Reikės:
1,2 kg kiaulienos nugarinės;
džiuvesėlių;
druskos pagal skonį;
mėgiamų prieskonių.
Įdarui:
150 ml džiovintų abrikosų;
2 v.š majonezo;
200 g sūrio.
Nugarinę supjaustome riekelėmis, įtriname prieskoniais, druska ir išmušame mėsos plaktuku. Dedame kiekvieną gabaliuką į džiuvesėlius ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Visus kepsniukus sudedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę. Kepame apie 20 min 180C.
Kai mėsa iškepa ant kiekvieno kepsniuko dedame po šakštą paruošto įdaro ir dar palaikome orkaitėje kol sūris išsilydys.
Įdaro ruošimas:
džiovintus abrikosus nuplauname, užpilame verdančiu vandeniu ir valandą pamirkome, kad išbrinktų ir suminkštėtų. Tada juos nusunkiame ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Dedame ant jų majonezą, tarkuotą sūrį ir išmaišome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą