Reikės:
210 g cukraus;
200 ml vandens;
80 g sviesto;
4 kiaušiniai (kambario temperatūros);
150 g kondensuoto pieno (kambario temperatūros);
180 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių.
Cukrų beriame į keptuvę ir kaitiname ant lėtos ugnies, kol jis taps skystas. Tada supilame vandenį. Pilame atsargiai, nes galima nusideginti. Vandenį pilame palengva vis maišant. Supylus vandenį visą keptuvę statome vėl ant ugnies ir kaitiname kol sušokę karamelės gumulai ištirps. Tada sudedame sviestą ir dar pakaitiname kol jis ištirps. Išjungiame viryklę ir paliekame atvėsti.
Dubenyje išplakame gerai kiaušinius, pilame kondensuotą pieną ir dar plakame pora minučių. Pilame miltus, kepimo miltelius ir išplakame. Supilame pravėsusį sirupą ir plakame. Masė gaunasi skysta.
Tešlą pilame į keksiukų formeles (nepripilame iki pilnumo) ir dedame į orkaitės žemesnę lentyną. Kepame 180C apie 15 min.
Keksiukai yra pilni mažučių skylučių, skanūs, saldūs ir minktučiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą