gyvenime virusi, tai šį kartą į pagalbą pasikviečiau duonkepę, kurioje yra funkcija - uogienių virimias.
Taigi, šiai uogienei reikės:
Rabarbarų (turėjau apie kilogramą);
Cukraus (aš dėjau pagal skonį, ragavau, kad nebūtų vien cukraus skonis, o jaustųsi ir šiokia tokia rūgštelė, taigi, dėdama cukrų ragavau, kad "atitaikyčiau" skonį).
Gaminimo eiga
Pirmiausia nulupau rabarbarus, supjausčiau juos mažais gabaliukais, užbėriau šiek tiek cukraus. Tada subėriau su cukrumi juos į smulkintuvą (vadinamą "blenderį" ) ir smulkinau kol gavosi košelė. Paragaudavau ar dar trūksta cukraus ir vis jo įdėdavau, kol nutaikiau tinkamą saldumą.
Tada visą tą košelę sudėjau į duonkepę, įdėjau šaukštelį vanilinio cukraus ir nustačiau programą "marmalade". Po 1.20 val. jau turėjau namuose virtos rabarbarų uogienės. Gavosi labai skani, su švelnia rūgštele. Prie blynų buvo kaip tik :-)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
o ką daryt jei nėra duonkepės?
AtsakytiPanaikintiVioleta, manyčiau galima virti tiesiog puode kaip paprastą uogienę.
AtsakytiPanaikinti