Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2009 m. birželio 7 d., sekmadienis

Rabarbarų uogienė


Nusipirkau rabarbarų. Tikėjausi iš jų išvirti paprasto kompoto, bet vis tik kažkaip sumasčiau išvirti uogienės. Kadangi uogienių neesu gyvenime virusi, tai šį kartą į pagalbą pasikviečiau duonkepę, kurioje yra funkcija - uogienių virimias.


Taigi, šiai uogienei reikės:
Rabarbarų (turėjau apie kilogramą);
Cukraus (aš dėjau pagal skonį, ragavau, kad nebūtų vien cukraus skonis, o jaustųsi ir šiokia tokia rūgštelė, taigi, dėdama cukrų ragavau, kad "atitaikyčiau" skonį).

Gaminimo eiga

Pirmiausia nulupau rabarbarus, supjausčiau juos mažais gabaliukais, užbėriau šiek tiek cukraus. Tada subėriau su cukrumi juos į smulkintuvą (vadinamą "blenderį" ) ir smulkinau kol gavosi košelė. Paragaudavau ar dar trūksta cukraus ir vis jo įdėdavau, kol nutaikiau tinkamą saldumą.
Tada visą tą košelę sudėjau į duonkepę, įdėjau šaukštelį vanilinio cukraus ir nustačiau programą "marmalade". Po 1.20 val. jau turėjau namuose virtos rabarbarų uogienės. Gavosi labai skani, su švelnia rūgštele. Prie blynų buvo kaip tik :-)

2 komentarai: