Reikės:
470 g miltų;
150 g sviesto;
200 g grietinės;
1 kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
2 vnt vištienos ketvirčiai;
100 g šaldytų žirnelių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Aptepimui:
kiaušinio trynys.
Miltus sumaišome su gabaliukais pjaustytu sviestu kol gausis trupiniai. Dedame grietinę, kiaušinio trynį, druską ir užminkome tešlą. Ją dedame porai valandų į šaldytuvą.
Vištienos ketvirčius išverdame, nukauliname, supjaustome smulkiai ir sumaišome su žirneliais. Dedame prieskonių, druskos ir išmaišome.
Imame tešlą iš šaldytuvo, pjaustome kvadratėliais, dedame įdaro ir užlankstome kraštelius. Viršų patepame kiaušinio tryniu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25min 175C.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą