Reikės:
apie 200 g kvietinių miltų,
50g kukurūzų miltų;
200 gr. varškės,
2 kiaušinių,
2 v.š. aliejaus,
1 v.š. grietinės,
3 v.š. cukraus,
cinamoninio cukraus (pabarstymams)
1 a.š. vanilinio cukraus,
2 a.š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišome varškę su kiaušiniais ir cukrumi, bei vaniliniu cukrumi.
Įdedame grietinę, aliejų, žiupsnelį druskos. Tuomet beriame kukurūzų bei paprastus miltus su kepimo milteliais ir išminkome tešlą. Tešla turi gautis minkoma, minkšta, elastinga. Jeigu gaunasi labai lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Iš tešlos darome juosteles ir jas susukame į bandeles. Mes darėme kaip sraigę.
Ant paruoštų riestainių užbarstome cinamoninio cukraus ir jas sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Bandeles kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą