Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2016 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Lietinių apkepas

Reikės:
lietinių (iškeptų pagal jūsų mėgstamą receptą).

Įdarui:
varškės (naudojau pertrintą);
kiaušinio;
pagal skonį cukraus;
sauja spanguolių (džiovintų);
pora šaukštų manų kruopų.

Varškę išmaišome su cukrumi, kiaušiniu, manų kruopomis ir išmirkytomis spanguolėmis.
Kiekvieną lietinį aptepame varškės mase, susukame į ritinėlį ir dėliojame į kepimo formą sukdami ritinėlį. Sukame kaip sraigę. Tiesiog susukame į ritinėlį vieną lietinį, po to dedame šalia jo kitą lietinį ir tęsiame sukimą, darome spiralę. Išdėliojus visus lietinius gauname gražų per viską skardą (apvalią skardą naudojau) pyragą. Jį apliejau lkusią varškės mase (nedaug jos buvo, keletas šaukštų). Kepame orkaitėje apie 20-25min 180C.
Kai iškepame, viršų pabarsčiau ruduoju cukrumi ir dar palaikiau pora minučių karštoje orkaitėje, kol sūris išsilydė.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą