Biskvitui:
2 kiaušiniai;
150 g. rudojo cukraus;
180 ml. pieno;
250 g. razinų;
1 a.š. kepimo miltelių;
200 g. miltų;
vanilinio cukraus.
Pertepimui:
180 g. sviesto;
50 g . cukraus pudros;
100 g. rudojo cukraus;
800 g . grietinėlės;
žiupsnelis citrinų rūgšties.
Razinas išmirkome vandenyje ir sumalame blenderiu iki tyrės.
Išplakame kiaušinio baltymus iki putų .Dedame rudąjį cukrų ir plakame šiek tiek, dedame trynius - plakame kelias sekundes.
Supilame pieną (kambario temperatūros) ir kepimo miltelius.Išmaišome .
Visą šitą masę supilame į razinų tyrę, ir 30 sekundžių paplakame .
Atsargiai supilame vanilinį cukrų ir miltus , ir lopetėle palengva išmaišome .
Kepame 24 cm. skersmens formoje (per tris kartus) tris biskvitus. (Originaliame recepte rašome kepti keturis biskvitus, bet man trys tokie kaip tik išėjo).
Temperatūra 200 C . kepimo laikas 20-25 min .
Kremui :
Sviestą su cukraus pudra išplakame iki purumo (trumpam dedame į šaldytuvą , kad nors kiek atvėstu , bet nesustingtų). Išplakame grietinėlę su ruduoju cukrumi. Abi mases lėtai sumaišome. Galite įpilti Amareto likerio .
Biskvitus suliejau (vanduo, cukrus, citrinų rūgštis), pertepiau kremu .
Dabar apie skonį: nepatiko. Iš skonio tai pats papraščiausias grietinėlės pertepimas. Tikėjausi kažkokio stebuklo iš rudojo cukraus. Tortas riebus, be jokio "cinkelio", tiesiog saldi grietinėlė ir biskvitai. Laimei, kad gamindama kremą sumąsčiau įberti citrinų rūgšties.
Ragautojų nuomonės (kurių buvo dešimt): visi sutartinai sakė, kad tortas skalsus - su nedideliu tortu galima pamaitinti daugybę žmonių, nes jis labai sotus. Net vyrai suvalgė po nedidelį gabaliuką, o ką jau kalbėti apie moteris, kurios įveikė tik po pusę gabaliuko.
Dar ragautojų nuomonė buvo, jog tortas paprastas labai. Be nieko įdomaus, be nieko užkabinančio.
Tai pat trys ragautojai pasakė, kad biskvitas tai labai skanus.
Bais atsiparašau dėl tokios foto. Prie svečių gražiai fotkint nei šis nei tas, tai nugriebiau torto likutį kai nieks nematė :-D
Receptas rastas supermamose.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą