Reikės:
tešlai:
340 g miltų;
30 g cukraus;
35 g sviesto;
2 a.š. sausų mielių;
1
kiaušinis;
žiupsnelis druskos;
130 ml pieno.
Tešlą ruošiau duonkepėje, sudėjau visus kambario temperatūros produktus, miltų vis pridėjau po truputį, kol gavosi minkšta, elastinga, nelimpanti prie rankų tešla. Tešlą pakildiname.
Įdarui:
50 g sviesto;
200 g konditerinio balto šokolado.
Tešlą iškočiojame stačiakampiu lakštu. Patepame visą lydytu sviestu. Lenkiame pusiau ir vėl patepame sviestu. Lenkiame dar kartą pusiau ir vėl iškočiojame stačiakampį lakštą, tik jau kiek mažesnį ir storesnį negu buvome iškočiojame pirmą kartą. Tada sutepame likusį lydytą sviestą, užbarstome smulkintą šokoladą ir susukame vyniotinį. Dedame į kepimo skardą ir kepame apie 25 - 30min 175C.
Vyniotinis iš tiesų labai skanus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą