Ar Jums patinka šis receptukų tinklaraštis?

2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Grietinėlės sausainiai



Reikės:
280-290 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
1 a.š. cinamono;
0,5 a.š. imbiero;
60 ml 35 proc. grietinėlės;
55 g sviesto;
100 g cukraus;
60 ml skysto medaus.

Sumaišome miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius. Išmaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Sviestą su cukrumi išplakame iki purios masės ir į jį sudedame medų bei grietinėlę.
Beriame miltų masę ir gerai išminkome.
Tešlą dedame į šaldytuvą ne mažiau 2 valandoms.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą daliname į keturias dalis, iš jų padarome dešreles, jas supjaustome vienodo dydžio riekelėmis. Imama kiekvieną riekelę, ja tarp delnų patriname ir formuojame lazdeles.
Lazdeles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame tarpelius, nes sausainukai pasipūs kepdami.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą